Skocz do zawartości

drag z silnikiem 126p

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie, czy opłacalne jest nabycie takiego oto motocykla?

drag

Na co zwrócić uwagę, może jest na forum właściciel..

Co sądzicie o tego typu przeróbkach?

Z góry dzięki za odpowiedź :)

Kontaktowałem się z właścicielem:

"Wydechy są puste.

silnik i skrzynia jest od kaszla, więc sprzęgło też

(...)

vmax to 160km/h"

Edytowane przez jurbassteck

No naprawde ładna i przyzwoicie zrobiona wydumka. Na zlotach napewno budzi zainteresowanie :bigrazz: Ogólnie napewno będzie z tym więcej problemów niż z gotowym japońskim motocyklem. Ale za to części silnikowe kosztują grosze, i można młotkiem naprawiać. Jakby cena zeszła do 3koła to ja bym brał z miejsca :biggrin:

kamikazemario napisał:

No naprawde ładna i przyzwoicie zrobiona wydumka. Na zlotach napewno budzi zainteresowanie :bigrazz: Ogólnie napewno będzie z tym więcej problemów niż z gotowym japońskim motocyklem. Ale za to części silnikowe kosztują grosze, i można młotkiem naprawiać. Jakby cena zeszła do 3koła to ja bym brał z miejsca :biggrin:

Mi też się niesamowicie podoba :)

Zastanawiam się jak jest z chłodzeniem, przecież w maluchu jest dmuchawa, a tutaj raczej obieg naturalny..

Witam

daj sobie spokój, jak chcesz pojeździć to inwestuj w japonie chyba że chcesz się wyróżniać to szukaj coś oryginalnego, a co do tej wydumki to trzeba jeszcze trochę pracy i pieniędzy w nią włożyć

co do chłodzenia to nie ma problemu silnik jest na wierzchu a w maluchu jest z tyłu i nie ma opływu powietrza dlatego musieli wsadzić dmuchawę

pzdr

160kmh? ze sztywnym tyłem, cienkimi lagami z japończyka sprzed ćwiećwiecza, ramą pospawaną w garażu która prawie leży na glebie? jak dla mnie - kpina

BTW o ile pamiętam wypowiedzi znajomych, którzy budowali takie wydumki, to silnik kaszla za bardzo trzęsie, żeby skutecznie pracował w motocyklu. zauważ, że standardowo jest mocowany elastycznie, ruchomo. na dłuższą metę nie dało się tym ani jeździć, ani skutecznie poskręcać luzujących się śrub

chłodzenie to pewnie mniejszy problem, w puszce jak jest opakowany blachą, to potrzebny mu wentylator - w motocyklu raczej nie

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]

Umów się ze sprzedającym i przejedź się najpierw tym czymś. Może w ogóle nie da się tym jeździć.

Gość miał wizję i chęci, najgorzej tego nie zrobił w kwestii stylistyki (czytaj:brzydsze się widywało) ale jakość wykonania ramy i reszty musi być dokładnie sprawdzona. Po krajobrazie z fotki widać że jest to jakiś agro-tuner. :biggrin:

MotorcycleStorehouse Dealer.

Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla!

Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę.

qurim napisał:

Umów się ze sprzedającym i przejedź się najpierw tym czymś. Może w ogóle nie da się tym jeździć.

Gość miał wizję i chęci, najgorzej tego nie zrobił w kwestii stylistyki (czytaj:brzydsze się widywało) ale jakość wykonania ramy i reszty musi być dokładnie sprawdzona. Po krajobrazie z fotki widać że jest to jakiś agro-tuner. :biggrin:

Raczej się nie umówię w najbliższym czasie, bo niestety nie mam kiedy..

A swoją drogą po obejrzeniu wszystkich zdjęć dochodzę do wniosku, iż faktycznie może być przy nim sporo roboty w przyszłości..

Tu są zdjęcia, które otrzymałem, gratuluję właścicielowi pomysłu, w dalszym ciągu mi się niesamowicie podoba, ale jednak zdrowie jest najważniejsze.

zdjęcia drag

kamikazemario napisał:

Wie ktoś może co to jest za skrzynia biegów tam zamontowana? Od ruska napewno nie, bo ma wyjście na zębatke nie na wał.

Skrzynia jest od Malucha...ma tylko wyrzucone półosie i zrobione wyjście pod zębatkę (z resztą w pierwszym poście jest o tym mowa);

Ciekawi mnie system zmiany biegów, tzn. jak się to odbywa - ręką??

A co do problemów z chłodzeniem to owszem mogą występować. To, że silnik jest na wierzchu wszystkiego nie rozwiązuje. Cylindry są ustawione w rzędzie przez co jeden zasłania drugi (a powietrze skutecznie omywa tylko jeden z nich);

Były w historii podobne przypadki problemów z chłodzeniem, gdzie tylne cylindry były przegrzane (Indian Four, Ariel Square Four) - także tu może być tak samo.

Edytowane przez Paolo350

Paolo350 napisał:

Były w historii podobne przypadki problemów z chłodzeniem, gdzie tylne cylindry były przegrzane (Indian Four, Ariel Square Four) - także tu może być tak samo.

I nawet współczesne Harley`e. :biggrin:

Faktycznie jak Alonzoo pisze - spawy z tyłu są finezyjne. :biggrin: Zobaczcie na "napinacz" paska alternatora po prawej z przodu. :biggrin:

MotorcycleStorehouse Dealer.

Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla!

Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę.

• 2 tygodnie później...

Stary nie gniewaj się ale nie brał bym tego w ogóle pod uwage widać że gość się przy tym napracował ale co z tego. zastanów się może naprawde warto posłuchać kolegów wtrzymać się dozbierać kasy i kupić japończyka. Bo na naprawy tego sama stracisz dużo kasy i nerwów. Sam wiesz że 126 do niezawodnych nie należy a ta spawana w garażu rama też nie wbudza zaufania. Pozdro!