rahu Opublikowano 17 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 (edytowane) Witam, mam problem. Zlokalizowałem wyciek oleju z otworu bocznej śruby, która jest wkręcona w cylinder. Efekt: cały silnik zarzygany olejem. Na początku silnik tylko się pocił, przejechałem ok 2,5kkm, potem moto postało ok 3 tygodni. Wczoraj odpaliłem no i zobaczyłem że wydostaje się świeży olej. Poniżej zdjęcia jak to wygląda: 1, 2, 3, 4 I teraz pytanie, co zrobić w takiej sytuacji? Co może być przyczyną i jak zneutralizować ten wyciek? Czy to się da w jakiś sposób uszczelnić? p.s. wyciek na pewno nie jest z pod pokrywy zaworów. z góry dzięki za (p)odpowiedzi. :flesje: Edytowane 17 Września 2009 przez rahu Cytuj KAPD Klub Anonimowych Piratów Drogowych"Człowiek zbyt poważny jest strasznie śmieszny" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynszyll Opublikowano 17 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 yo! zaznaczony przez Ciebie element to zaslepka pod ktora znajduje się mosiezna podkladka. wykrec ja i sprawdz stan uszczelnienia - najprawdopodobniej bedzie trzeba go wymienic. zaslepke dokrecasz z sila 29Nm. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 18 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 Hm... To zaślepki kanałów olejowych... Podkładka miedziana też będzie dobra. Cytuj Moto Psycho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 18 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 Odkrec srube, wyciagnij mosiezna podkladke, oczysc z oleju, rozgrzej do czerwonosci, zanurz w wodzie i skrec z powrotem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi