Limo Opublikowano 30 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 Guciowa, nie odpowiedziałaś na moje pytanie :icon_twisted: Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guciowa Opublikowano 30 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 Guciowa, nie odpowiedziałaś na moje pytanie :icon_twisted: Lime nie odbiegaj od tematu, nie wszyscy mają ochote czytać Twoich fragmentów z pamiętka '' Ja Lime i moje brudne myśli'' :bigrazz: Cytuj Today is not your day,and tomorrow is not looking good either ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek_7 Opublikowano 30 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 A ja uwazam, ze do takich predkosci, to sa tory wyscigowe a nie autostrady, ani zadne drogi publiczne. Karac za glupote. Powiedz to Niemcom :). Przyjmą Twoje głębokie przemyślenia jako objawienie :buttrock: Cytuj Mózg elektroniczny będzie za nas tak myślał, jak krzesło elektryczne za nas umiera... (S.J. Lec) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guciowa Opublikowano 30 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 A ja uwazam, ze do takich predkosci, to sa tory wyscigowe a nie autostrady, ani zadne drogi publiczne. Karac za glupote. karać za glupote owszem owszem...ale nie od razu więzienie Cytuj Today is not your day,and tomorrow is not looking good either ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyziowg Opublikowano 30 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 A ja uwazam, ze do takich predkosci, to sa tory wyscigowe a nie autostrady, ani zadne drogi publiczne. Karac za glupote. Zipfer, z jednej strony dobrze mowisz, nalezy sie kara, ale nie wiezienie. Kilka miesiecy temu byla inna glosna sprawa, kobieta bez prawa jazdy, bez ubezpieczenia, wymusila pierszenstwo i spowodowala wypadek. Ktos zginal a jego syn zostal ranny. Kara? 9 miesiecy. Tyle samo co facet o ktorym jest ten watek. http://news.bbc.co.uk/1/hi/scotland/glasgo...est/8259142.stm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 30 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 (edytowane) Lime nie odbiegaj od tematu, nie wszyscy mają ochote czytać Twoich fragmentów z pamiętka '' Ja Lime i moje brudne myśli'' :bigrazz: Guciowa, nie wiem o czym mówisz :bigrazz: Ja tylko zapytałem czy przekraczasz prędkość i że jak chcesz to Cię przewiozę :cool:. Nie wiem co w tym brudnego. Jak to mówią uderz w stół a nożyce się odezwą :D Zipfer, z jednej strony dobrze mowisz, nalezy sie kara, ale nie wiezienie. Kilka miesiecy temu byla inna glosna sprawa, kobieta bez prawa jazdy, bez ubezpieczenia, wymusila pierszenstwo i spowodowala wypadek. Ktos zginal a jego syn zostal ranny. Kara? 9 miesiecy. Tyle samo co facet o ktorym jest ten watek. http://news.bbc.co.uk/1/hi/scotland/glasgo...est/8259142.stm No cóż, gość miał pecha. Trafił na jakiegoś przychu**aszczego sędziego. Dla przykładu podam historię chłopaka którego poznałem kilka miesięcy temu. Jechał autostradą z podobną prędkością i minął nieoznakowany radiowóz. Tamci zaczęli go gonić. Jak się zorientował to im tylko pomachał i zaczął uciekać. Szybko go złapali bo ustawili blokadę. Dostał dożywotniego bana i jakąś karę pienieżną ale bez więzienia. Nawet mu pozwolili motocykl zatrzymać :). Edytowane 30 Października 2009 przez Lime82 Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucack Opublikowano 30 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 Oczywiście, że słusznie dostał karę. Można tylko dyskutować nad właściwym rozmiarem kary oraz nie wiemy w jakich warunkach koleś tak szarżował. Lecz raczej nie na torze wyścigowym. Przecież jak wyskoczysz z dziesiątego pietra i cudem przeżyjesz to nie idziesz za to do paki, co nie ? Tak wiec, to z pewnością nie była kara za narażanie własnego życia tylko głównie życia innych ludzi. Wyobraź sobie taki pędzący pocisk po utracie kontroli przez kierowcę. Ze dwa lata temu w Warszawie na trasie toruńskiej, zimą na śliskiej nawierzchni jeden kierowca znacznie przekroczył nie tylko dozwoloną ale w ogóle rozsądną prędkość i efektem było kilka ofiar śmiertelnych spośród ludzi stojących na przystanku. Jeżeli myślisz że żyjesz w chorym kraju to zastanów się nad tym jeszcze raz i pomyśl po co są takie kary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyziowg Opublikowano 30 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 Oczywiście, że słusznie dostał karę. Można tylko dyskutować nad właściwym rozmiarem kary oraz nie wiemy w jakich warunkach koleś tak szarżował. Lecz raczej nie na torze wyścigowym. 1. Racja. 2. Zerknij na post #7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 30 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 Jeżeli myślisz że żyjesz w chorym kraju to zastanów się nad tym jeszcze raz i pomyśl po co są takie kary. Przypominam że mowa o więzieniu. Jeśli uważasz że to jest w porządku to gratuluję światopoglądu. Za kradzież pewnie karałbyś śmiercią. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guciowa Opublikowano 30 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 Guciowa, nie wiem o czym mówisz :bigrazz: Ja tylko zapytałem czy przekraczasz prędkość i że jak chcesz to Cię przewiozę :cool:. Nie wiem co w tym brudnego. Jak to mówią uderz w stół a nożyce się odezwą :D Guciowa miałaby przekraczać prędkość ? Ja? niiigdy :bigrazz: Mi w głowie tylko dobre stopnie :biggrin: co do tematu- kara się należy za złamanie przepisów , ograniczenia prędkości czemuś służą - szczególnie w Polsce gdzie każdy jeżdzi jak chce, albo tak jakby chciał tylko że bezmyślnie. Co do więzienia to jestem przeciw- nic dobrego z tego nigdy jeszcze nie wyszlo Cytuj Today is not your day,and tomorrow is not looking good either ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucack Opublikowano 30 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 2. Zerknij na post #7 Tia,, tylko ciekawe ile jest śmiertelnych w wyniku pobić lub grabieży w porównaniu z śmiertelnymi ofiarami wypadków na skutek przekroczenia prędkości. Nie mówie oczywiście o przekroczeniu o 10 km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 30 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 2. Zer Tia,, tylko ciekawe ile jest śmiertelnych w wyniku pobić lub grabieży w porównaniu z śmiertelnymi ofiarami wypadków na skutek przekroczenia prędkości. Nie mówie oczywiście o przekroczeniu o 10 km. A wiesz ile jest śmiertelnych wypadków w wyniku przekroczenia prędkości w stosunku do wszystkich przypadków przekroczenia prędkości? Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulreaver Opublikowano 30 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 (edytowane) Dla przykładu podam historię chłopaka którego poznałem kilka miesięcy temu. Jechał autostradą z podobną prędkością i minął nieoznakowany radiowóz. Tamci zaczęli go gonić. Jak się zorientował to im tylko pomachał i zaczął uciekać. Szybko go złapali bo ustawili blokadę. Dostał dożywotniego bana i jakąś karę pienieżną ale bez więzienia. Nawet mu pozwolili motocykl zatrzymać :). Chcesz powiedzieć że machał ręką przy ok.260 km/h? Pewnie bardzo chciał pozdrowić panów z policji :biggrin: Edytowane 30 Października 2009 przez soulreaver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyziowg Opublikowano 30 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 Pobic, napadow itp jest troche, czy smiertelnych - nie wiem. W takim razie chyba pojde j*b*ac jakies babci z bani, to tylko £100. Z tego co pisza, koles nie jechal po miescie. Jedyna osoba ktora byla narazona byl on sam. Facet nie uszkodzil nikogo a pojdzie siedziec. Inni "morduja" na drogach i dostaja bana/grzywne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucack Opublikowano 30 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 A wiesz ile jest śmiertelnych wypadków w wyniku przekroczenia prędkości w stosunku do wszystkich przypadków przekroczenia prędkości? A wiesz ile jest przypadków jazdy 266 km/h w porównaniu z wszystkimi przypadkami przekrocznia prędkości ? No wiesz? pewnie promil promila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi