fedek Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 no coz podczas montazu pompy ,a mianowice dokrecaniu tzw.chyba wiatrak pompy wodnej nastapilo jej urwanie i sruba zostala w walku wyrownawczym,oczywsiscie skladana byla na loctite,a wiec rozwiercanie pozastawilo spore spustoszenie i zniszceniegwintu wewnatrz,oczywiscie wiem ze nalezaloby kupic nowy wiatrak(co uczynie)oraz walek wyrownawczy,rozpolowic silnik i to wymienic,ale to nie malo pracy.czy ktos probowal to skladac w miejsce zniszczonego gwintu na jakis klej?np poxipol do metalu?ma ktos z tym jakies doswiadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Poxipol jest dobry...do sklejenia gwintu np. lusterka ale nie pompy wodnej. To tyle.Nie mam nic więcej do napisania. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Tylko wymiana a w przyszłości wypada sprawdzać dokładniej kierunek odkręcania niektórych śrub, zwłaszcza w KAWASAKI. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fedek Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 dzieki PIOTR,kierunek byl mi znany,sruba z gwintem lewym,mysle ze ktos ja kiedys juz nadwyrezyl,no coz szukalem chyba tylko pocieszenia,niestety chyba wymiana razem z walekim bedzie tylko skuteczna,,,,ale chyba wiecie ile to roboty,,a po drodze sa szpilki wydechu,,,,ten sam problem moze byc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 dzieki PIOTR,kierunek byl mi znany,sruba z gwintem lewym,mysle ze ktos ja kiedys juz nadwyrezyl,no coz szukalem chyba tylko pocieszenia,niestety chyba wymiana razem z walekim bedzie tylko skuteczna,,,,ale chyba wiecie ile to roboty,,a po drodze sa szpilki wydechu,,,,ten sam problem moze byc Niestety się narobiło i trzeba ro szybko naprawić bo sezon się zaczyna. A propos szpilek wydechu to już przy okazji czas aby je wymienić na nierdzewne razem z nakrętkami. Są dwa plusy tej operacji : estetyczny i funkcjonalny :biggrin: Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Albo podejmiesz dużo roboty w najbliższych dniach i sezon przejeździsz na moto albo olej sprawę i oglądaj M jak Miłość przez całe lato. Tylko zamknij okna w domu co by dźwięk przejeżdżających motocykli Ci nie przeszkadzał w seansie. :biggrin: Szpilki nie są takie strasznie, fakt że lubią psuć krew ale z delikatnym podejściem da się to zrobić. Spryskaj za wczasu WD40 i zostaw na noc, rano znowu WD40 obficie, odczekaj i po obiedzie ruszaj do dzieła. Chociaż po obiedzie to ciężko będzie ruszyć d.... do roboty. :biggrin: Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi