grucha87 Opublikowano 24 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 Witam! Mam pytanie czy w wyniku urwanego zaworu i przeskoczonego rozrzadu w yamaha yz450f mogło dojść do przesunięcia się krzywek na wałku bądz kół zębatych na wałkach rozrządu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 24 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 nie Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 24 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 Tak koło zębate może przesunąć się względem wałka. W starszych sprzętach nie potrzeba awarii, żeby tak się stało. Sprawdź czy rozrząd w miarę zgadza się na znakach i stwierdzisz czy jest okej czy nie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
major000 Opublikowano 24 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 potwierdzam że koła zębate mogą się przestawić względem wałków, miałem taki przypadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grucha87 Opublikowano 25 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 Powiedz mi czy się da to sprawdzić a jesli tak to jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
major000 Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 Ja porównywałem do drugiego takiego samego wałka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grucha87 Opublikowano 25 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 To ja niestety nieporównam do 2 takiego wałki bo nikt w okolicy niema takiemo motoru? kiepa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
major000 Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 (edytowane) zamontuj dwa wałki, ustaw rozrząd według znaków i porób zdjęcia moze po fotach dojdziemy. a pozatym dlaczego uważasz że koła względem wałka się obróciły??? opisz objawy Edytowane 25 Listopada 2009 przez major000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 ale jak to mozliwe? to by wałek był na smieci, pokarzcie foty fokladne jak to wyglada Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grucha87 Opublikowano 25 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 Urwało mi zawór już drugi raz wiec tak myśle że coś może być z wałkami nie tak? tylko niewiem jak to sprawdzić czy sa wpożądku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 Zawory w tych motocyklach czasem urywają się bez konkretnej przyczyny ;) Przy złożonym rozrządzie na znaki krzywki powinny być symetrycznie wychylone na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
major000 Opublikowano 26 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 Zawory w tych moto nie urywają się bez przyczyny...Jeśli masz przesunięte koło względem wałka to pomimo ustawienia rozrządu na znaki bedzię on źle ustawiony czyli moto nie bedzie chciało odpalać, nie bedzie wkręcać się na obroty nie wspominając już o waleniu tłoka w zawory. Masz takie objawy? Co do urwanego zaworu to masz 2 możliwości: ktoś to źle składa albo jakaś rzeźba tam jest lub olewasz wymiane zaworów gdy ich zużycie na to wskazuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grucha87 Opublikowano 26 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 Pali dobrze wkręca się na obroty tez dobrze prztnajmniej tak było od ostatniej awari! Po czym poznać że zawory się kończą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santi Opublikowano 26 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 Pali dobrze wkręca się na obroty tez dobrze prztnajmniej tak było od ostatniej awari! Po czym poznać że zawory się kończą? Nie trzymają wymaganych luzow zaworowych miedzy przegądami co chwile sie redukuja.Po wyciagnięciu takiego zaworu jest jak żyletka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grucha87 Opublikowano 27 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Chyba trzeba kupić wałki ale kupie używki pewnie bo nówka 700 stówek koszmar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi