fastmartin Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 WITAM. CZY MOZE MI KTOS OPISAC JAK WYGLADA SPRAWA WYMIANY TŁOKA W CROSSOWCE YZ 250 F. TAK NAPRAWDE WYMIANA TLOKA I ŁAŃCUSZKA ROZRZADU . NA CO ZWROCIC UWAGE NO I JAK POTEM WYREGULOWAC ZAWORY. DAWNO NIE MIALEM MOTOCYKLA WIEC NIE WIEM CZY SOBIE DO KONCA PORADZE. GENERALNIE SPRAWA NIE WYGLADA NA SKOMPLIKOWANA ALE WOLE JAK BY MI KTOS W TYM POMOGL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 WITAM. CZY MOZE MI KTOS OPISAC JAK WYGLADA SPRAWA WYMIANY TŁOKA W CROSSOWCE YZ 250 F. TAK NAPRAWDE WYMIANA TLOKA I ŁAŃCUSZKA ROZRZADU . NA CO ZWROCIC UWAGE NO I JAK POTEM WYREGULOWAC ZAWORY. DAWNO NIE MIALEM MOTOCYKLA WIEC NIE WIEM CZY SOBIE DO KONCA PORADZE. GENERALNIE SPRAWA NIE WYGLADA NA SKOMPLIKOWANA ALE WOLE JAK BY MI KTOS W TYM POMOGL. To się okaże w trakcie wymiany. A ja wolał bym abyś na początek zwolnił klawisz CAPS LOOK na swojej klawiaturze :biggrin: Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek_6 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 http://www.yamaha-motor.pl/community/service/manuals.jsp Pod tym adresem możesz pobrać instrukcję użytkownika, (do Crossów były takie jak service manual) i tam miałeś opisane co i jak oraz co jaki czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Rozrząd 50 mth maks. Tłok są różne szkoły. Generalnie rozebrać, pomierzyć i ewentualnie wymienić. Nie polecam Vertexa w tym i przyszłym sezonie, ponieważ tłoki miały jakąś wadę i się urywały. Zapewne na początku tego sezonu zostało jeszcze trochę starych zapasów i może się ten problem powtórzyć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fastmartin Opublikowano 30 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 servisowke mam tylko po angielku a nie kumaty jeste w tym jezyku. wiec wolal bym zeby ktos powiedzial mi jak krowie na rowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rams Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 (edytowane) Fastmartin masz bana na google? 5 min szukania i jest. Na tej http://www.motogen.pl/artykuly/porady/wymi...acza,art40.html stronce opisana jest wymiana rozrządu ale opisana na motorze suzuki dr-z ale zasada jest tama sama tyko musisz popatrzeć jeszcze do service manuala. Regulacja zaworów http://www.enduro-adventure.com/index.php?...id=60〈=pl i filmik w yz 250f ta sama zasada regulacji, tylko w yz250f masz 5 zaworów. Wymiana tłoka . Edytowane 30 Stycznia 2010 przez Rams Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fastmartin Opublikowano 31 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 no dzieki kolego mysle ze te linki mi pomogą zrobic to poprawnie. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi