Piotrek Opublikowano 4 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2010 A w starym dla tego, że nowy jest w butelce i lustro oleju jest poza zasięgiem palca, a że stary olej był w misce, to łatwiej było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deem Opublikowano 4 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2010 Dzieki za info, wszystko juz wiem. Z tym śrubokrętem to słyszałem ale jakos nie zdecydowałem sie na ten krok. Jeszcze jedno pytanie. Ile oleju najlepiej zalac do moto? Nie zauwazyle tendencji aby bral mi olej ale zalalem prawie na full. W serwisowce pisza ze 2,8 litra, ja zalalem troszke wiecej ale to chyba nie ma negatywnego wplywu na prace silnika, wiec pomyslalem ze lepiej aby bylo na full bo zawsze tak jest chyba bezpieczniej. Prosze mnie poprawic jesli sie myle. Pozdro Nie masz wskażnika min- max ? :biggrin: A w starym dla tego, że nowy jest w butelce i lustro oleju jest poza zasięgiem palca, a że stary olej był w misce, to łatwiej było. Przed montażem zalewam filtr nowym olejem i nim smaruje uszczelkę. :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bibor80 Opublikowano 4 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2010 Ja filtr zawsze dokrecalem reka, a wczesniej przesmarowalem uszczelke olejem ;) Filtr mozna odkrecic takze paskiem klinowym z auta. Znajomy mowil, ze kiedys uzywali slorzanego paska od spodni (wiadomo, lata 80-te) :) Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzli Opublikowano 4 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2010 Ja dokręcam filtr zawsze ręką, ale chwytam przez papier ścierny, wtedy filtr nie ślizga się w ręku. A miedziane podkładki, jeśli nie mam nowych, wygrzewam do czerwoności palnikiem lub nad gazem i zanurzam w wodzie, wtedy robią się plastyczne i ładnie układają się pod śrubą jako uszczelka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek-rr Opublikowano 4 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2010 Ale się kurcze temat rozwinął :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukimaster Opublikowano 4 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2010 Ale się kurcze temat rozwinął :wink: Bo to są z pozoru proste czynności, które możemy opisać na 1000 rożnych sposobów i każdy jest dobry :wink: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HunterM Opublikowano 4 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2010 Zaraz bedzie pytanie którą ręką dokręcać, lewą czy prawą. :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rebel Opublikowano 4 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2010 Zaraz bedzie pytanie którą ręką dokręcać, lewą czy prawą. :icon_twisted: Zależy, z której strony jest wydech :biggrin: ........... a dokręcam zawsze ręką, prawą ręką :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Artur Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 podgumowana rekawica sie dobrze dokreca nie slizga sie tak reka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 odkręcanie kluczem , ewentualnie przebijak w filtr dokręcanie zawsze ręką +olej na uszczelkę Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
o l s e n Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 (edytowane) ..chińskiego klucza dynamometrycznego TOPEX (koszt kilkunastu pln).. cholera podrożały ? :banghead: Ja zawsze smaruję uszczelkę, filtr odkręcam i przykręcam kluczem i tą specjalną nasadą na filtr - oczywiście wszystko odpowiednio delikatnie z lekka nutą pieszczot. Pozdrawiam :notworthy: Edytowane 5 Lutego 2010 przez o l s e n Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fakir_ Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 U mnie zawsze robię to ręką i niema problemu. trzeba mieć tylko troche siły :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek-rr Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Trochę siły to znaczy ile? Tyle ile ma Pudzianowski,Yuby,Guciowa? :wink: Przepraszam czy tu.......naliczają? :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi