crom28 Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 przymierzam się w 2010r. do wyjazdu do Chorwacji, jako że to piękny kraj i nie za daleko od Polski (około 600km od granicy do granicy). Trasa: Polska-Czechy-Słowacja-Węgry-Chorwacja, Termin - około 16dni, maj-czerwiec, dokładny termin wyjazdu do uzgodnienia, mogę się trochę dostosować, Spanie, wydatki - ekonomicznie, namiot i camping, zresztą tam będzie ciepło Podróż - spokojnie, bezpiecznie, bez szaleństw i mandatów, do 100km/h. Zatrzymujemy się po drodze i zwiedzamy jeśli będzie co. Dokładna trasa i atrakcje do uzgodnienia, generalnie chciałbym w 2-3 dni dojechać na miejsce i tam powłóczyć się z 8-10 dni zwiedzając wszystko co ważniejsze w tym kraju, po czym powrót. Wymagania: sprawny technicznie motocykl dowolnej marki, assistance (jest b.tanie) i dobry humor :) Tutaj macie przykładowe relacje z takiej wyprawy: http://www.scigacz.pl/Chorwacja,na,motocyk...nsalp,2264.html http://przewodnik.onet.pl/1229,1660,122221...kl,artykul.html Są jacyś chętni na wspólną podróż? Myślałem wycieczce na 2-3 motory. Kontakt: GG: 8906929 mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalmen3 Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 Latwiej bedzie kogos znalezc jak podasz jakies ramy czasowe ;) Pozdrawiam Cytuj Internetowy sklep komputerowy http://mirwit.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seeker Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 dobrze byłoby wskazać jakimi drogami planujesz się poruszać. Moja krówka zdecydowanie lubi asfalt, a na szuterku i drogach polnych strasznie się narowi :crossy: Cytuj What do we do when we win?-Party!What we do when we lose?-Party harder! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crom28 Opublikowano 9 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 wyjazd byłby na początku czerwca 2010r., wtedy jest już ciepło ale nie ma upałów, a jednocześnie jest taniej i łatwiej o nocleg. Przewodniki zalecają wybierać się właśnie wtedy. Preferowane drogi oczywiście asfalt, żadnych szutrów, najlepiej drogi bezpłatne, o niewielkim natężeniu ruchu. Konkretna trasa zostanie zaplanowana, zgromadziłem już komplet przewodników po wszystkich krajach, ale będziemy elastyczni, nie gonimy za wszelką cenę, raczej zwiedzamy, jedziemy spokojnie. dzienne przebiegi to +/-300-500km, zależnie od tego co tam po drodze będzie do zobaczenia. Noclegi ekonomiczne - camping i namiot. Nastawieni jesteśmy na spokojne podróżowanie z miejsca na miejsce, z zamiarem zobaczenia i zwiedzenia po drodze jak największej ilości atrakcji. Być może na 1 dzień wyskoczymy także do Wenecji. Póki co skład 3-osobowy, jadą 2 pewne motory, być może 2 kolejne dołączą, zapraszam kolejnych chętnych. Zachęcam do kontaktu na GG/mail. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 9 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 jestem zainteresowany ale nie wiem jak "wyjdę czasowo" będę obserwował ten temat i jak już będę znał konkrety to się odezwę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sydney77 Opublikowano 9 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 Cześć ja też pojechałbym w tym roku do Chorwacji ale na 2 motocykle ewentualnie 3 . Myślałem o końcu czerwca początku lipca na około 1,5 tyg . spanie namiot ,ma być raczej oszczędnie ale nie do przesady. Jadę v stromem 650. Tomek [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi