m16 Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2004 WitamPrzyszla pora na moja pierwsza zmiane oleju w skrzyni ;-)Wszystko pieknie tylko nie wiem co tam wlac.Co polecacie ?Chodzi o Rometa charta 210 (jest to 2t oczywiscie)Z gory dzieki :-)PS: Jak mozecie to napiszcie jeszcze ile tego kupic i ile to kosztuje (mniejwiecej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kropelka_350 Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Do takiego sprzetu wystarczy wlac Hipol10 lub 15, nie wiem jakie sa zalecenia a kupic musisz litre bo mniejszych nie ma. Na deklu jest sruba od poziomu oleju ktora odkrecasz i jak zacznie kapac to nalales wlasciwa ilosc. Cena Hipolu kolo 10zl.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Kupilem takie cosHipol MF 80W/90API GL-3"Mineralny olej wielosezonowy do smarowania przekladni mechanicznych skrzyni biegow pracujacych przy umiarkowanych obciazeniach, szczegolnie w samochodach malolitrazowych"Bedzie dobre ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Idaho Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2004 JO :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samson Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Ja do Charta lałem Motul Transoil 10W40, może i to bez sensu ale jaki spokój psychiczny dawało :DHipol 80W90 jest troche za gęsty i może na nim ślizgać się sprzęgło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Hipol 80W90 jest troche za gęsty i może na nim ślizgać się sprzęgło.Czyli, ze sie nie nadda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anarch Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2004 ja nalalem hipol i na jedynce na wcisnietym sprzegle pocina zwawo do przodu nie wiem czy to wina tarczy sprzegla czy oleju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samson Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Czyli, ze sie nie nadda ? A to już sam musisz sprawdzić. To zależy w jakim stanie masz sprzęgło. W Charcie sprzęgło na Hipolu ślizgało mi się ordynarnie, a w MB80 i w MTX80 Hipol dzielnie się spisywał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2004 To zależy w jakim stanie masz sprzęgło. Sprzeglo mam nowe (jakies 150 km temu wymieniane ;-) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samson Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2004 No to jak masz nowe to zalewaj Hipolem i czekam na info jak się sprawuje :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Idaho Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Dziwne, pisze cie że na Hipolu, który jest gęstszy sprzęgło się ślizgało??? Powinno raczej ciągnąć to na zbyt żadkih olejach powinno ciągnąć. Moim zdaniem byla to wina złęj regulacji linki sprzegła. Włąściwy nacia sprzegła to taki że klamka ma 1mm luzu pomiedzy mocowaniem manetki do kierownicy a klamką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2004 No to jak masz nowe to zalewaj Hipolem i czekam na info jak się sprawujeNapisze jak tylko uporam sie z malymi problemami (glupia sprawa - nie mam linki gazu :mrgeen:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Noo - olej wymieniony ;)Nic narazie nie ciagnie - i biegi jako stak lepiej wskakuja.Ale ludzie - masakra - to co bylo przedtem to nawet sie olej nie nazywa - taki syf - pozatym bylo tego ok 0,3 l 8O Zobaczymy jak bedzie dalej ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi