b182 Opublikowano 14 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 Witam. Jak wymienia się ten simering od strony skrzyni biegów na wale? Co trzeba rozebrać? Na pewno prawy dekiel i inne pierdoły ale czy trzeba silnik rozpoławiać, wydaje mi się że nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacpszak Opublikowano 14 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 JAk masz sprawne ręce i dasz rede wcisnąc miedzy silnik tak by wszystko dobrze odka jarecic itp to nie trzeba ja ostatnio pisałem w jakims temacie i inni członkowie tez to dokładnie opisali :) jak nikt ci nie napisze to poszukaj :)) pozdrawiam i zycze miłej pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponczo Opublikowano 14 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 Spuścić olej - zdemontować pokrywę od strony uszkodzonego uszczelniacza - ściągnąć wszystko co jest na czopie wału - wyciągnąć stary uszczelniacz, najlepiej za pomocą twardego haczyka na długim ramieniu - nowy zakładać delikatnie przy pomocy rurki dopasowanej na średnice zewnętrzną uszczelniacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szoti Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Wyciągniesz bez problemu ale jak będziesz wkładał nowy simering to delikatnie bo bardzo łatwo jest go przeciąć:d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 po 1 niech napisze rocznik Yz bo w silnikach nowszych jest zatoczenie od strony spregla i mozna wymienic tylko i wylacznie rozbierajac silnik na pol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b182 Opublikowano 16 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 po 1 niech napisze rocznik Yz bo w silnikach nowszych jest zatoczenie od strony spregla i mozna wymienic tylko i wylacznie rozbierajac silnik na pol. Rocznik to coś koło 94-95 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raceteam Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 ja dokdziesz sróbą taka do drewna t wkrec jak do simeringow tych przy silniku i ciagni az wyjdzie :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andymotors Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 W tym roczniku dasz rade jeszcze wyciągnąć simmering bez rozpoławiania silnika. Zastosuj się do wskazówek kolegów powyżej i do roboty :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek1281 Opublikowano 18 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 Tylko nie kupuj tych simeringów po 5 zł. Sprawdź też ten od strony magneta czy nie przepuszcza/ ja dokdziesz sróbą taka do drewna t wkrec jak do simeringow tych przy silniku i ciagni az wyjdzie :crossy: Dobre ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 19 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2010 Tylko nie kupuj tych simeringów po 5 zł. Sprawdź też ten od strony magneta czy nie przepuszcza/ Dobre ;) Gdyby od strony magneta był nieszczelny to moto miało by problemy z wolnymi obrotami ;) Bo jak wiadomo to jedna z dróg którą może dostawać się lewe powietrze. pozdro ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hondacr250r Opublikowano 23 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 to jest łatwiejsze niż sie zdaje robiłem to sam ale zamontowałem simering za 7zł hehe ale jak sie zepsuje to kupie w serwisie. Uważaj żeby nie porysować tego w co wchodzi simering przy wyciąganiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi