matix19 Opublikowano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 (edytowane) Panowie mam pytanie do tych co śmigają w samych kurtkach, dzisiaj przyszła moja Alpinestars T-RC 1 i tak rękaw na długość leży idealnie ale jakaś ogólnie krótka mi się wydaje bo jak stoję normalnie to sięga mi powyżej paska od spodni i nie wiem czy nie wymienić na rozmiar większą bo mam taką możliwość, co radzicie? A tu moje zdjęcie w niej( nie było fotografa i musiałem samowyzwalaczem robić dlatego lipne trochę jest): http://img682.imageshack.us/img682/8571/dsc03561g.jpg a i jeszcze jak mam założoną bluzę i podpinkę to trochę ścisła jest dla mnie, pierwszy raz kupowałem kurtkę więc wybaczcie moją niewiedzę ;/ A i może to mi pomoże w decyzji czy zostawić kurtkę czy wymienić: U tego gościa na zdjęciu ta kurtka jest dobra, czy rękaw ma za długi?Zdjęcie: http://photos01.allegroimg.pl/photos/orygi.../42/869854297_1 Jak zły dział proszę o przeniesieni i leczę na pomoc z waszej strony :smile: Edytowane 11 Stycznia 2010 przez matix19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 sprawdź jak ciuchy leżą w pozycji jaką zajmujesz na motocyklu najlepiej wsiądź sobie na motocykl, trochę się powierć - będziesz miał lepsze spojrzenie na temat Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitersky Opublikowano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 i pamiętaj, że przede wszystkim protektory mają być na swoich miejscach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilvov Opublikowano 12 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2010 jeżeli w żadnej pozycji jaką zajmujesz na moto rękawy nie są za krótkie to znaczy, że kurtka jest dobra (wyłączając przypadki w których miałbyś np. kawał pleców odkryty :P ) pasek od spodni widać, ale zauważ, że kiedy jedziesz jesteś lekko zgarbiony i wszystko jest na swoim miejscu (tak jak zostało już powiedziane o protektorach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 12 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2010 Kurtka jest Ci idealna. Kolo ze zdjęcia w tej czerwono białej ma właśnie o dużo za dużą. A do tego, że jest krótka musisz się przyzwyczaić, musi być maksymalnie dopasowana. Jak zamierzasz mam nadzieję tylko na razie śmigać w samej kurtce kup sobie żółwia albo pas nerkowy co by poniżej kurtki Cię osłaniał. Jeśli kuppisz rozmiar większy to myślę, że będzie za długa i będzie miała za długie rękawy. Ona ma możliwość podpięcia spodni na zamek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matix19 Opublikowano 12 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2010 O to zostawiam sobie ją, siedziałem na moto i się trochę poruszałem i pasuje, rękaw nie jest za krótki a jakbym wymienił na rozmiar większą to bym miał rękaw właśnie jak u tego ziomka na drugim zdjęciu. Vector tak ma ona zapięcie do spodni, w ogóle super kurteczka, zobaczymy jak będzie się sprawowała w sezonie. A pas nerkowy kupuję na początek sezonu i jeszcze wymienię w niej ten piankowy ochraniacz na plecy (żółw) na ten twardy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fakir_ Opublikowano 12 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2010 ciekawe kto wpadł na pomysł zamieszczenia foto na którym kurtka jest ewidentnie za wielka conajmniej dwa rozmiary :banghead: a autor tematu ma wlasciwy rozmiar, to jest kurtka motocyklowa i taka ma być, powinna dokladnie przylegac do ciała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 12 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2010 No to jeśli ma zamek to tym bardziej in +, w przyszłości kupisz spodnie i wszystko będzie grało jak ta lala. Będzie dopasowane perfekcyjnie, spodnie ci to jeszcze bardziej ściągną i będzie git :lalag: Tyle, ze teraz jak będziesz śmigał bez spodni koniecznie ten pas nerkowy albo żółwia z pasem bo na starość możesz cierpieć :wink: Miejmy nadzieję, że dożyjemy :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaroImage Opublikowano 10 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 A to ja się troszeczkę podłącze do tematu. Otóż dajmy na to, że wymierzyłem sobie rozmiar kurtki na 50. Żeby nie było, wymierzyłem oznacza przymierzenie 54, 52, 50 i 48 tego samego modelu kurtki. Sprawa wygląda tak, że wiem, że sobie będę chciał dokupić zółwia na plecy. Jak myśleć o rozmiarze, jeżeli przewiduje się zakup takiej ochrony pleców? Ochraniacz który mnie interesuje to Knox Aegis albo coś w podobnej klasie, więc nie jakis wielki gabarytowo, ale zawsze. Wiem, że najlepiej było by przymierzyć w sklepie wszystko na raz, ale gdyby takiej możliwości nie było to prosiłbym o kilka słów na temat tego jaki zapas w rozmiarze należy liczyć na żółwia :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 10 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 A pas nerkowy kupuję na początek sezonu i jeszcze wymienię w niej ten piankowy ochraniacz na plecy (żółw) na ten twardy ;) Patrzcie, ma tylko 17lat. A jaki świadomy... :clap: Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi