konrad1f Opublikowano 30 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 MOC - żal.pl gdzie ktokolwiek udowadniał coś co napisałeś w ostatnim poście?? proszęęęę - zacytuj mnie!!!!! bo kurna wymyślasz!!!!!! prooooosszzzzęęęę!! mi również wstyd, że się wdałeś w dyskusję! ciągle próbujesz przypisać mi coś, czego nie napisałem Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 30 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 MOC - żal.pl gdzie ktokolwiek udowadniał coś co napisałeś w ostatnim poście?? proszęęęę - zacytuj mnie!!!!! bo kurna wymyślasz!!!!!! prooooosszzzzęęęę!! mi również wstyd, że się wdałeś w dyskusję! ciągle próbujesz przypisać mi coś, czego nie napisałem Po raz ostatni zacytuje twoje slowa i koncze chlopie z toba dyskusje bo to nie ten poziom i szkoda mojego czasu na klarowanie rzeczy i spraw oczywistych. słowo most to potoczna nazwa osi napędowej Od kiedy to os, oska (ktora mozesz sobie poszukac w rowerze) okreslona przez twoje potoczne slownictwo a poprawnie technicznie zwana polosia jest mostem :icon_question: Uzmyslow to sobie i zapamietaj do konca swoich dni, ze polos nigdy mostem (ani sztywnym ani zadnym innym) nie byla, nie jest i nie bedzie. I jeszcze bezczelnie bedziesz pisal ze nie mozesz znalezc swoich slow publicznie. Miej choc grosz odwagi i przyznaj sie do wlasnych paranoi i niewiedzy :icon_exclaim: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 30 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 buahahhaaaaa :banghead: :biggrin: no to teraz pojechałeś :clap: od kiedy półoś jest osią? jakby była to by się nie nazywała półosią. jeśli masz kłopoty ze zrozumieniem to w zacytowanym przez Ciebie fragmencie mojego posta przez sformułowanie "oś napędowa" rozumie się zespół elementów mających przenieść moment napędowy na koła leżące w tej samej osi (czyli najczęściej przekładnia główna z mechanizmem różnicowym oraz półosie) i to samo masz napisane w opracowaniu przytoczonym przez kolegę Arniego (jest tam napisane że most napędowy jest swoistym rodzajem osi) idą dalej - jeśli dla Ciebie oś i półoś to jedno i to samo :banghead: to pokaż mi tą półoś w rowerze czy nawet w motocyklu :biggrin: - bo osie to są ale o półosiach to nie słyszałem :biggrin: i prosiłem żebyś zacytował, gdzie użyłem sformułowań typu "półoś" oraz zawieszenie "wielowahaczowe" Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 30 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 A od tego wszystko sie zaczelo: konsensus?w sensie? pisałeś że Niva ma niezależne zawieszenie 4 kół na sprężynach oczywiście na sprężynach tak, ale niezależny jest tylko przód co do dzielności - nie twierdze inaczej:) słowo most to potoczna nazwa osi napędowej a mogą one być sztywne albo z niezależnym zawieszeniem malo, nie rob z siebie juz wiecej idioty :icon_rolleyes: od kiedy niva ma most z niezaleznym zawieszeniem z tylu :banghead: Powiedzialem juz wczesniej najpierw zasiegnij jezyka i wiedzy a dopiero pozniej staraj sie swoje informacje sprzedawac na forum :banghead: Wiedza encyklopedyczna, bo wiem ze zdobywanie wiedzy boli, wiec cytuje: Oś napędowa (oś napędzana) jest to oś pojazdu na którą przekazywany jest moment obrotowy z silnika, zwykle za pośrednictwem przekładni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 30 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 (edytowane) gdzie tam (w cytacie) widzisz coś o zawieszeniu wielowahaczowym czy półosi? cytujesz jakąś encyklopedię no i jakie wnioski wyciągasz? - ta regułka tylko potwierdza to co wcześniej napisałem człowieku , jeśli ty półoś (pojedynczy wałek napędzający jedno z kół na osi) nazywasz osią to ja Ci naprawdę współczuje ty chyba nigdy w garażu nie byłeś, dlatego nie możesz tak prostej formułki odnieść do rzeczywistości i trzymam się tego co napisałem w zacytowanych przez Ciebie fragmentach ktoś napisał że Niva ma niezależne zawieszenie 4 kół a nie ma niezależny jest tylko przód tył jako że w układzie przeniesienia napędu zastosowano sztywny most to zawieszenie jest zależne buahahha - znowu coś wymyśliłeś - gdzie Ty znowu wyczytałeś że napisałem, że "niva ma most z niezaleznym zawieszeniem z tylu "?? Edytowane 30 Października 2009 przez konrad1f Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 30 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 Sugeruje ponownie i po raz ostatni odwiedzic biblioteke czy to wirtualna czy tez rzeczywista i zapoznac sie z budowa mostow i nazewnictwem, ksiegarnie tez sa dostepne, dla chcacego nic trudnego - niestety jeden warunek "chcacego" :icon_rolleyes: I dla twojej i innych wiadomosci podaje rodzaje mostow: a) Most napedowy (zwany sztywnym) b) most z niezaleznym zawieszeniem - rownoleglym prowadzeniem kol (jaki wystepuje w nivie i innych pseudo terenowkach) c) most z niezaleznym zawieszeniem - polosiami wahliwymi (wystepujace w samochodach ciezarowych np. tatrach) Reszte sugeruje sobie doczytac w odpowiedniej litaraturze, bo szkoda mojego czasu na ten poziom dyskusji. Bez odbioru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 30 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 buahahhhaa co post to zaprzeczenie najpierw sarkastycznie pytasz: od kiedy niva ma most z niezaleznym zawieszeniem z tylu a potem piszesz:b) most z niezaleznym zawieszeniem - rownoleglym prowadzeniem kol (jaki wystepuje w nivie i innych pseudo terenowkach) :banghead: :banghead: :banghead: :biggrin: czyli dla ciebie fiat 125p ma z tyłu sztywny most a łada od 2101do2107 ma most z niezależnym zawieszeniem?????buahahhaaaaaaa :banghead: :biggrin: Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 30 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 Chodzilo mi o przedni zawias, ale to i tak juz nie wnosi nic do tematu, ktory nadaje sie wylacznie do wykasowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cykoria Opublikowano 30 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 Proszę Was chłopaki kulturalnie - nic już nie piszcie w tym temacie, bo mi powoli wstyd, że go założyłam :(. Kto będzie chciał poszerzyć swoją wiedzę w dziedzinie zawieszeń, półosi, mostów itp. z pewnością sięgnie po fachową literaturę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rebel Opublikowano 30 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 Przeczytałem i nic nie rozumiem, fajno. :biggrin: Milcz jak fachowcy rozprawiają :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RudyXJ Opublikowano 31 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 ...i pomyśleć , ze początkiem tego piekła było niewinne zapytanie o popularny radziecki samochód terenowy. Jebnij mu, jebnij, jebnij ... ;) Pzdr i kompromisu życzę Cytuj http://www.bikepics.com/members/rudyfws/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 31 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 Proszę Was chłopaki kulturalnie - nic już nie piszcie w tym temacie, bo mi powoli wstyd, że go założyłam :(. Kto będzie chciał poszerzyć swoją wiedzę w dziedzinie zawieszeń, półosi, mostów itp. z pewnością sięgnie po fachową literaturę. Bardzo przeproaszam za to cale zamieszanie i obiecuje juz wiecej podnioslych dyskusji nie wszczynac w Twoich tematach... :icon_mrgreen: P.S. Mam nadzieje ze doszlismy z Konradem1f do konsensusu :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.Y.B.A Opublikowano 2 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C10373651 Jedyne co moge powiedziec w temacie to to ze nie kupuj nivy z gazem, chyba ze jestes hardkorem . Wystepuja nivy z dobrym francuskim silnikiem diesla, prostyi ekonomiczny. I dodatkowy plus ze damochodzik nie ebdzie bał sie wody :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulka Opublikowano 2 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 mysle sobie ... daj spokoj z niva , znajdz ladna vitare cabrio ;) autko zacne i w terenie lajtowo tez spokojnie pomyka. polecam wersje z 3b. automatem . u mnie juz dwie kolezanki smigaja takimi , mega zadowolone :) Cytuj dr750big ,hd evo 1340 ratrost ,gsxr 1100 91' , ram hemi 5.7http://www.bikepics.com/members/kulka/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 2 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 Ludziska przeca napisala juz ze zakupila, to co wy jej jeszcze wciskacie... :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi