Skocz do zawartości

Kupiłem telefon allegro.

Trauma
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Trauma napisał:

Wszystko sie dogadałem dobrze z gościem.

W jakim jezyku jest to pisane ? ? ?

Trauma napisał:

...ku mojemu zdziwieniu oznajmiła ,że paczka przyszła za 210zł. A wylicytowany tel kosztował 310.

Wylicytowales telefon za 310 pln, jak podajesz pozniej w akcju kup zaraz. Wysylajacy popelnil blad i wyslal za pobraniem 210 pln. Nie zmienia falktu, ze jestes mu dluzny jeszcze 100 pln. Bez wzgledu na to ile lat ma sprzedajacy, jestes zobowiazany do uregulowania naleznosci w wysokosci 310 pln. Nie zdziw sie wiec, jezeli dostaniesz pozew sadowy do zaplacenia dodatkowych 100 pln, + koszty manipukacyjne / sadowe.

:crossy:

Trauma napisał:

razem z motocyklem bo nadal za słaba dla mnie ta poczciwa 600 ;)

No jak się potrafi kręcić tylko na prostej to 600 szybko się nudzi.

Ogólnie to oddaj gościowi kasę. Dymając go zyskujesz 100PLN i miano którego tu nie napiszę co by nie było że wyzywam Cię od chciwych osób na literę "k". :icon_razz: Dzięki takim jak Ty ten kraj jest pełen pazernych świń z którymi strach robić biznes bo jak się odwrócisz to zapną w kakao korzystając z okazji. :banghead:

MotorcycleStorehouse Dealer.

Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla!

Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę.

qurim napisał:

Ogólnie to oddaj gościowi kasę. Dymając go zyskujesz 100PLN i miano którego tu nie napiszę co by nie było że wyzywam Cię od chciwych osób na literę "k". :icon_razz: Dzięki takim jak Ty ten kraj jest pełen pazernych świń z którymi strach robić biznes bo jak się odwrócisz to zapną w kakao korzystając z okazji. :banghead:

Czym by było to forum bez Ciebie :biggrin:

Nie żebym sie podlizywał :bigrazz:

Ale ująłeś to słusznie ;]

ks-rider napisał:

Wylicytowales telefon za 310 pln, jak podajesz pozniej w akcju kup zaraz. Wysylajacy popelnil blad i wyslal za pobraniem 210 pln. Nie zmienia falktu, ze jestes mu dluzny jeszcze 100 pln. Bez wzgledu na to ile lat ma sprzedajacy, jestes zobowiazany do uregulowania naleznosci w wysokosci 310 pln. Nie zdziw sie wiec, jezeli dostaniesz pozew sadowy do zaplacenia dodatkowych 100 pln, + koszty manipukacyjne / sadowe.

:crossy:

takiej odpowiedzi oczekiwałem.

A teraz dla wszystkich co już po wydawali wyroki itp. Jaki ja k*** zachłanny jestem. Nie muszę wysyłać tej 100 bo jak się okazało tel ma wade i doszliśmy do porozumienia.. Pytanie było z czystej ciekawości.. Ale ciesze się ,że mogliście sobie 'ulżyć' i pokazać swoją wszechwiedzę życiową :notworthy:

Trauma napisał:

Nie muszę wysyłać tej 100 bo jak się okazało tel ma wade i doszliśmy do porozumienia..

Tia. Nie tłumacz się teraz. Za późno. :icon_mrgreen: Kupiłeś trefny tel za 310plnów. Trudno się mówi. Wygranie aukcji na Alle jest zobowiązaniem na podstawie obowiązującego prawa w tym kraju. Oddać kasę i tak musisz, wtedy możesz się sądzić o to że gość wcisnął Ci lipę. Ewentualnie możesz się z nim dogadać, jeśli kolo zgodzi się bez większego "ale" to oznacza że wiedział o wadzie i sprzedał świadomie trefny sprzęt.

MotorcycleStorehouse Dealer.

Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla!

Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę.

jest najprawdopodobniej tak jak mówisz koleś pewnie wiedział o tym ,że sprzedał towar nie do końca sprawny gdyż jak go poinformowałem o wadach to sam zaoferował by nie dosyłać brakującej części i prosił o pozytywny komentarz...

Trauma napisał:

A więc 3 tygodnie temu kupiłem tel na allegro za pobraniem. Wszystko sie dogadałem dobrze z gościem. Tel odebrała moja mama. I ku mojemu zdziwieniu oznajmiła ,że paczka przyszła za 210zł. A wylicytowany tel kosztował 310. No i koleś mi pisze ,że mam mu jeszcze 100zł wysłać bo się pomylił a jak nie to mnie do 'sondu' poda. No i tu pytanie czy jest za co? Ja dopełniłem swoich obowiązków jako kupujący z tel wszystko ok. Doszedłem to tego iż osoba która wysyłała telefon ma 15 lat. Czy prawo jakoś określa takie sytuacje w przypadku kiedy nie wysyłam tej brakującej 100?

Ja do sądu bym cię nie podał,ale to czy chcesz mu przelać tą sumę to już twoja sprawa Każdy jest tylko człowiekiem i może się pomylić,ale ja właśnie nie pojmuje tego pytania bo jest tak głupie jak.....

to 100zł to przelej do czystej swojej świadomości a nie pytasz się czy mogę go wydymać na 100zł czy ta setka jest tego warta :lalag:

Trauma napisał:

A więc 3 tygodnie temu kupiłem tel na allegro za pobraniem. Wszystko sie dogadałem dobrze z gościem. Tel odebrała moja mama. I ku mojemu zdziwieniu oznajmiła ,że paczka przyszła za 210zł. A wylicytowany tel kosztował 310. No i koleś mi pisze ,że mam mu jeszcze 100zł wysłać bo się pomylił a jak nie to mnie do 'sondu' poda. No i tu pytanie czy jest za co? Ja dopełniłem swoich obowiązków jako kupujący z tel wszystko ok. Doszedłem to tego iż osoba która wysyłała telefon ma 15 lat. Czy prawo jakoś określa takie sytuacje w przypadku kiedy nie wysyłam tej brakującej 100?

Abstrahując już od tego, czy chciałeś go wydymać czy nie - ja nie wiem jak można założyć taki temat.

Czy nie widzisz, że kolejny już raz sam siebie stawiasz w "nie najlepszym świetle" na forum?

Nie czułeś, że jak ktoś to przeczyta, to może pomyśleć o Tobie:

konrad1f napisał:

Trauma to też jeszcze dzieciak i nie wie co to takiego "zwykła ludzka uczciwość"

zajc napisał:

Ale z ciebie burak ,traumatyczny...Obys sam sie kiedys pomylil i trafil na drugiego takiego palanta!

qurim napisał:

...nie napiszę co by nie było że wyzywam Cię od chciwych osób na literę "k". :icon_razz: Dzięki takim jak Ty ten kraj jest pełen pazernych świń z którymi strach robić biznes bo jak się odwrócisz to zapną w kakao korzystając z okazji. :banghead:

Stary, czy Ty nie masz instynktu samozachowawczego, czy sprawia Ci przyjemność jak po Tobie jadą?

Ogarnij się trochę...

Edytowane przez ptaq_

ptaq_ napisał:

Stary, czy Ty nie masz instynktu samozachowawczego, czy sprawia Ci przyjemność jak po Tobie jadą?

Ogarnij się trochę...

Może jak lubi dostawać baty to trza isć na stadion motoru w koszulce " motor to ch*je" nie obrażajac motoru ani jego kibiców ;]

• Administrator
  Cytat
Abstrahując już od tego, czy chciałeś go wydymać czy nie - ja nie wiem jak można założyć taki temat.

Czy nie widzisz, że kolejny już raz sam siebie stawiasz w "nie najlepszym świetle" na forum?

Nie czułeś, że jak ktoś to przeczyta, to może pomyśleć o Tobie:

Żeby było śmieszniej, jeszcze mi pisze, że mam temat zamknąć, wykasować "spamowe" posty, a ich użytkowników za to ukarać...

Za co? Za to, że pokazali Ci żeś zwykły burak? I to w dodatku małopastewny, czy jak to tam się nazywa??

Łapy opadają...

pzdr

Grożąc Ci w pierwszej wiadomości sądem sprzedający zachował się jak burak. Chcąc go wydymać na stówkę zachowałeś się jak burak. Jesteście kwita. Podaj swój login na alle to Cię dodam do czarnej listy :P

Trauma napisał:
Doszedłem to tego iż osoba która wysyłała telefon ma 15 lat.

Z własnego doświadczenia wiem, że Allegro ma głęboko w d... czy użytkownik ma 10 lat czy 13. Dogadałem się parę miesięcy temu przez gadu z jednym gostkiem na kupno aparatu (znalazłem gdzieś ogłoszenie, nie pamiętam już gdzie), chłopaczek wystawił aukcję, zalicytowałem, napisał, żebym nie wpłacał mu jeszcze kasy bo aparat będzie miał za 2 tygodnie bo u cioci zostawił. No dobra, po 2 tygodniach cisza, po 3 dzwonię, odbiera dziecko. Najpierw kręci że pomyłka, potem, że to "chyba brat". Na drugi dzień mam wiadomość na gg, że nieaktualne. Wkurzyłem się, bo przez te 3 tygodnie dawno mogłem co innego kupić. Wklepałem dane na nk, wyszło, że właściciel konta ma 13 lat, brat 15 chyba. Napisałem do Allegro, że użytkownik powinien mieć konto junior i co? I nic.

Jawa 50 Mustang 1977 => Yamaha XJ 600N 1999 :D

Traumy dostałem czytając to.

Dzieciak mający 18 lat piszę, że jakieś dziecko co ma 15 lat się pomyliło i teraz to dziecko trzeba zrobić na 100zł. Ja się pytam gdzie rodzice nie tego 15latka tylko Twoi.

P.S Ty poważnie w tym wieku masz motocykl jak w opisie ?

...konto traumy co by dodać sobie do czarnej listy na allegro :biggrin: http://allegro.pl/item754650495_honda_cbr_...lka_okazja.html

Edytowane przez Mobilaiz

Często kupuję na Allegro i nigdy nie mam takich problemów. Nawet jak przedmiot nie jest zgodny z opisem idzie się dogadać ze sprzedawcą. Oczywiście zostają takie drobne przypadki jak Twój - zwykłego kombinatorstwa jak sprawnie zarobić na 15letnim małolacie. Jeszcze go sądem zaszczuj.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...