malkohlm Opublikowano 17 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 Ustaw po środku - średnie spalanie. Im wyżej tym mniejsze spalanie. Wyreguluj skład mieszanki - kolor świecy kawa z mlekiem i się dowiemy czy pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fakir_ Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Cześć Panowie, mam taki problem.Otóż po przygazówce, albo po redukcji i dojechaniu do np. świateł, nie zawsze wraca do obrotów biegu jałowego, tylko oscyluje wokół 2000-3000rpm, zauważyłem że gdy w takiej sytuacji wbije bieg i "zduszę" silnik do obrotów biegu jałowego to od razu trzyma niskie obroty i nie wzrastają. Gdy nie "zduszę" silnika, dopiero po chwili wracają wolne obroty. Luz na manetce w normie 2-3mmKróćce ssące nowe - sprawdzałem czy są nieszczelności przy pracującym silniku za pomocą spryskania króćców i okolic preparatem do czyszczenia gaźników, obroty są bez zmian. Śruba składu mieszanki - testowałem różne ustawienia od 2'och do 6'ciu obrotów i problem zawsze jest ten sam - nie zawsze wraca do wolnych obrotów, tylko zduszenie pomaga.Efekt jest taki że nie zawsze hamuje silnikiem, jeździć się da, moc jest, nie dławi się i odpala bez problemów, no ale... Najbardziej jest to zauważalne kiedy dość długo jadę zamkniętym gazem ale siła rozpędu utrzymuje obroty silnika w okolicy 3-5tys rpm, np. podczas jazdy na wyższych biegach i zwalnianiu przed skrzyżowaniem, wtedy wduszam sprzęgło i utrzymują się obroty ok. 3tys rpm. Wystarczy na chwilę odkręcić gaz przed wduszeniem sprzęgła i opada normalnie do ok 1,2-1,4 tys rpm natomiast na postoju kiedy jednorazowo odkręcę gaz, dojdzie do ok 5-6tys obr i puszczę manetkę to opada normalnie do obrotów biegu jałowego,a gdy przytrzymam przez parę sekund w okolicach 5-6tys obr i puszczę manetkę to opada w okolice 3tys obr i dalej pomaga tylko "zdławienie" silnika Dodam że gaźnik gruntownie wyczyszczony i złożony z serwisówką w ręku, króćce ssące nowe - nieszczelności nie stwierdzam, linka gazu i przepustnice pracują płynnie bez zacięćPoziom paliwa w gaźniku wg. serwisówki ok 7mm od krawędzi pokrywy jakieś rady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi