bart3q Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 Witajcie. Jakby któryś z Szanownych Koliegów WiuSKarzy był zainteresowan, to mam takie śmiszne histeryczne opracowanie do użytku wewnętrznego "WSK DELTA-Świdnik" pt "Program rozwoju produkcji motocykli w Polsce w latach 1972 - 1980" Jest 37 stron maszynopisu, kilka wklejonych prospektów M06-B3, M21W2 Lux, M21W2 Sport i zdjęcia lewych stron MW21, MC21, MR21, MR16BP, MR16C, MR16T .... ;) K54 Hej K54! Masz to może w pdfie, albo innej elektronicznej formie, czy tylko w formie maszynopisu? Chętnie bym to obadał:) Cytuj http://www.apanonar.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
włochatyDR Opublikowano 6 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Panowie, czy da radę podłączyć spowrotem przerobiąną instalację na krótko, tak aby działa z aku. Bo wsk 175 bez aku dziwnie chodzi, ciężko odpala, przebiera na wysokich itd. No ale czy to ma sens? czy w wsk z aku poprawi się? czy znowu niebedzie go ładować itd Jak mniejwięcej muszą być połączone te kable? reszte się domyślę, ale nie wiem od czego zacząć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Sciagnij z netu schemat elektryczny i przedstaw jak to jest polaczone u ciebie wowczas cos bedzie mozna pomyslec jak wrocic do oryginalu a tak to trzeba byc jasnowidzem zeby powiedziec co masz zrobic i jak nie widzac moto na oczy ;) Na pewno z aku moto bedzie chodzilo duzo duzo lepiej :lalag: :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
włochatyDR Opublikowano 6 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Ok, pójde zaraz do garażu i zobacze. I napisze co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Zrobić się da oryg. układ. Najprostsza droga, chociaż i tak niełatwa to rozpruć całą instalację i położyć od nowa mając schemat instalacji w ręku. Jak będziesz miał git prostownik to będzie ładować tyle ile trzeba. Żeby zaoszczędzić kilka W prądu możesz w tylną lampę włożyć żarówkę z LED`ów. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
włochatyDR Opublikowano 24 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2009 Witam wie ktos czy wsk na wale na korbie miała tuleje czy łozysko bo jak pacze na nowy to maja tuleje a ja widziłem w necie u kogos ze miał łozysko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 27 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2009 (edytowane) Witam! :buttrock: Na pewno ma tulejkę na korbie. Igiełki też można zrobić ale gra nie warta świeczki to jest. Pzdr. Edytowane 27 Grudnia 2009 przez qurim Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
włochatyDR Opublikowano 1 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2010 A czy jest duża różnica np. pomiedzy łożyskiem igiełkowym z MZ 150 albo 250? może tokarz dał by radę rozwiercić to pod takie łożysko? O ile jest opcja (czy da radę zebrac tyle materiału, aby się nie urwało) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek85 Opublikowano 1 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2010 Nie da rady. Za mało mięsa. Po co chcesz to w ogóle zmieniać. W oryginale nic się z tym nie dzieje, działa jak należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
włochatyDR Opublikowano 15 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 Tulejka która jest zastosowana w tym motocyklu, bardzo szybko się wyrabia, robi się jojo i dzwoni jak opentana. Łożysko igiełkowe było by o wiele trwalsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 16 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 Z jakiego materialu zrobiona byla ta tuleja ze tak szybko sie wyrobila :icon_question: Czy miala odpowiedni rowek smarujacy :icon_question: Przeciez oryginalne robily nie male przebiegi bez zadnego uszczerbku wiec cos tu zostalo wykonane niezgodnie z zaleceniami. O igielkowym w tym silniku nie slyszalem i przychylam sie do stwierdzenia ze tam malo jest matrialu i skutki dopiero moga byc oplakane jak glowka korbowodu peknie :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi