djSW Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Kiedy zobaczyłem nową FZ 6, serce drgnęło, a potem się rozebrała i byłem już ugotowany... teraz nie wiem, czy bardziej mnie kręcą te kocie oczka, czy ten nagi fikuśny reflektor - sądzę, że byłbym w stanie zdradzić dla niej moją reverkę i pewnie przyjdzie kiedyś na to pora, ale: - primo - FZ 6 musi zaistnieć i zadomowić się na tzw. rynku wtórnym na dobre kilka lat, bo nie planuję kariery posła na sejm RP, żeby w krótkim czasie uzbierać małą fortunkę na nówkę,- secundo - musi przyjść ten moment, kiedy spokojne 60 koników, jakimi dysponuję w tej chwili przestanie być "duuuuzooo" a zacznie być "przymało" - póki co jestem zielony jak głąb kapuściany, bo to mój pierwszy sezon, a przed kursem nie jeździłem nawet na motorynce... A Wy co sądzicie o nowej Yamaszce? Jeździł tym już kto? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbycho Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2004 ,- secundo - musi przyjść ten moment, kiedy spokojne 60 koników, jakimi dysponuję w tej chwili przestanie być "duuuuzooo" a zacznie być "przymało" - póki co jestem zielony jak głąb kapuściany, bo to mój pierwszy sezon, a przed kursem nie jeździłem nawet na motorynce... Pozdrawiam!y Tem moment przyjdzie szybciej niż sądzisz, kilka tysięcy km i ... świat należy do nas ;) . Tylko właśnie wtedy należy szczególnie uważac, bo nam wtedy się tylko zdaje że umiemy jeździć, na prawdziwe umiejętności potrzeba kilku sezonów i ... co nieco talentu.Powodzenia !! na nowej drodze życia :( ZbychoXJR1300 www.jim.siedlce.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrjack Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Mnie tez sie bardzo podoba, przygladalem sie na otwarciu.. Fajna maszynka, ale ja bym reflektowal na Fazera - juz sie zdazylem przekonac, ze jazda nawet za zwykla szybka na nakedzie to nie jest to :) Nastepny bike musi miec owiewke, nie ma bata... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ruffneck Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2004 a mnie sie srednio podoba.. wolalem stara wersje :( ta nowa jakas taka bez wyrazu..jak dla mnie.. ;) oczywiscie to moje tylko zdanie :(..nie ma sie co nim przejmowac bo ja uwielbiam plastiki :D :( pozdrowkapowodzenia w gromadzeniu kasiory :(i szybkiego zakupu moto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Administrator Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Dwóch kolegów z Sokoła zamówiło małe Fazerki, będą za parę dni, jeszcze w kwietniu, to pojeżdżę i zdam relację. IMO - Fazer 600 jest o wiele ładniejszy od 1000, chociaż zastosowali w nim naprawdę tanie materiały, aby cena była jak najniższa. I stąd powstały dziwne dysproporcje w wizerunku tego moto. Np. z jednej strony pięknie popprowadzone wydechy pod siedzeniem i przepiękna lampa, a z dugiej strony dziadowski, klamowaty, kijowaty wahacz (kawał belki...). Takich dysrproporcji jest znacznie więcej. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irass Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2004 co do wahacza to pasuje do ramy, ale innego motocykla :o pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubi Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2004 hmmm... ja widziałem go (stoi u nas w salonie yamahy) i jakoś ten "lipny" wahacz nie rzucił mi się w oczy. Pierwsze co przyciąga wzrok to te tłumiki pod siedzeniem oraz urzekające przednie lampy.... ja to mam jakiegoś fiołka na punkcie kocich oczu .. R1, R6, Fazer - moi motocyklowi bogowie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ja Bol Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Hejka! Fz6 to ogólnie zaebisty sprzęt, fajny wygląd, dobry silnik, tylko ten zegar jakoś mi nie pasuje :) Pozdr. :D :clap: :D Cytuj Suza GSX 600 F (jajko) -> Yamaha FZS 1000 Fazer -> Triumph Sprint ST 1050 -> ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Długi Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Siemka! Ja miałem okazje pojeździć tym modelem wczoraj. Maszyna prowdzi się bezbłędnie. Silnik jest niesamowicie elastyczny. Bez porównania w stosunku do starego modelu (jeździłem przez 5 lat jednym z pierwszych modeli -rocznik '98). Ciągnie od najniższych obrotów, a zużycie paliwa waha się w granicach 4-6 litrów. Deska rozdzielcza jak na mój gust zbyt wąska i mało czytelna. Sprawia wrażenie jakby czegoś brakowało. Co do wahacza, który jest tutaj krytykowany - w ogóle na niego uwagi nie zwróciłem. Wzrok bardziej przyciągają te kocie oczy i pociągnięte pod siodłem tłumiki. Moim zdaniem motocykl doskonale nadaje się do jazdy po mieście i na krótkie wypady. Ale na dłuższe trasy nie polecam (zbyt słaba ochrona przed warunkami atmosferycznymi i pędem powietrza). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majek Opublikowano 2 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2004 polatałem FZ6 Fazer'em miesiąc i 3 dni...w sumie 6800 kmzajefajnie... porównanie mam do armatur i GS500E więc nie mam porównania...trochę wysoki jak dla mnie - małego czowieka, ale można się przyzwyczaić...właściwie to nie mam uwag...prócz tego że aktualnie jest w strzępach..jakby jakieś pytania - służę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubi Opublikowano 2 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2004 jakby jakieś pytania - służę tak jedno :D : prócz tego że aktualnie jest w strzępach.. co sie stalo że jest w strzepach ??? :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalar Opublikowano 2 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2004 Pozwolisz Majek ze Cie wyrecze, jako ze dawniej siedzialem wiele na Ridersach to zapodaje http://riders.pl/node.php?id=5288 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam87 Opublikowano 2 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2004 ja to mam jakiegoś fiołka na punkcie kocich oczu .. R1, R6, Fazer to trzeba bylo kupic nsr zamiast rs :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubi Opublikowano 2 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2004 ja to mam jakiegoś fiołka na punkcie kocich oczu .. R1, R6, Fazer to trzeba bylo kupic nsr zamiast rs :D hehe... jednak biorąc pod uwagę linię całego motorku, oczywiscie wg mojego gustu, rs jest ładniejsza od nsr :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość alalala333 Opublikowano 13 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2004 Mnie fz6 podoba się bardzo. Przyznam, że jeśli chodzi o odczucia wizualne to zdecydowanie naked. Ma atki swój wyszukany, uliczny, zawadiacki charakterek ( czego - moim zdaniem brakuje troszkę fazerkowi ). Mam nadzieję, że w przyszłym roku będę takim jezdzić ( choć trochę się boje bo jeszcze nie mam prawka ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi