majki_ Opublikowano 5 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2009 Witam, miesiąc temu się trochę uszkodziłem na moto, dokładniej mówiąc załatwiłem sobie stopę. Na bocznej drodze (w kraju) zahaczyłem stopą o zarośnięty pieniek. Moto bez rysy z tego wyszedł. W związku z dwoma pobytami w szpitalach, ponad miesięcznym L4 i takimi tam, mam pytanie skąd można by wyrwać trochę grosza za powstałe u mnie szkody? Mam kartę informacyjną z izby przyjęć i 2 wypisy ze szpitala. Jedyne opcje jakie mam to NNW przy OC w PZU i/lub karta EURO26. Niestety nie jestem ubezpieczony dodatkowo w robocie (szefowa/kadrowa nie wpadły na pomysł, żeby mnie o takiej opcji poinformować, a nie wiedziałem, że takie coś się przydaję potem...teraz już wiem :banghead: ). Macie jakieś doświadczenia w tym temacie? Czy jest istotne gdzie dokładnie miało miejsce zdarzenie (droga publiczna czy droga leśna), są jakieś terminy kiedy trzeba złożyć jakieś papiery/wnioski? Nie mam żadnego potwierdzenia, że to było na motorze, muszę jakoś udowadniać, że np. nie kopałem nogą w kamień na spacerze? Trochę mi się nie chce studiować OWU i chcę się najpierw zapytać innych. :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hz10 Opublikowano 5 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2009 jeżeli nie masz ubezpieczenia ac lub innego na życie lub zdrowie to zapomnij o odszkodowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitersky Opublikowano 5 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2009 karta EURO26. Cześć, robiłem kiedyś rozeznanie co do ubezpieczenia jakie zapewnia euro26 (bo sam posiadam) i musze Ci powiedzieć, że nie dość, że robią trudności z wypłatą odszkodowania, to jeszcze trole mają taką liste świadczeń, że interesując się wypłatą odszkodowania z tej polisy musiałbyś albo nie mieć rąk albo utracić wzrok lub połamać sie na masakre... tak czy inaczej pisać tego posta z nogami na wyciągu i w pełnym ugipsowaniu. Jednak przeczytaj sobie OWU, może zobaczysz gdzieś "siebie" ;) pozdrówki i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majki_ Opublikowano 6 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 jeżeli nie masz ubezpieczenia ac lub innego na życie lub zdrowie to zapomnij o odszkodowaniu Eeee, a co tu ma do rzeczy AC?? :rolleyes: NNW (następstw nieszczęśliwych wypadków) jest właśnie do tego, a to mam i przy OC i na EURO26. Cześć, robiłem kiedyś rozeznanie co do ubezpieczenia jakie zapewnia euro26 (bo sam posiadam) i musze Ci powiedzieć, że nie dość, że robią trudności z wypłatą odszkodowania, to jeszcze trole mają taką liste świadczeń, że interesując się wypłatą odszkodowania z tej polisy musiałbyś albo nie mieć rąk albo utracić wzrok lub połamać sie na masakre... tak czy inaczej pisać tego posta z nogami na wyciągu i w pełnym ugipsowaniu. Jednak przeczytaj sobie OWU, może zobaczysz gdzieś "siebie" ;) pozdrówki i powodzenia W OWU EURO26 jest jak wół podane co podlega (prawie wszystko) i jaki procent uszczerbku za to przewidują=jaka część kwoty ubezpieczenia się należy. Zobaczymy w realu jak do tego podejdą. Próbowałeś walczyć o odszkodowanie, że tak piszesz czy tylko się dowiadywałeś jak to wygląda?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitersky Opublikowano 6 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 Próbowałem, ale było to skręcenie kostki. Nie udało sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hz10 Opublikowano 6 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 Eeee, a co tu ma do rzeczy AC?? :rolleyes: NNW (następstw nieszczęśliwych wypadków) jest właśnie do tego, z tego co pamiętam to nw chroni twojego pasażera w razie gdy ty spowodujesz wypadek, ac chroni ciebie , poprostu zgłaszasz szkode i dostajesz pieniądze za uszczerbek na zdrowiu oczywiście po uprzednim stawieniu sie na komisji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inco Opublikowano 6 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 z tego co pamiętam to nw chroni twojego pasażera w razie gdy ty spowodujesz wypadek, ac chroni ciebie , poprostu zgłaszasz szkode i dostajesz pieniądze za uszczerbek na zdrowiu oczywiście po uprzednim stawieniu sie na komisji AC chroni motocykl/samochód/inne Twoje mienie które jest tym ubezpieczone. NNW chroni od Następstw Nieszczęśliwych Wypadków Ciebie i Twoich pasażerów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aksedo Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 Jeśli chodzi o wypłatę świadczenia z NNW to będziesz musiał udowodnić że doszło do niego na motocyklu. Wobec braku policji lub świadków ubezpieczyciel będzie musiał oprzeć się na Twoim oświadczeniu. Sprawdź czy w dokumentacji medycznej lekarz nie wpisał, że jesteś z wypadku motocyklowego będzie to dodatkowy dowód na potwierdzenie Twojej wersji. W przypadku EURO 26 nie orientuję się co i jak :) Cytuj Aksedo Odszkodowaniawww.aksedo.pl [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aster Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 robiłem kiedyś rozeznanie co do ubezpieczenia jakie zapewnia euro26 (bo sam posiadam) i musze Ci powiedzieć, że nie dość, że robią trudności z wypłatą odszkodowania, to jeszcze trole mają taką liste świadczeń, że interesując się wypłatą odszkodowania z tej polisy musiałbyś albo nie mieć rąk albo utracić wzrok lub połamać sie na masakre... tak czy inaczej pisać tego posta z nogami na wyciągu i w pełnym ugipsowaniu. Potwierdzam. Moja panna parę lat temu źle stanęła na schodach, miała coś z kolanem, jakiś stan zapalny, ściągnęli jej jakąś wodę czy coś, parę miesięcy ją to bolało. Miała Planetę Młodych. Ubezpieczyciel (Signal Iduna, czyli to samo chyba co przy Euro<26) się wypiął, bo brak trwałego uszczerbku :lapad:. I faktycznie lista była taka, że albo trzeba coś złamać, albo zmiażdżyć albo sobie uciąć. Może się coś zmieniło. Cytuj Jawa 50 Mustang 1977 => Yamaha XJ 600N 1999 :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majki_ Opublikowano 7 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 Jeśli chodzi o wypłatę świadczenia z NNW to będziesz musiał udowodnić że doszło do niego na motocyklu. Wobec braku policji lub świadków ubezpieczyciel będzie musiał oprzeć się na Twoim oświadczeniu. Sprawdź czy w dokumentacji medycznej lekarz nie wpisał, że jesteś z wypadku motocyklowego będzie to dodatkowy dowód na potwierdzenie Twojej wersji. Niestety nigdzie nie ma żadnej adnotacji świadczącej skąd pochodzą obrażenia. Jakoś udowodnię. :icon_mrgreen: I faktycznie lista była taka, że albo trzeba coś złamać, albo zmiażdżyć albo sobie uciąć. Może się coś zmieniło. Jak już pisałem, jestem połamany i moje uszkodzenia są na liście wypłacanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aksedo Opublikowano 8 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2009 Zrób zgłoszenie i wtedy się dowiemy co na to ubezpieczyciel, może te nasze wypociny okażą się zbędne :) Cytuj Aksedo Odszkodowaniawww.aksedo.pl [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 11 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 Droga też do cholery musi być ubezpieczona i mieć zarządce - ja bym się tam udał - kasa do odzyskania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 11 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 Masz NNw w pzu? Jesli tak to nalezy Ci sie odszkodowanie- poczytaj o moich perypetiach :) http://forum.motocyklistow.pl/index.php?sh...c=111216&hl=pzu Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi