Digidy Opublikowano 9 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 witam, czy można coś zrobić zeby moto cagiva 2t tak nie kopciła jak jest zimny bo jak odpalę ją w garażu to pełno dymu zaraz się robi, dozownik jest odłączony, leje do paliwa olej, jak sie rozgrzeje to juz nie kopci, rozumiem ze paliwo wyparowało i ma więcej oleju itp, czy można to jakoś ucywilizować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 9 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 (edytowane) witam, czy można coś zrobić zeby moto cagiva 2t tak nie kopciła jak jest zimny bo jak odpalę ją w garażu to pełno dymu zaraz się robi, dozownik jest odłączony, leje do paliwa olej, jak sie rozgrzeje to juz nie kopci, rozumiem ze paliwo wyparowało i ma więcej oleju itp, czy można to jakoś ucywilizować ? Jeśli mieszanka odpowiednia, olej markowy o odpowednich prametrach to nic tu niewycudujesz. Każdy 2t tak ma. Ave. Edytowane 9 Marca 2010 przez Kamsel Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 9 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 Można: Nie odpalaj w garażu albo odpalaj przy otwartych drzwiach.... Każdy 2T kopci na zimnym silniku i to jest oczywiste, bo olej się po prostu nie spala, bo jest za zimna komora spalania, jak się rozgrzeje ten problem znika prawda? Przyzwyczaj się 2T to 2T i ma swoje bardzo charakterystyczne cechy, które jedni kochają a inni nienawidzą :) Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Digidy Opublikowano 9 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 (edytowane) Można: Nie odpalaj w garażu albo odpalaj przy otwartych drzwiach.... Każdy 2T kopci na zimnym silniku i to jest oczywiste, bo olej się po prostu nie spala, bo jest za zimna komora spalania, jak się rozgrzeje ten problem znika prawda? Przyzwyczaj się 2T to 2T i ma swoje bardzo charakterystyczne cechy, które jedni kochają a inni nienawidzą :) garaż mam oczywiście otwarty jak odpalam ale robi sie aż siwo, ale swoją drogą ten silnik naprawdę ma mocnego kopa jak na taką pojemność, (odkręcę trochę manetkę i juz 100 na liczniku) :icon_evil: tylko chodzi mi o to zeby nie robic sobie wioski przy ludziach, bo to dziwnie wygląda, olej kupiłem markowy Edytowane 9 Marca 2010 przez Digidy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AntykDT Opublikowano 9 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 Norma, nic nie trzeba robic :D Zeby nie robic "wioski" rozgrzej w garazu i dopiero w miasto ;) Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 9 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 kazdy silnik przed piłowaniem nalezy rozgrzać, bo inaczej ulega szybkiemu zuzyciu... szkoda ze nie napisałeś co toza motocykl co chwila maneta i 100 na liczniku :P acha licznik kłamie :P jedziesz max 99 :D Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponczo Opublikowano 10 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 przyzwyczaj się ja na początku w moim dt 125x zastanawiałem się czy nie pali oleju ze skrzyni bo przecież moja tdr 50 tak nie kopci co się okazało każda dt 125 na zimnym silniku na początku kopci ale jak już jedziesz to tego niema Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 10 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 garaż mam oczywiście otwarty jak odpalam ale robi sie aż siwo, ale swoją drogą ten silnik naprawdę ma mocnego kopa jak na taką pojemność, (odkręcę trochę manetkę i juz 100 na liczniku) :icon_evil: tylko chodzi mi o to zeby nie robic sobie wioski przy ludziach, bo to dziwnie wygląda, olej kupiłem markowy Nie chcesz robić "wioski" :icon_mrgreen: to kup 4T i nie będzie problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Digidy Opublikowano 10 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 heh, żeby mojej 2t dorównało 4t to niestety pojemność musi mieć minimum 500 silniczek dym jest biały, jak papieski :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponczo Opublikowano 10 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 to jeździj bez oleju nie będzie ci dymił :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 10 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 heh, żeby mojej 2t dorównało 4t to niestety pojemność musi mieć minimum 500 silniczek dym jest biały, jak papieski :icon_mrgreen: To powiedz kolego jaka pojemność tego Twojego 2T ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lionix Opublikowano 11 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 (edytowane) zapewne 125 mito :buttrock: :buttrock: rzeczywiście szatan DR cie objedzie :D jak kiedyś zapali :banghead: co do pińcet, to R6 DRZ też do jakiejś prędkości objeżdza, lol co prawda nie wielkiej... :D Edytowane 11 Marca 2010 przez lionix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Digidy Opublikowano 11 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 (edytowane) podobno moja zamyka licznik na 170, ale nie chce sprawdzać, mi wystarczy wolniejsza jazda Edytowane 11 Marca 2010 przez Digidy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponczo Opublikowano 11 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 podobno moja zamyka licznik na 170, ale nie chce sprawdzać, mi wystarczy wolniejsza jazda dobra peniasz przyznaj się :D nie tacy opowiadacze na forum byli :D nie KONIEC OFTOPA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 11 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 (edytowane) R6 DRZ też do jakiejś prędkości objeżdza, lol co prawda nie wielkiej... :D do ok 120 można powiedzieć że równo się zbierają na g techu wyszło że moja z przełożeniami Ski ma 4.5s do 100 koniec OT To 2t, na zimnym będzie kopcić , gorzej jak białawy dymek utrzymuje się po rozgrzaniu > upg Edytowane 11 Marca 2010 przez enduromaster Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi