Skocz do zawarto艣ci

Problem z suzuki gsx 600f

pitner
 Udost臋pnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich kt贸rzy mogliby mi w jaki艣 spos贸b pom贸c i z g贸ry dziekuje za ka偶da pomoc ot贸偶 mam nastepujacy problem z motocyklem suzuki gsx600f z 1998r W zesz艂ym roku po zimie w motocyklu nie mia艂em iskry wszystkie bezpieczniki OK swiece tez dawa艂y iskre (sprawdzane na innym moto, dla swietego spokoju w sezonie kupi艂em Nowe) a wiec winny modu艂 no i tak by艂o kupi艂em nowy modu艂 i wszystko gra艂o a偶 do zimy w zimie motor by艂 odpalany ze 2-3razy i wszystko gra艂o teraz niestety juz nie w motorze dalej nie ma iskry a bezpieczniki i swiece sa OK wiec pewnie znowu modu艂 i znowu wydatek kt贸rego pewnie nie unikne ale pytanie moje jest takie co moze byc powodem ze modu艂 sie psuje i dlaczego tak sie dzieje???? W moto mam zamontowany alarm kt贸ry moim zdaniem moze byc jakims powodem tego stanu rzeczy nie wiem moge sie mylic ale nie zawsze po przekreceniu kluczyka mam zap艂on i nie wiem dlaczego. Mysla艂em zeby go zdjac ale to tez pewnie troche roboty jest.. Nie wiem jak macie jakies pomys艂y co moze byc powodem tego stanu rzeczy to z g贸ry dziekuje pozdrawiam Pitner

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

Po pierwsze pozb膮d藕 si臋 tego alarmu. Je艣li kiedy艣 艣wirowa艂 cho膰 raz mo偶liwe 偶e teraz sprawia problemy. Modu艂y nie psuj膮 si臋 od postoju raczej. Alarm jest markowy czy jaki艣 "no name"? Mia艂em podobny problem w Fazerze a alarm by艂 markowy Datatool. Nie wspominaj膮c o chi艅skich alarmach kt贸re sp臋dzaj膮 mi sen z powiek czasami.

MotorcycleStorehouse Dealer.

Wszystko do Twojego ameryka艅skiego motocykla!

Kiedy umr臋 pochowajcie mnie twarz膮 do do艂u aby ca艂y 艣wiat m贸g艂 poca艂owa膰 mnie w dup臋.

Odno艣nik do komentarza

Tez mi sie tak wydaje ze modu艂 nie psuje sie od tak i najpierw pozbede sie tego alarmu i zobaczymy co dalej chodz pewnie i tak bede musia艂 kupic nowy chodz pozyczyc od kogos modu艂 偶eby zobaczyc czy dzia艂a. A co do alarmu to nie wiem jakiej jest firmy kupi艂em go razem z moto ale pewnie nic oryginalnego

Odno艣nik do komentarza

Je艣li masz problem w swoim moto to nie wpinaj po偶yczonego modu艂u do siebie tylko sw贸j (niby uszkodzony) wepnij do sprawnego moto, w ten spos贸b unikniesz spalenia kolejnego, tym razem po偶yczonego, modu艂u je艣li masz jaki艣 problem w swojej instalacji.

MotorcycleStorehouse Dealer.

Wszystko do Twojego ameryka艅skiego motocykla!

Kiedy umr臋 pochowajcie mnie twarz膮 do do艂u aby ca艂y 艣wiat m贸g艂 poca艂owa膰 mnie w dup臋.

Odno艣nik do komentarza

Faktycznie nie psuje si臋 ot tak.Elektronika najcz臋艣ciej psuje si臋 podczas w艂膮czania lub wy艂膮czania.

Czyli w przypadku moto proces ten wyst臋puje do艣膰 cz臋sto.

Nie musisz de-instalowa膰 alarmu a jedynie znale藕膰 przewody odpowiedzialne za p臋tl臋 uniemo偶liwiaj膮ca rozruch i je po艂膮czy膰 do oryginalnej wersji.

Modu艂 pod艂膮cz jak Qurim napisa艂.

Wcale to nie jest dobrze, 偶e u偶ywasz aku samochodowego.Mo偶esz posadzi膰 regler.Roczny akumulator tez mo偶e by膰 zdech艂y(du偶o zale偶y odm firmy i rodzaju).

Edytowane przez _Monter_

lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383
prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1
...i tak wszyscy umrzemy...

Odno艣nik do komentarza

Akumulator jest firmy JMT.

Tzn tak zim膮 akumulator by艂 pod艂aczany bezposrednio do motocykla odpali艂 i chodzi艂 sobie, pozniej by艂 odpalany tylko przez akumulator motocyklowy ale juz nie odpali艂 wiec najpierw akumulator samochodowy by艂 pod艂aczany do motocyklowego a pozniej juz bezposrednio z akumulatora samochodowego do motocykla.

Czy mog艂em cos w ten spos贸b zepsuc namieszac i co? JaK moge to sprawdzic i ewentualnie naprawic

Odno艣nik do komentarza

Akumulator jest firmy JMT.

Tzn tak zim膮 akumulator by艂 pod艂aczany bezposrednio do motocykla odpali艂 i chodzi艂 sobie, pozniej by艂 odpalany tylko przez akumulator motocyklowy ale juz nie odpali艂 wiec najpierw akumulator samochodowy by艂 pod艂aczany do motocyklowego a pozniej juz bezposrednio z akumulatora samochodowego do motocykla.

Czy mog艂em cos w ten spos贸b zepsuc namieszac i co? JaK moge to sprawdzic i ewentualnie naprawic

A od艂膮cza艂e艣 akumulator po odpaleniu (kiedy motocykl chodzi艂)?

Odno艣nik do komentarza

Do艂膮cz do dyskusji

Mo偶esz doda膰 zawarto艣膰 ju偶 teraz a zarejestrowa膰 si臋 p贸藕niej. Je艣li posiadasz ju偶 konto, zaloguj si臋 aby doda膰 zawarto艣膰 za jego pomoc膮.

Go艣膰
Dodaj odpowied藕 do tematu...

×   Wklejono zawarto艣膰 z formatowaniem.   Usu艅 formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odno艣nik zosta艂 automatycznie osadzony.   Przywr贸膰 wy艣wietlanie jako odno艣nik

×   Przywr贸cono poprzedni膮 zawarto艣膰.   Wyczy艣膰 edytor

×   Nie mo偶esz bezpo艣rednio wklei膰 grafiki. Dodaj lub za艂膮cz grafiki z adresu URL.

Udost臋pnij

• Dodaj now膮 pozycj臋...