protect_nh Opublikowano 19 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2010 Witam, sytuacja ma się następująco, jeździłem ubiegły sezon do upadłego, odstawiłem motor pod dom, i nagle zaczął padać śnieg, więc przez tydzień stał pod zadaszeniem, przepalany co drugi dzień, temperatura wtedy zeszła poniżej 0, podczas tego przepalania wtedy już odpalał na 3 garki, kiedy po tygodniu pogoda sie poprawiła, a temperatura wzrosła do ok 8C na plusie, pojechałem odstawic motor do garazu (5km) podczas tej trasy odżył i wstał na 4 gar. Motocykl odstawiłem do ogrzewanego garażu w którym temperatura miała ok. 15-20. Przepalałem co około miesiąc, i wtedy znów palił na 3 gary. Dzisiaj go wyciągnąłem, odpalił z lekkim trudem ale odpalił na 3 garki, jak już się zagrzał troche go przegazowałem i tak jakby łapał na 4 gar i coś tam strzelaWięc wsiadłem i pojechałem pod dom 5k.rzez tą trase ani drgnął żeby odpalić na 4 ga. Co to może być? Za co zabrać się w pierwszej kolejności? Świece, przewody WN? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 19 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2010 Motocykla się nie przepala - to tylko szkodzi, bo przepalając moto i nie rozgrzewając go do temp pracy (przy 0st. nawet 5km nie starcza) zabijasz świece - co właśnie zrobiłeś. Morał z tego taki że jesteś w plecy na koszcie świec i bogatszy o pewną wiedzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonhart88 Opublikowano 20 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2010 miałem tak samo po zimie z tym ze ja po odpaleniu po nawet sie nie bralem za jazde na 3 cyl. Prześciłem świece i zalałem nowe paliwo, problem jak reka odjął, wiec zanim zaczniesz wydawac kase moze sprobuj mojej metody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bread Opublikowano 21 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2010 nie powinieneś jeździć na 3 garach! nie spalone paliwo w 4 będzie wypłukiwać film olejowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hondodajny Opublikowano 21 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2010 Świeczki, przewody. Nie przepalaj moto tak na chwile. A jak już to porządnie rozgrzej. Źle wpływa to na świece. Zacznij od nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Artur Opublikowano 22 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2010 i moze czas na synchronizacje gaznikow. kumpla tez na 3 lapal po synchro jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi