Skocz do zawartości

Suzuki Savage ,Yam. Virago ,Honda Shadow,Kaw.EN- porownanie?

Gość Samotnik
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 miesiące temu...
Gość Amon_Shadow

Ja posiadam VT750 C2 - bardzo ją kocham, codziń rano rozmawiamy sobie. Jedna suka na rowerze zrobiła jej krzywdę w zeszłym sezonie, ale udało mi się ja wyleczyć i w nagrode dostała nowe light-bary.

Motocykle sa jak kobiety, jedne mają to coś w sobie inne nie.

Pozdrawiam

vx800 ma racje z obrotami w EN'ie.Oj lubi jak mu szybo rosna obroty!!!Szarpie sie i wyrywa jak "osiemnastka" :) z tym ze ta euforia zamienia sie w walke o przetrwanie jak na budziku widzisz wskazowke przy liczbie 90mil.Zaczyna sie wtedy prowadzic jak stara k**** :oops: tzn na prawo i lewo Troche to dziwne ze silnik wysokoobrotowy od GPZ'a wsadzili do choppera i na dodatek w za slaba rame.moc zmniejszona z 60 do 50 kucykow podobno na korzysc momentu obrotowego ale te kilka Nm wielkiej "pały" nie daje.V2 nie jezdzilem ale slyszalem ze wlasnie moment maja wyzszy i osiagany przy nizszych obrotach

Chyba wlasnie taki silnik powinien miec prawdziwy chopper.Myslalem o zmianie na wiekszy "motór" :lol: ale po pierwsze brak kasy a po drugie, trzecie i czwarte to lubie swój motocykl bo jest ladniutki,zadbany.wypieszczony,nie zawiodł mnie a jak mu odkrecam gaz to silniczek "kreci" az miło. zdarzalo mi sie widziec opadajace szczeki :D ze taki maly chopper i z takim nie chopperowym silnikiem a tak zmyka.

Czarny, ciężki, szybki... Olympus E-3

W przebiegu krzywej momentu obotowego bardziej istotna jest długoskokowość silnika niż rozłożenie jego cylindrów. Jeśli silnik jest krótkoskowy to lubi wysokie obroty i wartości bliskie maksymalnemu osiągane są przy wyższych - przykład Virago 535.

Natomiast Shadow VT 600 który ma dłuższy skok tłoka ma zopełnie inną charakterystykę silnika przy porównywalnej pojemności i mocy. Zupełnie inaczej się na nim jeździ jeśli chodzi o sposób wykorzystywania mocy silnika.

Panowie!!! Byłem dzisiaj (sobota) na Bema w serwisie Kawasaki no i napatrzylem sie do woli (ze dwie godziny:)) na najnowsze V'ki tzn. VN-15 pachnace jeszcze fabryka i kilka innych ( VN800/1500) uzywanych ale w stanie :!: No palce lizac.Na moja zgube dosiadlem na kilka chwil najladniejsze okazy.I teraz jestem chory :) Poza tym ze moment obrotowy jest wiekszy i przy niskich obrotach sprzet ciagnie z "wielka pałą" to sam wyglad takiego silnika budzi respekt.Dwa garnki po 750cm kazdy ....to musi byc frajda

Zna ktos dobrego psychologa? chyba bedzie mi potrzebny :roll:

Czarny, ciężki, szybki... Olympus E-3

Zna ktos dobrego psychologa? chyba bedzie mi potrzebny :roll:

Heh... no właśnie, czy jest na sali psycholog :?: . Potrzebny od zaraz. VTX... :roll: ....STX Pan..... no chociaż NT650V.... :roll: AAAUUUUUUUUUUUUUU :mrgreen: . Byłem w Bol-Dor......

V-ka, rzędówka, Wankel, cokolwiek na dwóch kołach. Byle dopaść i pośmigać. Lubię zimę, ale tegoroczna zaczyna mnie pomału wku****ć. W zeszłym roku o tej porze... Litości, ile można sypać śniegiem :) . Już próbowałem. Na szosowych oponach nie da się po śniegu.

Ano, ja też byłem w Boldorze i co? Zatkało mnie, jak zobaczyłem Duc'a MH na żywca. Jednomiejscowy, bardziej do oglądania, niż jeżdżenia, ale .. wrażenie robi. 999 też.

A zima? Jest chyba najdłuższa, jak pamiętam, bo już MZ zaczynałem sezon 13 lutego w piątek, Vxem też latałem w lutym po osiedlu (jeszcze bez tablicy). Może za to lato potrwa do grudnia!! 8O