zapek Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Witeczka!!! bracia MZPotrzebuje na samoGWAŁT pierdołki z zacisku hamulcowego która powoduje powrót klocków hamulcowych na swoje miejsce...(z tego co wiem to jest to taki powyginany fantazyjnie drucik)probowałem zrobic sam ale nie działa jak trzeba i najlepszy bedze orginał czekam na odpowiedzi oczywista pozdrowionkaZapek Team Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2004 klocki samoistnie wracaja na swoje miejsce- nie potrzebuja do tego jakichś drucików. Prawdopodobnie masz zatarty tłoczek w zacisku i nie wraca on na swoje miejsce. Musisz rozebrać zacisk i przetrzeć smarem do zacisków tłoczek i zacisk -to powinno zadziałać. Pozdrawiam Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zapek Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2004 kurka gadałem z kolesiem który ma MZ i powiedzał że orginalnie w zacisku na porowadnicach klocków są jeszcze włąsnie takie dwa elementy które za to odpowiadają. jesli chodzi o tłoczek to jest ok i wraca jak trzeba. ale włąsnie wydaje mi sie ze czegos tu brakuje.czy kiki jesets pewnien na 100% ze w zacisku niczego takiego nie ma???pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2004 na 100% to nie ale na 99 to tak - w czwartek wróce do domu i zajrze do zacisku swojej ety i ci napisze dokładnie- jak chcesz to ci moge wysłać fiszke z częsciami składowymi zacisku i sam zobaczysz (ale to dopiero w czwartek jak bede w domu) Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zapek Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2004 chodzi własnie o to ze widziałem tez w katalogu czesci z mz i tam jest taki bajerek.potrzebował bym tego Gowna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbyhoo Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2004 W zacisku jest płaska sprężyna w kształcie krzyża, ona odpowiada za lekkie odsuwanie klocków od tarczy. Dodatkowo górna krawędź blachy klocka ma w środku podcięcie, powinno ono być lekko ukośnie spiłowane tak, żeby języczek tego krzyżyka naciskał na krawędź podstawy klocka bliższą tarczy hamulcowej. Trudno to opisac słowami ale wystarczy przyjrzeć się jak to jest zbudowane i gdzie sprężyna naciska na blachę klocka i już widać gdzie ma to być zeszlifowane. U mnie w każdym razie pomogło takie podpiłowanie klocka ale i tak minimalnie dotykają one tarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nizin Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Looknij sobie na poniższą stronkę tam jest zacisk w szczegółach więc zobzczysz czego ci brakuje.http://www.mz-b.de/k251/251t08.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zapek Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2004 własnie o tego bajerka mi chodzi :lol: Czy ktos z baci w MZ posiada może luzem ten element????Jesli tak to chętnie odkopsne :lol: :lol: :lol: pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domieniek Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Cześćmoge Ci dać nr. telefonu do sklepu z moto MZ w Krakowie, mają tam prawie wszystko, dzwonisz, zamawiasz a oni Ci wszystko przyślą do domu pocztą, już pare razy zamawialem rozne czesci z tego sklepu i zawsze bylem zadowolony z ich uslug. jak chcesz to jest nr do tego sklepu :(012) 636 64 22 , czynne od pon. do pt 10-18 , sobota 10-14. pozdrawiam Cytuj Motorynka - Komar 50 - Jawa TS 350 x2 - Mz Etz 251e - Kawasaki zx6r 636 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi