Skocz do zawartości

szacun

trzykawki
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Niektorych zmusza sytuacja...

Ano zmusza, ale do ubierania się w sposób gwarantujący późniejsze poważne problemy już nie zmusza, a to tego się czepiam. Choć ostatnio widziałem całą serię rozwozicieli ubranych adekwatnie do temperatury otoczenia, ba - nawet jednego w typowo motocyklowej zimowej kurtce z ochraniaczami, więc aż tak źle nie jest :wink:

Taa przepisy bhp ,kodeksy bla bla bla a ciekawi mnie czy którys z was wlazłby w pełnym oporządzeniu na czwarte piętro z torbą zawierającą 5 pizz w jednej ręce z kaskiem w drugiej w pełnym kombi i jeszcze z usmiechem na twarzy oznajmił ...:pizza dla pana" Pierdolicie jak potłuczeni.

Używanie skuterów zimą do rozwozu pizzy powinno byc zabronione takie jest moje zdanie na ten temat

Wracając do przestrzegania kodeksu pracy ,przepisow BHP itp ciekawi mnie Pawel jak z tym jest w twoim warsztacie ?? Czy masz ważne przedlądy instalacji elektrycznej ,sprzętu ppoż ,odpowiednie instrukcie na ścianach dotyczących prac na maszynach ,czy Ty i twoi pracownicy mają ważne badania lekarskie umozliwiające prace przy maszynach w ruchu ,czy dostaja odpowiednie wynagrodzenie za prace w nadgodzinach ,czy dostaja gratyfikacje za prace w cięzkich warunkach (oleje ,smary ,opary benzyny,spaliny ) ,czy maszz odpowiednia wentylacje pomieszczeń w ktorych ten warsztat sie znajduje udokumentowaną odpowiedni pomiarami ,czy masz wywieszony cennik usług ,czy masz podpisana umowe z firmą która zajmuje sie utylizacją nazwijmy ja dla uproszczenie poprodukcyjną ,czy masz odpowiednie pomieszczenie do przetrzymywania odpadow do utylizacji ,czy masz certyfikaty bezpieczeństwa na narzedzia i maszyny które używasz ,czy masz szatnie ,pomieszczenie gdzie pracownicy muszą zjeść posiłek ,czy masz magazyn ,wc .Dla twojej wiadomości każda pizzeria wszystkie wymienione warunki (oprócz spalin ) musi spelniać .

Krytykowac każdy może :wink: jak sie chce psa uderzyc do kij sie zawsze znajdzie .

Edytowane przez RAFAL

Taa przepisy bhp ,kodeksy bla bla bla a ciekawi mnie czy którys z was wlazłby w pełnym oporządzeniu na czwarte piętro z torbą zawierającą 5 pizz w jednej ręce z kaskiem w drugiej w pełnym kombi i jeszcze z usmiechem na twarzy oznajmił ...:pizza dla pana" Pierdolicie jak potłuczeni.

...

Trochę przesadziłeś ale ogólnie po wdrapaniu się na górę ciężko o uśmiech... W moim konkretnym przypadku był to jeden termos ogrzewany 1,5KG, kask 1,5KG i do 4 placków czasami dodatki (termos z dwiema ważył 3KG). Dało się to wtachać zmieniając ręce i chwyt ale biceps bolał :wink: A telepizza nie miała toreb z uszami czyli wsio w łapę i ognia.

A propos kilogramów nic nie zmyśliłem, kask ważyłem wagą do składników a termos z plackami na wadze w UPS :icon_mrgreen:

Rynsztunek to już w ogóle.... o ile same spodnie z kalesonami nie krępowały ruchów to kask się obijał po udach a ocieplacze na kolana powodowały syndrom "zbroja w kolanach mu się nie zginała". A każdy na Okęciu miał takie poczucie humoru, że zamawiał pizze z 3 albo 4 piętra bez windy.