Ghostraider Opublikowano 23 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2004 Witam. Mój problem zaczął się od tego, że tylna lampa co chwile mi gasła i zapalała się a wczoraj jak włączyłem simsona to działały dobrze, ale jak wyłączyłem i znowy włączyłem to już ani przednia ani tylna lampa nie świeciła :) Żarówki są ok więc nie wiem co to jest. Na pierwszy rzut oka nie widać żeby to było coś z kablami ale jutro zobacze dokładniej jak będę go widział. Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Icea_PL Opublikowano 23 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2004 My z tej strony nie mozemy ci pomoc.jutro zobacze dokładniej jak będę go widział. i to wszystko. Dam glowe ze przerwa w kablu lub przelacznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Crush Opublikowano 23 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2004 A kondensator ? żarówka moze ma naruszone ogniowo i przerywa :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 23 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2004 Najlepiej jakbyś miał taki uniwersalny miernik do prądu, wtedy szybko dojdziesz co jest przyczyną awarii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CAM3K Opublikowano 23 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2004 Posprawdzaj połaczenia, moze jakies kabelki sie rozlaczyly. Zmien zarowke i zobacz czy to pomaga. Albo po prostu masz gdzies zwarcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 24 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2004 Ja stawiam na cewke. jesli pala sie tylko postojowe to na pewno to Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghostraider Opublikowano 24 Marca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2004 Ja stawiam na cewke. jesli pala sie tylko postojowe to na pewno to Narazie nie mam postojowych, więc nie wiem czy to cewka poszła. Nie byłem zobaczyć kabli dzisiaj bo cały dzień leje deszcz i nie bardzo chciało mi sie 2 km na rowerze jechać je zobaczyć. Najpredzej będę tam w sobote, więc wtedy napisze coś więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anarch Opublikowano 25 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2004 mozliwe ze masz gdzies np na kablu przebiciei podczas jazdy ci styka sie z czyms metalowymz rama czy czymsja bym kabel na calej dl sprawdzil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 25 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2004 Ja stawiam na cewke. jesli pala sie tylko postojowe to na pewno to Narazie nie mam postojowych, więc nie wiem czy to cewka poszła. Nie byłem zobaczyć kabli dzisiaj bo cały dzień leje deszcz i nie bardzo chciało mi sie 2 km na rowerze jechać je zobaczyć. Najpredzej będę tam w sobote, więc wtedy napisze coś więcej Jeszcze jest jedna mozliwosc. Jesli masz ELBE to mogl ci sie z niej wysunac kabel - tedy nie dzialaja kazde swiatla. Ew kabel od cewki do swiatel wysunal sie ze stacyjki Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghostraider Opublikowano 25 Marca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2004 Jeszcze jest jedna mozliwosc. Jesli masz ELBE to mogl ci sie z niej wysunac kabel - tedy nie dzialaja kazde swiatla. Ew kabel od cewki do swiatel wysunal sie ze stacyjki Narazie ELBA jeszcze w domku leży nie podłączona więc to napewno nie to bo przedtem działało bez niej dobrze. Pytałem się kumpli którzy mają simsony i oni też powiedzieli, że to najprawdopodobniej jest cewka prz y magnecie, więc mam do was pytanie czy trudno jest ją wymienić :?: Jestem dopiero początkującym mechanikiem mojej bryki więc jeszcze nigdy nie robiłem czegoś takiego. czy moge przy tym coś zepsuć czy spalić :?: I czy dało by rade zrobić to bez ponownego ustawiania zapłonu??Wątpie w to ale zawsze można się spytać :) Dzisiaj zaczął u mnie śnieg padać to nawet mi sie odechciewa coś robić przy simsonie bo i tak nie bede mógł tego przetestować podczas normalniej jazdy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 25 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2004 Ja zmienialem ostatnjo cewke ładowania-banał. Zdejmujesz magneto (potrzeba sciagacza) odkrecasz płytke twornikowa i wymieniasz cewke. Nowa kosztuje ok 30 zł, jak bedziesz przyczepiac do niej kabel od swiateł to uwazaj zeby nie naruszyc zwojów. Pozatym czeka cie ustawianie zapłonu, chyba ze masz ryski na kole zamachowym, karterze i płytce twornikowej Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghostraider Opublikowano 27 Marca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2004 Dzisiaj sprawdziłem kable i wszystkie są ok. Narazie nie sprawdziłem miernikiem czy jest na nich prąd bo dopiero dzisiaj sobie takie cudeńko sprawiłem :) Niestety coraz bardziej wygląda mi to na cewke :D A do tego nie można jej kupić i mnie w mieście :D . A ryski na plytce twornikowej i kole zamachowym mam :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 28 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2004 http://www.kemot.pl/ Zamów ja sobie tu albo w http://www.wilmat.torun.com.pl/ Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi