Tobik Opublikowano 4 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 Witojcie! Więc przy wymianie łożyska głowki ramy zauważyłem pewien jeden mykens,który mnie troche zaniepokoił. Po zdjęciu lag i półek w srodku tulei zauważyłem jakąs taką skaze, czy wade fabryczną, a może spaw jakiś to jest? Ciężko mi to opisać,ale generalnie wygląda to na to jakby ktos czymś tam przywalił albo grzebał przy poprzednim montażu łożyska głowki ramy. Załączam zdjęcia, z góry przepraszam za dupiatą jakość - robione telefonem. http://img444.imageshack.us/g/zdjcie0083t.jpg/ Obwódką w paincie zaznaczylem o co kaman. Na zdjęciach kiepsko widać, ale to jakby zagłebienie do środka, milimetr lub dwa od powierzchni. Nie mam pojęcia co to może być. Obejrzałem z zewnątrz rame bardzo dokładnie i nic niepokojącego nie zauważyłem. Czy jest sens się mocno niepokoić? Pozdrawiam. T. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 5 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2010 Jak masz się katować myślą tego ze coś jest nie tak to prześwietlenie struktury materiału wraz ze zdjęciem koszt 25zł. Pytaj tam gdzie naprawiają głowice samochodowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamikazemario Opublikowano 5 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2010 A może poprzedni właściciel niewprawną ręką wybijał łożyska śrubokrętem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 5 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2010 Dla mnie to rysy po wybijaku przy poprzedniej wymianie łożysk. Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobik Opublikowano 5 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2010 Też jestem tego zdania. Ktoś tez troche nieumiejętnie zdejmował prowadnice od dolnego łożyska przy dolnej półce. Troche śladów obić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 5 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2010 NIestety wsrod mechanikow wciaz dominuja dwa podstawowe narzedzia: mlotek i przecinak, topozniej skutki sa jakie sa. Nie wyglada to dramatycznie jak na moje oko :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 5 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2010 (edytowane) Dla mnie to w ogóle nie wygląda, bo na tych fotach gówno widać. Oceniacie a nawet nie do końca widzicie co. Strzel porządne foty, to wtedy może sie dowiemy co to za skaza. Wueska dobrze radzi. Edytowane 5 Marca 2010 przez _Monter_ lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 5 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2010 Oceniacie a nawet nie do końca widzicie co. Przeee - praaaa - szaaaaam :biggrin: Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saltus Opublikowano 5 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2010 Przecież ewidentnie widać, że to jakiś zadzior. Już widzę miny panów z warsztatu jak by przywiózł całą ramę na prześwietlenie tej rysy :icon_biggrin: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobik Opublikowano 5 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2010 Sprawa rozwiązana. Podziękował za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi