KAROLSC33 Opublikowano 26 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 Witam Mam następujący problem, nie mam iskry po zimie:) dziś włożyłem akumulator do moto i chciałem odpalić, no i nie odpalił, sprawdziłem brak iskry. I teraz pytanie co przez okres stania w garażu mogło się zepsuć, że tej iskry nie ma? Pomóżcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 26 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 Pierwsze co sprawdz to swieca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość alfa164 Opublikowano 26 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 Sprawdź świecę. Sprawdź też wszystkie połączenia, czyli kabelki, złączki.Prawdopodobnie tutaj jest problem.Po zimie, mogło coś zaśniedzieć, teraz nie przewodzi prądu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAROLSC33 Opublikowano 26 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 to już wyeliminowane, to coś innego, nie wiem impulsator czy co, ale jak mógł się zepsuć od stania w garażu chyba, że mógł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 26 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 Iskry nie ma na wszystkich garnkach? Jak sprawdziles swiece? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAROLSC33 Opublikowano 26 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 Wyciągnąłem fajki (dokładnie z 1 i 4 cylindra) i wsadziłem do nich świece, które są sprawne. A świece w moto wymieniałem w zeszłym sezonie. Po prostu nie ma iskry na kablach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 26 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 zmostkuj czujnik stopki, sprzęgła i odpalaj na luzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beniamin Opublikowano 26 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 Kable to pod ziemią leżą. Dobrą masę złapałeś przy sprawdzaniu iskry? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAROLSC33 Opublikowano 27 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 No Pany ja was prosze, te kable spod ziemi złapałem:P, próbowałem ze stopką itd. po prostu nie ma iskry i tyle! dlatego prosze was o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOTOWIT Opublikowano 27 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 a na 2/3 cylindrze jest iskra?? jak tez nie bedzie to musisz zmierzyc rezystancje impulsatora i porównac z serwisówka. jesli bedzie oki to moduł dalej do sprawdzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krokodyl Opublikowano 27 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 Przyczyna to najczęściej po zimie wilgoć /// styki czy stacyjki czy ,któregoś z przełączników pod stopką boczną.... swieca???? Generalnie zacznij zawsze od najprostszych elementów ...łatwo dostępnych --operacje wymagające inwestowania... zostaw na koniec -- ... nie koniecznie dobry warsztat motocyklowy ma dobrego elektryka .... to inna bajka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAROLSC33 Opublikowano 27 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 Zrobiłem przekopałem połowę moto a problem tkwił w stacyjce, urwany kabel. Wielkie dzięki za wskazówki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi