wojtek-rr Opublikowano 24 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 Ty też z tą Blondi 2001 o lusterkach do GS 500 piszecie,piszecie... :icon_mrgreen: :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robcio Opublikowano 24 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 Ty też z tą Blondi 2001 o lusterkach do GS 500 piszecie,piszecie... :icon_mrgreen: :buttrock: Nic z tych rzeczy, ja tylko chcialem pomoc... :icon_razz: Cytuj Moja motogaleria --> https://picasaweb.go...om/RobertRobbic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masterrobert Opublikowano 13 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2009 Witam. Od dłuższego czasu przymierzam się do zakupu Cb radia. Swoje poszukiwania zapoczątkowałem w jednym z elektro-marketów. Tak, teraz już wiem, to był zły wybór. Opowieści Pana który mi 'pomagał' w ogóle nie pokrywają się z opiniami użytkowników, stąd moje zapytanie. Jakie polecilibyście radio cb oraz antenę do użytkowania czysto sporadycznego. czyt. Wakacje ferie majówka. Nie chciał bym ładować kasy, w sprzęt którego nawet nie wykorzystam w pełni. Pozdrawiam Robert. :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Batman Opublikowano 13 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2009 Ja od wczoraj jestem właścicielem tti 881 + Sirio Turbo 1000 Teraz tylko dziurka w dachu i montuje. Swoją droga nie wiem kiedy zrobię tę dziurkę bo trochu zimno :icon_evil: Cytuj http://www.moto-batman.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piecyk Opublikowano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 Do niedawna korzystałem z alana 109, antena na magnesie president ml145 o długości ok. 1,5m. Zestaw idealnie się spisywał. Do nasłuchu spoko i zamienić parę słów o sytuacji na drodze zawsze można. Ostatnio zakupiłem alana 42 multi z myślą o korzystaniu z cb na motocyklu. Na razie testuję radyjko w aucie, podpięte pod tą samą antenę presidenta. Szczerze powiem, że naczytałem się negatywnych opinii na temat radia alan 42 itp, w związku z czym do zakupu podchodziłem dość sceptycznie. Pierwszy raz mam ręczne radio i jestem mile zaskoczony. Zestaw spisuje się w aucie równie dobrze jak z alanem 109. Wydaje mi się tylko, że w mieście więcej zakłóceń łapie. Tak jak wspomniałem radio ma jeździć głównie na moto. Dokupiłem zestaw słuchawkowy z mikrofonem i przyciskiem na kierownicę albrecht. Może podpowiecie jaką antenę podpiąć do alana 42 na motocykl. Spotkałem się z opiniami, że tylko "bezmasowa". Tylko w moim sprzęcie trochę żelastwa jest, także może jakaś inna montażowa się nada(?) Cytuj Pozdrawiam, Daniel PiecychnaSzkolenia motocyklowe w Lublinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian44 Opublikowano 2 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2010 http://www.nokaut.pl/cb-radia/uniden-pro-520xl.html czy to jest ten uniden 520xl który tak chwalicie? sam szukam w miescie i ciezko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 8 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 Tak, to ten. Moi kumple go mają, my też mamy jednego :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viperPL Opublikowano 28 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 Witam. Po dzisiejszym zdjęciu za krzaka od S. Wiejskiej przeczytałem cały ten temat i przeglądam oferty na Allegro. Sprzętu chciałbym używać w Polsce oraz zachodniej Europie (Niemcy). Czy model z modulacją AM wystarczy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumian_1989 Opublikowano 28 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 http://allegro.pl/cb-radio-uniden-520xl-pr...1294829430.html http://allegro.pl/antena-cb-president-miss...1281843743.html Jestem naprawdę z tego zestawu zadowolony :) Używam go od 3 lat, ani zakłóceń, wyraźnie słychać. Polecam I jak na osobówkę to antena bardzo kompaktowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viperPL Opublikowano 28 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 Dzieki za pomoc. Rozważam właśnie ten model radia, ale martwi mnie brak FM - ponoć tego używa się w Niemczech? Czy Polacy (np Tirowcy) używają w Niemczech AM czy FM ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 29 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 Yo! Uzywam tego samego zestawu i sobie chwale :]. O zagranicy nic Ci nie podpowiem :]. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumian_1989 Opublikowano 29 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 O tym to powiem Ci szczerze że nie mam bladego pojęcia..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katsumoto Opublikowano 29 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 Dzieki za pomoc. Rozważam właśnie ten model radia, ale martwi mnie brak FM - ponoć tego używa się w Niemczech? Czy Polacy (np Tirowcy) używają w Niemczech AM czy FM ? generalnie naszych za granica można usłyszeć na 28 kanale (19 to kanał "gospodarzy") i na AM. Cytuj Mika Ahola1974 - 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sitars Opublikowano 29 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 Witaj To jest instrukcja do jakiegoś radia, na ostatniej stronie Masz info o rodzajach modulacji i mocy dostępnej w kilkunastu europejskich krajach. http://www.alan.com.pl/down/Alan-102-in.pdf Jak widzicie na zachodzie dominuje FM, a jeśli już jest AM to moc ograniczona do 1W. Jak wybierasz się za granicę warto mieć radio z możliwością przełączania na "raster piątkowy". "0" to raster częstotliwości obowiązujący w Polsce, częstotliwości kończą się cyfrą 0 np. 26,960 Mhz , w większości krajów obowiązuje raster "piątkowy" czyli np. 26,965 Mhz. Pozdrawiam Cytuj SQ7NSQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumian_1989 Opublikowano 29 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 W polsce pytasz 5 razy "mobile jak droga na Płońsk" nic cisza, co drugi samochód antena na dachu, ch... nikomu się nie chcę odezwać, Robisz patent: dajesz gruszkę kobiecie (dziwnie brzmi haha) ona zadaje to samo pytanie: i odzywa się 15 lizodupów "tak koleżanko, a dokąd lecisz, a czym, jedź czysto było... " Małe nosem w dupsko nie wpadną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi