adam87 Opublikowano 28 Marca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2004 no tak ale często wymiana tłoka wiąże się z wymianami innych podzespołów, poza tym na pewno są wieksze koszty robocizny niz przy zmienieniu opony :) no i na pewno dużo więcej czasu zajmuje zmiana tłoka niż opony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam87 Opublikowano 29 Marca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2004 Niestety honda juz sprzedana :DAle postanowiłem sprawdzić jak jest z tymi częściami i zadzwoniłem do salonu miedzy innymi husqvarny http://www.dimpol.pl/motocykle/ i spytałem się o podstawowe podzespoły.Powiedziano mi że tłok, korbe, tarcze sprzęgłowe, uszczelniacze zawieszenia, łożyska, klocki hamulcowe, tarcze hamulcowe dostane bez problemu. Jeśli będę potrzebował jakiejś rzadszej części (np zębatki jakiegoś biegu) to bym musiał czekać 2 tygodnie aż sprowadzą. Oczywiście nie wiadomo jak jest w praktyce :) A i mam jeszcze pytanie odnośnie tych biegów. Czy w takich sprzętach sypią się czasem koła zębate w skrzyni biegów? Nie chodzi mi tylko o husqvarne ale ogólnie o crossy 125cc. Czy ktoś kiedykolwiek musiał ingerować w skrzynie biegów? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 29 Marca 2004 Administrator Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2004 Tak sypią się. Miałem Suzuki RM i poszła cała skrzynia. Co do dostępu do częci do Husky, mocno mnie pocieszyłeś. Czyli w końcu coś ruszyło i jest lepiej!!pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 30 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2004 Z tego co wiem to biegi skrzynie sypią sie. Najgorsze jet to, że jak Ci pójdzie jakiś bieg to musisz tryby kupywać parami. Cena wacha sie od 300 do 700 zł od jedej sztuki :D W końcu to jest wyczynowy motocykl który jest mocno wyżyłowany i utrzymanie go jest drogie. w tej hondzie co podałes linkia do aukcji też coś mi nie pasuje z rocznikiem ( pewnie uznacie że sie czepiam :) ) honda z 96 roku wygląda tak. http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=23001449 - ta jest też za około 5 tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam87 Opublikowano 30 Marca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2004 rzeczywiście ta honda tez mi nie wygląda na '96 bo w '96 były takie http://www.bikepics.com/pictures/062047/ale i tak sprzedana wiec sie nie martwie :)zaraz jade oglądac suzuki RM '96przejade sie i porównam z husqvarną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam87 Opublikowano 30 Marca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2004 no właśnie wróciłemta RM nie jest w takim złym stanie, tylko że ma luzy na łożyskach kół i na wachaczu. Ogólnie nie jest zadbana. A moc w porównaniu do husqvarny jest troche mniejsza mimo że suzuki ma 6 biegów a husqvarna 5. Poza tym w tym suzuki w silniku był zmieniany tylko tłok, a właściciel powiedział mi że nie było potrzeby zmieniania nic innego. Chyba jednak zdecyduje się na husqvarne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 30 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2004 Takie luzy na kole i wachaczu to wydatek około 800 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam87 Opublikowano 30 Marca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2004 A co powiecie na to? :http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=23357324 według mnie rewelacja. poza tym że tłok ma przejechany cały sezon. sprzedawca podaje że tłok jest odkuwany, jaka jest jego żywotność? czy ktoś zetknął się z takimi tłokami i może mi coś na ten temat powiedziec? poza tym motor jest super, gdyby nie był oddalony o 500km :/ co w takiej sytuacji zrobic? nie mam żadnego znajomego w karpaczu a jechać tam nie mam zamiaru jeśli ma się okazać że nie jest wart tej ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 30 Marca 2004 Administrator Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2004 Nie wiem jak luzy na wahaczu (od lat mam KTMy z systemem PDS), ale na tylnym kole nowe łożyska to koszt od 40 do 200 zł w zależności czy są orygilane (fabryczne) czy nie. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 31 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2004 Jak ja byłem sie pytać ile koszyje komplet do Hondy powiedzieli ze około 800 zł za orginał razem z robocizną. adam87 widze że chyba lubisz huski :) . Co do tłoków to producenci do pojemności 125 dają gwaranje 12 motogodzin, ale to chyba przy wyczynowej jezdzie. Ja narazie przejechałem około 30 i teraz będe zamawiał. Chociaż niektórzy jeżdzą cały sezon na jednym tłoku i nic sie nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam87 Opublikowano 31 Marca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2004 zanosi sie na to że jeszcze przybedzie mi 800zł bo sprzedaje motorynke!! wiec mysle ze moze cos drozszego kupie, ale jeszcze sie zastanowie czy nie wydac tej kasy na buzer albo kupic cos tanszego i wydac troche kasy na remont. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Witam, wypowie sie ktoś jak jest dziś z tymi huśkami? Jak wypadają na tle innych corssówek, chodzi mi o roczniki 99-01. Pozdro! Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PykuCk Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 ja mam rocznik 04 i jestem zadowolony... teraz bd robic remoncik przed sezonem, mysle ze z czesciami nei powinno byc problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piórko Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Odkopuję nieco temat, bo mam pytanie odnośnie tego modelu, ale z 2006 roku.Czy ma ktoś doświadczenie z tym moto? Chodzi mi o awaryjność i dostępność części oraz ich ceny (ogólnie, czy są i czy są w porównywalnych cenach z Japończykami).Będę wdzięczna za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi