Skocz do zawartości

Czech Tourist Trophy

alterego
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Do Horic daleko nie jest.... ale w świecie sportu motocyklowego?

No to zapytam tak - Ile torów Moto Gp jest w Polsce a ile w Czechach? Ilu Polaków staruje w Moto GP a ilu w Superbikach? Kiedy w FMX zaczął występować pierwszy Czech?

No i porównajcie sobie takie czeskie TT do polskich wyścigów weteranów - kręcenie się w kółko W SUMIE ze 20 motocykli po torze kartingowym...

A ilu ten kraj ma mieszkańców a ile ma Polska?

Tak by można było długo....

Osobiście myślę że nam jako narodowi brakuje kultury, w tym zwłaszcza technicznej. A najlepiej nam wychodzą przechwałki i chlanie - nawet zloty czesi mają lepsze (nie bywam, ale wielu znajomych tak mówi).

Możemy się nabijać że knedliki, itp, ale prawda jest inna - oni POTRAFIĄ się zorganizować i coś zrobić - nam najlepiej wychodzą jedynie dyskusje po świtu kres i komisje śledcze....

Edytowane przez Buber

Ponieważ racjonalne myślenie nie jest tym, na czym opiera się żaden z dyskutantów, nie ma co oczekiwać, że jakakolwiek argumentacja, która nie trafia do emocji, przekona go do przyjęcia lepszych zasad. David Hume, An Enquiry Concerning the Principles of Morals

Do Horic daleko nie jest.... ale w świecie sportu motocyklowego?

No to zapytam tak - Ile torów Moto Gp jest w Polsce a ile w Czechach?

Mnie boli to, że oni mogą robić wyścigi motocyklowe i o to o światowej randze nie mając torów wyścigowych a my nie. Wystarczy dobra wola samorządu jakiegoś miasteczka i dobra organizacja, oraz poświęcenie działaczy. Zawodnicy zawsze się znajdą. Nawet jak miejscowych mało to zagraniczni chętnie przyjadą bo dla nich to jest tanio.

Niestety od lat 60-tych wyścigi uliczne przestały byś u nas poprawne politycznie. Teraz boję się, że zapał unijnych urzędników "ureguluje" i tę sprawę i zostaną nam tylko tory, których brak....

Konrad1f opowiedział mi trochę o Horice CTT:

http://www.rockers.webd.pl/articles.php?article_id=181

Sprostowanie od "truda" z "precli":

Zginęło nie małżeństwo tylko ojciec z córką.

Ilja Zachoval, burmistrz, 57 lat. W wolnych chwilach artysta kowal. To tłumaczy zamiłowanie do starych motocykli.

Maruška Zachovalová 27lat. Artysta fotografik a przy tym ponoć świetny mechanik motocyklowy.

Ubolewam nad terminem wyścigów, chętnie bym skoczył, gdyby było w lipcu/sierpniu, a tak muszę odłożyć to na za kilka lat, ale już same zdjęcia są miodne.

Osobiście myślę że nam jako narodowi brakuje kultury, w tym zwłaszcza technicznej.

Poza tym, Czesi mają jednak większe tradycje motocyklowe

No i porównajcie sobie takie czeskie TT do polskich wyścigów weteranów - kręcenie się w kółko W SUMIE ze 20 motocykli po torze kartingowym...

Dobrze, że istnieje chociaż coś takiego, po superveteranie w lublinie szczecińska motoklinika próbuje coś stworzyć i chwała im za to, mam nadzieje ze z czasem te imprezy wyewoluują na kształt czeskiego TT

Czyżbyśmy mieli pierwszego reprezentanta?

http://www.facebook.com/album.php?page=1&a...id=185880127089

• 2 tygodnie później...

:) nie ma co ukrywać ,że od czechów dzieli nas milion lat świetlnych.. ale zamiast biadolić trzeba działać! Cieszymy się, że Partyzanci z Lublina i okolic zaczęli cykl Super-Veterana. Liczymy , że nasza impreza (Veteran Cup) otworzy oczy i innym "działaczom" lub "osobom wpływowym" i w końcu zacznie się u nas coś dziać innego niż chlanie na zlotach i paradowanie w klubowych kamizelkach. Wszystko w rękach nas wszystkich!

ps. co do startów w czechach to oprócz mnie i konrada szykują się jeszcze 3 osoby. wspólnie staramy sie rozkminić zawiłe regulaminy i zdobyć te licencje międzynarodowe...zobaczymy co będzie! jak nie w tym roku to w następnym na 100%!

Edytowane przez Redskin