wawrzyn15 Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Nie wiem czy zamiescilem temat w dobrym dziale ale najwyzej moderator zadziala. Dzisiaj (podczas obierania ziemniakow:D) sluchalem RMFu i mowili tam ze wloscy kierowcy sa poprostu tragiczni. Na poludniu to podobno jeszcze w miare ale na polnocy mowili ze jezdzi sie fatalnie. Brak jakiejkolwiek kultury, na jezdni z dwoma pasami ruchu ustawiaja sie 4 rzedy samochodow zeby tylko znalezc sie z przodu i dotrzec na miejsce jak najszybciej. Nikt podobno nie patrzy tam na swiatla, a najgorzej maja sie obcokrajowcy i kobiety, na konto ktorych wplywa co chwile pelno wulgaryzmow i przeklenstw. Czy to prawda? Jezdzil ktos z Was we Wloszech zeby mogl to potwierdzic lub zaprzeczyc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SebJaw Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Hi! Byłem we Włoszech w tamtym roku i bardzo tragicznie nie było.Są może trochę narwani. Ale nigdy nie zapomnę jak stanąłem pierwszy na czerwonym świetle a po chwili wokoło mnie pojawiło się ok. 10-15 skuterów.Gdy światło zmieniło się na zielone to jakby wielka chmara komarów przeleciała koło ucha....bbbzzzzzzzzzzzzz...!!! ;) Nie byłem w Rzymie, tam na pewno jest syf... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbycho Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Dziennkarze jak zwykle jak nie zełgają to i tak z prawdą się miną ...Włosi jeżdżą podobnie jak Polacy 8O :? ale .... dużo lepiej.Przepisy dla nich istnieją w tym zakresie na ile są konieczne, najważniejsza jest płynność ruchu.Największa różnica to to że brakuje wszechobecnej u nas złośliwości i chamstwa, włoch wymusi pierszeństwo a potem usmiechnie się i pomacha ręką, nie po to by pognębić ciebie, tylko przeprościć, czy podziękować.Generalnie przepisy traktują na luzie, przepisy są dla ludzie, a nie ludzie dla przepisów.Zdaje to egzamin.Byłem w Italii kilkakrotnie, także na południu więc raczej wiem co piszę. ZbychoXJR1300 www.jim.siedlce.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dual Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Jeśli chodzi o włochów proponuje zapytać u źródełka, tzn.zapytaj Szymka ze strony www.motospart.net !To jest kolega - Polak, który mieszka na stałe w Rzymiei jest zapalonym motocyklistą podróżnikiem i moim kolegą...hyhyhyhy ;) :smile2: Napewno od niego dowiesz sie wiele interesujących rzeczy!Apropos... własnie w sierpniu zamierzam odprowadzić jego i jego żonę pod same bramy Rzymu i przydałaby mi sie kompanija! Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
babajaga Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2004 im bardziej na południu Włoch, tym mniej zasad :clap: trzeba mieć oczy dookoła głowy ale ponieważ wszyscy nie przestrzegają reguł i wszyscy o tym wiedzą - bardziej uważają i jest dużo mniej poważnych wypadków za to mnóstwo obcierek i drobnych stłuczek. tak czy owak, dla motonitów na pewno tam bezpieczniej niż w Polsce :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simon Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Przejechalem przez polnocne Wlochy na moto jakies 4 lata temu - od Lazurowego Wybrzeza, poprzez Wenecje i do gory, do Austrii. Nie pamietam, zeby spotkalo mnie cokolwiek nieprzyjemnego (poza wspomnianymi wczesniej skuterami :roll: ). Chyba przytoczona tu opinia o ogromnym zagrozeniu, jest ogromnie naciagana.. 8) :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hiszpan Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2004 byłem w rzymie (i okolicach) i w wenecji (z przyległościami). Faktem jest, że jeżdżą inaczej niż u nas (i to wszyscy wraz z policją). Nie jest jednak wiele gorzej niz u nas w Szczecinie. Jeździłem tam ponad tydzień i żyje :clap: Jedna uwaga - oni naprawdę często czerwone traktują jak "uważaj możesz nie mieć pierwszeństwa"...pozatym wolna amerykanka jak u nas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dual Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Ha ha ha!!No swietne...Ci WŁosi na swoich maszynach!Będzie moze okazja sie przekonać w tym roku! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spart70 Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2004 O kogo widze Dual to tu tez przesiadujesz??? :D masz juz wszystko na wyjazd ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dual Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2004 No cóż Szymku mam chęci, a to juz dobry początek, jeszcze zeby maszynkai kaska była to polecę napewno! No myślę że w tym roku jednak się uda pojechać!Będziesz miał bracie towarzystwo pod samą chatę! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spart70 Opublikowano 6 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2004 Dual pamitaj przyplywam do Gdyni 118 i na nastepny dzien jade na poudnie Polski wiec mysle ze przelecisz sie z nami. :namoto: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dual Opublikowano 19 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2004 No oczywiscie bracie, specjalnie tak cyrkluje z urlopem, żebyśmy mogli sobie w koncu razem polatać.No juz mi sie mordka cieszy na samą myśl ile km bedziemy mieli do zrobienia razem!Już sie doczekać nie mogę tego wyjazdu! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi