Skocz do zawartości

Technika

Rekomendowane odpowiedzi

Wrzucanie filmów Froga to cios poniżej pasa.

Zresztą na tym filmie nie pokazał nic imponującego.

siekierkowski jak na taki ruch to przejechał całkiem ładnie :D chodzi mi o moment kiedy przelatywal wisle w strone pragi od wysokości zjazdu z wiaduktu do zjazdu na pulawy, ewidentnie widac ze stosuje technike przejechania obok delikwenta w puszce tak, żeby ten go nie zauważył :D (widac redukcje i odwiniecie jak przelatuje miedzy puszkami) Ku*wa mac, gdzie ta je*ana wiosna ?

siekierkowski jak na taki ruch to przejechał całkiem ładnie :D chodzi mi o moment kiedy przelatywal wisle w strone pragi od wysokości zjazdu z wiaduktu do zjazdu na pulawy, ewidentnie widac ze stosuje technike przejechania obok delikwenta w puszce tak, żeby ten go nie zauważył :D (widac redukcje i odwiniecie jak przelatuje miedzy puszkami) Ku*wa mac, gdzie ta je*ana wiosna ?

Wiosna?? A co to?? :icon_razz:

Mam nadzieje że już niebawem, jutro juz miejscami ma być 1 stopień na plusie wiec powoli moze ten śnieg zniknie. (mam nadzieje) :bigrazz:

Panowie, o czym wy pier....cie. Film jak film, a koleżka nie umie skręcać.

Czego wymagasz od specjalisty od prostej ? :icon_mrgreen:

:crossy:

Czego wymagasz od specjalisty od prostej ? :icon_mrgreen:

:crossy:

Ks-rider ;] Chciał bym zobaczyć jak Ty byś się wykładał na tych zakrętach :buttrock:

no a co do pierwszego filmu , ja jako niedoświadczony kierwca mogę stwierdzić, że kolo poprostu doświadczenia nie ma. Boi się i patrzy w ten kadr non stop

Gość psychoterapeuta

Też mam krótkie nogi. I dokładnie tak wyglądało moje zawracanie dawno temu jak nie miałem prawka i nie umiałem jeździć (nie twierdzę, że teraz potrafię ale aż tak źle jak gość z filmu już nie jeżdżę). Teraz nogi na podnóżkach, 2km/h, maxymalny skręt a jak droga za wąska to przedni hebel odbicie, lekkie odepchnięcie jedną nogą i moto samo jedzie do tyłu. (ewentualnie zawracanie na raz z palącą się gumą :cool: )

Też mam krótkie nogi. I dokładnie tak wyglądało moje zawracanie dawno temu jak nie miałem prawka i nie umiałem jeździć (nie twierdzę, że teraz potrafię ale aż tak źle jak gość z filmu już nie jeżdżę). Teraz nogi na podnóżkach, 2km/h, maxymalny skręt a jak droga za wąska to przedni hebel odbicie, lekkie odepchnięcie jedną nogą i moto samo jedzie do tyłu. (ewentualnie zawracanie na raz z palącą się gumą :cool: )

Pozwolę sobie wtrącić się do dyskusji. Jest bardzo łatwy i szybki sposób radzenia sobie w takich sytuacjach.

Poćwiczcie przestawianie motocykla na nóżce bocznej, znalezienie balansu motocykla zajmuje kilka chwil. Obracacie go w dowolną stronę, oczywiście najłatwiej jest do tyłu. Waga motocykla prawie nie ma znaczenia, to tylko sprawa ćwiczeń.

Pozdrawiam.

Pozwolę sobie wtrącić się do dyskusji. Jest bardzo łatwy i szybki sposób radzenia sobie w takich sytuacjach.

Poćwiczcie przestawianie motocykla na nóżce bocznej, znalezienie balansu motocykla zajmuje kilka chwil. Obracacie go w dowolną stronę, oczywiście najłatwiej jest do tyłu. Waga motocykla prawie nie ma znaczenia, to tylko sprawa ćwiczeń.

Pozdrawiam.

Sprobuj VTX 1800 :biggrin:

Aaatam. Kiepski film jest. Kamera w tył, od dupy strony się to ogląda, trudno cokolwiek ocenić. Widzę tylko że kolesie wcale nie dają w palnik tylko męczą motocykle na tych winklach, więc po co planować tor jazdy. Tym bardziej na sprzęcie tego typu, gdzie każde pierdnięcie odczuwasz zmianą toru jazdy. Moto jest zbyt niewygodne do wolnej jazdy, jadą zbyt wolno i dlatego gość się tak koleboce po całej jezdni. Jakby dał w palnik do końca to by trzymał jakiś tor jazdy.

Przestawianie moto na bocznej stopce? Fajny bajer, ale nie w każdym moto. Mój prosiak ma długą, płaską kosę i niełatwo do przechylić na niej, pod takim kątem stoi. A masa prawie 400kg i 270cm długości moto skutecznie utrudniają zabawę. :banghead: Tańce obrotowe można testować na plastikach, tam to idzie łatwo. Jak w Suzi RF600R zdejmowałem koło to odchylałem moto na kosę a z prawej strony wstawiałem deskę/klocek drewniany po silnik i koło było w górze, można było zdjąć.

Edytowane przez qurim

MotorcycleStorehouse Dealer.

Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla!

Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę.

• 3 tygodnie później...

Po trzech minutach miałem dość. Koleżka " gibie się jak pie**olony rezus" na tym motongu. Macha kolanami i i wierci dupą jakby go siodło paliło. Nasłuchał się o schodzeniu na kolano i Go to przerosło.