Kjujik Opublikowano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 Jubku,ale to przecież nie Twoje IQ tutaj chodzi. Wieszczę że niebawem będziesz dla MGS tym czym Majki hrabia de frędzel dla EKG :bigrazz: Cytuj Od urodzenia skazany na sukces, a jesli teza o zaostrzaniu sie walki klasowej w miare postepu socjalizmu jest prawdziwa,to w przyszlosci takze na wiezienie. :bigrazz: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiatek Opublikowano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 Nie rozumiem. Znaczy - zjebaua sie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 Tak, jezeli swieca jest jebnieta albo sterownik od niej i nie trzyma odpowiedniej temperatury to po odpaleniu zimnego silnika bedzie on nierowno pracowal, nie wszystkie gary beda mialy zaplon... :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 Czyli powinienem wymienić świece? Powinienes je sprawdzic, wymienic zawsze zdazysz... :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 Dobra, na razie chwale sie po cichu :P Kupiłem Audi A4 kombi, 2000r, 1.9 TDi, 115 Km. Pierwsze wrażenie - ergonomią i wykonaniem wnętrza nie dostaje mojemu poprzedniemu mondeo do piet ;) Na tle mondeo tez postaram sie porównywać całą reszte, bo di niego mam najlepsze odniesienie. Siedzenia są w miare wygodne, choć bez regulacji lędzwii oraz położenia siedziska. Kierownica reg. we wszytskich płaszcznach na szczescie pozwala zając optymalną pozycje za nią. Choc nie ukrywam - robiłem dłuzsze trasy poprzednim autem i odczuwałem duzo mniejsze zmęczenie własnej d*** ;) Zegary, bardzo czytelne, podswietlane na biało cyferki; również komputer pokładowy widoczny bez zarzutu choć troche ubogi w informacje. Ogólnie wnetrze nie sprawia wrażenia przestronnego, i takim tez niestety nie jest. Z przodu miejsca wystarczająco natomiast z tyłu - 2 osoby beda dotykac kolanami siedzeń przednich, 3 osoby z tyłu - ciasnooo! Bagażnik posiada dośc mocno wchodzące do wnętrza nadkola, co skutecznie zmniejsza jego pojemnosć. Silnik - znany wszytskim 1.9 TDi 115km. Mocą nie zachwyca, ujął mnie natomiast nadzwyczaj łagodnym odgłosem pracy oraz elestycznoscią, jakiej nie znałem nawet z wolnossacego diesla. Silnik sprawnie przyspiesza juz od 1.5 tyś, i nie szarpie gdy od tych obrotów przyjdzie mu ciągnąc nastepny bieg. Ponadto jego niezaprzeczalną (a tu najważniejsza i dla mnie decydującą zaletą ,ktora przesądziła o wyborze tego auta) jest sprawdzona opinia silnika trwałego i niezawodnego, ktora sprawia mi trudny do opisania komfort psychiczny :P Po moich przejsciach z Mondeo, i jego tendencja do kapryszenia elektroniką wtrysków CR( wsadzonych pieniędzy wspominał nie będe), wolałem sie przesiąć na coś technologicznie starszego, ale sparwdzonego i na pewnio mniej zawodnego niz moj były TDCi. Zebyscie widzieli moj banan na twarzy, jak wciskam gaz do oporu a tu auto przyspiesza! NIe zapalają sie żadne kontrolki, nie wchodzi zaden tryb awaryjny, auto zamiast zgasnac (jak to mial Ford kaprys,przy ostrym traktowaniu) ciagnie miarowo i równo do przodu :P Oczywiscie - teraz wyrażam sie w samych superlatywach, a wiadomo, że nic nie jest pozbawione wad. Jednak Swiadomośc tego, że mam silnik na ktorym mozna polegac w trasie jest dla mnie w tym momencie najcenniejsza hehe :D Mam zryta psyche,tak myśle jak to czytam teraz :icon_mrgreen: Porobie zdjęcia jeszcze i na pewno wrzuce jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 Przecież to nie są duże koszty, to mogę sobie nowe kupić. To jest przypuszczenie, po co kupowac i wydawac zeby to pozniej lezalo w domu i gnilo, zupy z tego nie ugotujesz, a to np moze byc przekaznik badz sterownik badz poluzowany styk, badz wogole cos innego... :icon_mrgreen: P.S. Arni faktycznie musialo cie to mondeo doprowadzic do psychozy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 MOC, a jak to sprawdzić?? Najszybciej to w serwisie, inaczej trzeba wykrecac i mierzyc organoleptycznie, chyba ze komputer wyswietla usterke... :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiatek Opublikowano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 Yuby, a jak miales DCi to nie dlubales nic przy nim w celu zwiekszenia mocy? Bo Laguna troche ospala jest z tymi 120 konikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 Odpalali silnik jak byl zimny :icon_question: Jezeli tak i nierowno pracowal to znaczy ze ten typ tak ma i nie ma sie czym przejmowac... :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiatek Opublikowano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 Mój miał 188KM bigrazz.gif 2.2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 Mój miał 188KM :bigrazz: Tak pracował nierówno, i zazwyczaj jak jest mróz, albo długo nie lata. To troche dziwne, ze chodzi nie rowno po dluzszym postoju... :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 Ukochana powinna jezdzic porzadnym i sprawnym samochodem :bigrazz: Mojej pali przy -20 i rowniutko pracuje... :icon_mrgreen: P.S. tylko po co jej 200 kucy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 Tarcze jak tarcze pomyslalbym o zaciskach :wink: DVD jest dla pasazerow nie dla kierowcy... :icon_mrgreen: P.S. Niestety garaz jest jednoosobowy :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 6 tloczkowe :icon_question: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarny Opublikowano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 Po moich przejsciach z Mondeo, i jego tendencja do kapryszenia elektroniką wtrysków CR( wsadzonych pieniędzy wspominał nie będe), wolałem sie przesiąć na coś technologicznie starszego, ale sparwdzonego i na pewnio mniej zawodnego niz moj były TDCi. Zebyscie widzieli moj banan na twarzy, jak wciskam gaz do oporu a tu auto przyspiesza! NIe zapalają sie żadne kontrolki, Arni, czy to przypadkiem nie Ciebie pytałem o syndrom "sprężynki" właściwy wszystkim właścicielom mondeo tdci? :D Mówiłem, sprzedać to gówno póki można... Tak a'propos, nie chciało mi się czytać całego wątku, za mało w nim wiedzy a za dużo kompleksów i bzdur, z doświadczenia powiem tak: czy to się komuś podoba czy nie, skoda zaczęła już jakiś czas temu robić naprawdę dobre i fajne autka, tyle że od sukcesu poprzewracało im się we łbie i zaczęli dyktować ceny z kosmosu. Japsów jak na razie nikt nie przegonił w jakości i trwałości, niestety pozostaje jeszcze wygląd i funkcjonalność :D Ford i Opel to zawsze będzie druga półka, nawet ich najlepsze konstrukcje wysypują się na fatalnej jakości materiałach, korozji itd. Mają za to - co jest bardzo ważne - dobry stosunek jakości do ceny, więc zwolenników chyba im nie zabraknie. VW niestety są coraz gorsze, dobre ceny trzymają starsze egzemplarze, ostatnie modele to już nie to. Z pierwszej ligi jak dla mnie pozostało tylko Audi, Mercedes i BMW już dawno odstaje (obie marki z różnych przyczyn). To tak z grubsza, można oczywiście dyskutować o poszczególnych modelach ale tendencje są takie jak napisałem. Powodzenia w dalszych dywagacjach :) Cytuj SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi