Skocz do zawartości

Aprilia RSV1000R, MV Agusta F4, Ducati 1098S

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem czy w dobrym dziale piszę. Jak zły proszę przenieść.

Podjąłem decyzję, że sprzedaję Hondę i kupuje jeden z niżej wymienionych motocykli

1. Aprilia RSV 1000 R Factory 2009 http://www.totalmotorcycle.com/photos/2009...000RFactory.htm

2. Ducati 1098S 2008 http://www.scigacz.pl/Ducati,1098,1098S,3631.html

3. MV Augusta F4 2008 http://www.motorcycle.com/manufacturer/200...view-84983.html

Auguste i Ducati miałem szansę okiełznać. Aprilia póki co jeszcze nie. Na dzień dzisiejszy wybór jest ciężki choć znajomy ma Augustę i coraz bardziej jestem do niej przekonany gdyż jest to rzadki motocykl i nieźle wypada na tle konkurencji.

Pewno użytkownicy aprili będą mnie do niej przekonywać, ducati do ducati itd. Bardzo proszę o konstruktywne wypowiedzi i opinie.

Z góry dziękuję

Wasz Mobil :biggrin:

Ja jako użytkownik Aprili przekonam Cie do Ducati :P

Dla mnie bezapelacyjnie - chciałbym mieć takie dylematy, ale póki co $$$ za mało :bigrazz:

Ale nie poddaję się i zamierzam dokupić sobie 1098 do RSV i będe miał 2 włoskie Vki, bo jakoś z żadnej nie moge zrezygnować :D

RSV zdecydowanie będzie najtńsz w zakupie w DE masz po 38 tys PLN nówki sztuki z 2009 roku z folijką itd.

Serwis do Api tez będzie zdecydowanie najtńszy i dostęp do cześci również, nie ma tu żadnej filozofii.

Ale jak masz monete to bierz Ducati :)

Edytowane przez enZo

enZo przyjacielu na Ciebie zawszę mogę liczyć :bigrazz: Jakbym sobie Aprilie kupił to mógłbym wtedy być z Tobą w klubie Aprilii. Jakie byłyby to przeżycia. Wszystkim byśmy się dzielili: chrupkami, olejem, dziewczynami... :biggrin:

Mobilaiz napisał:

Nie wiem czy w dobrym dziale piszę. Jak zły proszę przenieść.

Podjąłem decyzję, że sprzedaję Hondę i kupuje jeden z niżej wymienionych motocykli

1. Aprilia RSV 1000 R Factory 2009 http://www.totalmotorcycle.com/photos/2009...000RFactory.htm

2. Ducati 1098S 2008 http://www.scigacz.pl/Ducati,1098,1098S,3631.html

3. MV Augusta F4 2008 http://www.motorcycle.com/manufacturer/200...view-84983.html

Auguste i Ducati miałem szansę okiełznać. Aprilia póki co jeszcze nie. Na dzień dzisiejszy wybór jest ciężki choć znajomy ma Augustę i coraz bardziej jestem do niej przekonany gdyż jest to rzadki motocykl i nieźle wypada na tle konkurencji.

Pewno użytkownicy aprili będą mnie do niej przekonywać, ducati do ducati itd. Bardzo proszę o konstruktywne wypowiedzi i opinie.

Z góry dziękuję

Wasz Mobil :biggrin:

jak bym miał taką kasę.... MV.... wielkie marzenie

medyk88 napisał:

jak bym miał taką kasę.... MV.... wielkie marzenie

MV to niestety rzędówka, więc taki trochę wyjec mimo że zupełnie inny niż pokemony.

Napewno rzadkie i egzotyczne ale jakoś DUCAT to więszke siągnięcia sportowe, wygląd (czerwony oczywiście), suche sprzęgło, rama, desmo, silnik LTwin i w ogóle kosmos :)

Mobila musi sam określicz czy chce V2 czy R4, to chyba czynnik podstawowy przy tym wyborze skoro kasa nie gra roli.

enZo napisał:

Mobila musi sam określicz czy chce V2 czy R4, to chyba czynnik podstawowy przy tym wyborze skoro kasa nie gra roli.

Szczerze to nie wystarczy się określić w ten sposób. Trzeba się MV przejechać, żeby to poczuć.

Gdyby nie MV to zastanawiałbym się tylko nad Vką i czy byłoby to Ducati czy Aprilia ale zakochałem się też w MVce. W każdej jej śróbce. Dlatego naprawde wybór jest ciężki.

Whiplash666 napisał:

jak dasz sie przejechac :icon_mrgreen: to dostaniesz czlonkostwo :) a tak na powaznie to pracownicy salonu api smigaja Ducati :biggrin:

Dla mnie i jedno i drugie moto jest nietuzinkowe i rewelacyjne więc nie moge jednoznacznie się zdecydować żeby nieć tylko jedno więc musze mieć 2 :)

MObila sprzedaj jeszcze z 2 pokemony z garażu i będziesz miał 1098 S i RSV, i po problemie. Dokupisz sobie jeszcze jakiegoś streeta np Speed Tripla i masz komplecik do zabaw :P

A ja bym wybral Mv AGUSTĘ :bigrazz:

Chcesz coś wybierać a nawet nazwy nie znasz? :biggrin: ;)

Ja bym wybrał jednak Ducati.Sprawdził oczywiście dostępność części do MV. Jednak brzmienie silnika Ducati....to jest chyba to co mnie sklania do tej marki.

Co do 1098 zapytaj się użytkownika jannikiel-miał na sprzedaż dość dużo 1098 i tanio! ;)

Edytowane przez Pozytywnie Zakrecony Wariat

"Pamięć i szacunek dla tych którzy odeszli nagle,pozostawiając nam jedynie wspomnienia.Dla wszystkich tych którzy pomogli mi w życiu a już nigdy im nie podziękuje.Dla tych którzy odeszli tragicznie,mając przed sobą całe życie...na zawsze w pamięci"

Rozmawiałem jeszcze z paroma znajomymi bo decyzję muszę podjać jak najszybciej bo do połowy lutego najpóźniej już bym chciał nowego sprzęta. Aprilia odpadła jednak (chłopaki chyba nie zechcą mnie w swoim klubie. wyczytałem to ze spojrzenia enzo)

MV i Ducati zostały w przebiegach. Więcej osób opowiada się po stronie Ducati ale wydaje mi się, że po części dlatego, że MV jest tak rzadką marką u nas, że ludzie się jej jeszcze boją.

Wcale nie dlatego...

To co MV ma w wersji najbardziej wypasionej- Ducati ma w wersji S, a nawet 1198 S bije i tak MV ponieważ ma kontrole trakcji z możliwością wyboru..

Miałem możliwość porównania obu motocykli i naprawdę nie ma co porównywać, w przedbiegach wygrało Ducati, na dodatek te 4 cylindry MV-ki to nie 4 cylindry MV z 70 lat, siedzi się jak na beczce prochu i takoż człek się czuje, nie oznacza to że Ducat jest jakimś słabeuszem...

Jeśli chodzi o same wrażenia z jazdy to wystarczy te 2 motocykle postawić na szutrową w miarę ubitą drogę i rozpędzić tak do 3 biegu , z dodawaniem i ujmowaniem gazu a potem porównać ślady motocykli i znajdzie się odpowiedź dlaczego Duca tak fajnie się jeździ po zakrętach...

a te motocykle co są do sprzedaży w tutejszej giełdzie to są kolegów i (Aprilka) brata, nie moje, ja swego 999 nie oddam...

Pozdr. J-999.

Tanie te 1098 może nie są, ale Rysiek oprócz swego 999 R poluje na coś droższego, dlatego sprzedaje, a jak nie sprzeda, będziem testować...

Edytowane przez jannikiel

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...