Kamsel Opublikowano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 (edytowane) Nie bede zakladal nowego tematu a mam male pytanie odnosnie lancucha. Dlaczego nie nalezy go skracac? Gdybym ja nie skracal to co tydzien bym musial nowy zakladac. Zawsze kupuje landuch D.I.D i zawsze sie rozciaga tak ze braknie mi regulacji. To skracam go o 2 ogniwa i jest juz dobrze. Skrócisz i co? Dalej jest rozciagniety. Coś cienutkie te łańcuchy masz, po tygodniu... ja w klx przez pół roku nie ruszałem. Edytowane 20 Grudnia 2009 przez Kamsel Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reynevan Opublikowano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 Nie bede zakladal nowego tematu a mam male pytanie odnosnie lancucha. Dlaczego nie nalezy go skracac? Gdybym ja nie skracal to co tydzien bym musial nowy zakladac. Zawsze kupuje landuch D.I.D i zawsze sie rozciaga tak ze braknie mi regulacji. To skracam go o 2 ogniwa i jest juz dobrze. Może go za bardzo naciągasz? Może nie koniecznie kupuj dida... Nie należy skracać bo może ci się zerwać i rozwalić karter.. Cytuj Par montaignes et par valeesEt par forez longues et leesPar leus estranges et sauvagesEt passa mainz felonz passagesEt maint peril et maint destroit... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilp7 Opublikowano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 Juz mialem ze 4 rozne lancuchy i z kazdym tak samo. A karter juz rozwalilem... urwala mi sie prowadnica i lancuch spadl z zembatki tylen i nawinol sie na przednia w tulinik... zmielilo troche ale nic powaznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajtkozo Opublikowano 21 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 U mnie też urwane, a łańcuch wyciągnięty. :) a może ktoś ma jakiś gaźnik w przystępnej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
włochatyDR Opublikowano 22 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 Moim zdaniem zabardzo go naciągasz, przesmarój go czasami i wyczyść, powinno być ok. A jaki model dokładnie kupujesz tego dida ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajtkozo Opublikowano 19 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2010 http://img524.imageshack.us/img524/8797/zaworek.jpg oto zaworek i jego wymiary ( tzn nie mam 100% pewności, bo jest to zaworek z gaźnika do Suzuki TS 50). Na larssonie powiedzieli, że do takiego modelu nie mają (tzn do RMXa) a dobrać na wymiar też im się nie udało. Co robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hondacr250r Opublikowano 23 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 dAJ GAŹNIK DO REGENERACJI JEŻELI MASZ W POBLIŻU JAKIŚ ZAKŁadzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajtkozo Opublikowano 24 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 W tym problem, że nie ma, dlatego szukam innych możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubertmtx Opublikowano 24 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 Podejrzewam że ten zaworek podpasuje od ts od rg i od innych suzuki, jest to cześc stosowana w różnych modelach. Pozatym w serwisie zapłacisz za to pare zł, przykładowo za dysze do mtx 80 płaciłem 3 euro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajtkozo Opublikowano 25 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 Tylko do serwisu mam jakieś 2 godziny jazdy bez korków w tym problem. Ale jeszcze poczekam, może coś będzie. Póki co mam jeszcze problem ze światłem, światło stop działa po wciśnięciu hamulca, a zwykłe światło nie działa. :) ale jak będzie chwila wolnego czasu to nad tym posiedzę i może wtedy będzie już spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajtkozo Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Wymieniłem gaźnik, bo nie mogłem dorwać nigdzie tego zaworka. Kolejny problem, znowu światło stop. W hamulcu hydraulicznym (tył) bolce nie stykają mi z tym kablem (światło zapala się jak mocniej docisnę ręką). Czy macie na to jakiś patent? A po ostatniej jeździe w deszczu chyba poszedł mi czujnik stopu z przodu, po wciśnięciu klamki jest zero reakcji, a jeszcze niedawno chodziło jak trzeba. Po styknięciu obu kabelków stop się włącza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hondacr250r Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 załóż z czego innego jak masz mozliwosc odkupic z jakiegos starego moto od kogos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajtkozo Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Póki co działa mi to jako tako, musiałem usztywnić jakoś kabel, ale i tak przy drobnym dotknięciu kabla może już nie stykać. Szukałem, ale nie wiem nawet które może pasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajtkozo Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Kolejny post pod postem, wybaczcie. Jak zdiagnozujecie takie objawy? Motor nie chce odpalać, iskra jest, paliwo dochodzi, wszystkie kable sprawdzone. Z pychu czasami łapał, lecz bardzo słabo. Szczelność gumy filtra została poprawiona, pewnie 100 % szczelności tam nie ma, ale i tak jest lepiej. Motor nagle zaczął mulić podczas jazdy, potem zgasł i już nie dał znaku życia. Iskra sprawdzana na dwóch świecach, paliwo dobre, gaźnik wyczyszczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamus67 Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2010 kompresja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi