ombre450 Opublikowano 7 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 siema panowie mam pytanie moja wr-k gdy jes ciepla a daje sie gas do dechy to zaczyna sie dławic i musze odpuscic :lapad: .ale jak daje gazu wolniej jedzie bez problemu . co to moze byc???? moze mi cos podpowiecie :biggrin: a i jeszcze jedno pytanie czy to normalne ze kolektor wydechowy podczas pojtoju na wlonczonym silniku robi sie bardzo czerwony???? z góry dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
major000 Opublikowano 7 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 Co do kolektora to normalne. Dławi się przy mocnym szarpnięciu manetki czy przy każdym dodaniu gazu? Tutaj może być wiele przyczyn, począwszy od źle wyregulowanego gaźnika pod teraźniejsze temperatury, padniętą świecę lub fajkę, brak luzu zaworowego i jeszcze wiele innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ombre450 Opublikowano 7 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 dlawi sie przy szybkim dodaniu gazu moto jest swiezo po serwisie nowa swieca ,zawory wyregulowane tylko nie jestem pewien do gaznika czy koles zrobil to dobrze. moze sam bym poprawił jest gdzies jakas regulacja doplywu paliwa??? zwieksze lub zmniejsze daeke??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghollum Opublikowano 8 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 (edytowane) dlawi sie przy szybkim dodaniu gazu moto jest swiezo po serwisie nowa swieca ,zawory wyregulowane tylko nie jestem pewien do gaznika czy koles zrobil to dobrze. moze sam bym poprawił jest gdzies jakas regulacja doplywu paliwa??? zwieksze lub zmniejsze daeke??? To że kolektor robi Ci się czerwony może być spowodowane zbyt ubogą mieszanką, po prostu zbyt dużo tlenu podnosi temperaturę spalania, dodatkowo dławienie się po mocnym dodaniu gazu również wskazuje na gaźnik. Pierwszą rzeczą jaką powinieneś zrobić to zaopatrzyć się w serwisówkę i po uprzednim wyczyszczeniu gaźnika ustawić wszystko zgodnie z nią. Edytowane 8 Marca 2010 przez ghollum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 10 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 (edytowane) To że kolektor robi Ci się czerwony może być spowodowane zbyt ubogą mieszanką, po prostu zbyt dużo tlenu podnosi temperaturę spalania, dodatkowo dławienie się po mocnym dodaniu gazu również wskazuje na gaźnik. Pierwszą rzeczą jaką powinieneś zrobić to zaopatrzyć się w serwisówkę i po uprzednim wyczyszczeniu gaźnika ustawić wszystko zgodnie z nią. A może koledze chodzi po prostu o typową przypadłość FCR-a. Przy szybkim szarpnięciu manetą w gaźniku z pompką przecież zdarza się przydławienie. Edytowane 10 Marca 2010 przez rafael Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lionix Opublikowano 10 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 To że wydech na postoju, zwłaszcza na ssaniu świeci, to jest to rzecz normalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi