szwarc Opublikowano 1 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2009 Witka. W ten weekend wybieram się na zlocik do Świdnicy. Śmiga ktoś w sobotę z okolicy Złotoryi czy Bolca ? A w ogóle czy ktoś tam już był i czy warto tam jechać ? TUTAJ STRONA Z PROGRAMEM ZLOTU Gdyby ktoś szukał noclegów - oprócz pola namiotowego - wiem, że cosik tam się jeszcze ostało: NOCLEGI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hil Opublikowano 1 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2009 Witka. W ten weekend wybieram się na zlocik do Świdnicy. Śmiga ktoś w sobotę z okolicy Złotoryi czy Bolca ? A w ogóle czy ktoś tam już był i czy warto tam jechać ? TUTAJ STRONA Z PROGRAMEM ZLOTU Gdyby ktoś szukał noclegów - oprócz pola namiotowego - wiem, że cosik tam się jeszcze ostało: NOCLEGI Byliśmy w zeszłym roku i polecamy. Ładne miejsce, dobra organizacja, śniadanko w niedziele po prostu mnie mile zaskoczyło :) Do tego wycieczki (a mieliśmy ze soba dzieciaki na motorach ! ), a okolica ciekawa i w wolnej chwili można skoczyć np. do Zagórza Śląskiego lub Książa. Jeśli w tym roku będzie tak jak poprzednio lub lepiej, to polecam. Cytuj Tak sobie troszeczkę jeździmy: http://motowyjazdy.ubf.pl/news.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Candlekeep Opublikowano 1 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2009 Ten zaproszony KISS to faktycznie TEN KISS? Coś mi się nie chce wierzyć. Albo owszem - zostali zaproszeni, ale ani słowa o tym, czy zaproszenie przyjęte :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziok16 Opublikowano 2 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 (edytowane) A co sądzicie o tym parku maszyn ? w tamtym roku tego nie było... zostawisz motor ktoś będzie wywijał i wjedzie jeszcze przypadkiem w stojące tam sprzęty bo wątpie żeby dopilnowali tego (w regulaminie jest napisane że nie ponoszą oni odpowiedzialności za takie rzeczy tak samo pewnie za motory pozostawione w tym parku maszyn)... w tym samym czasie jest także w Dzierżoniowie jakieś 20km od Świdnicy http://img136.imageshack.us/img136/23/fest...niki0406200.jpg Gdyby nie ten park maszyn w Świdnicy to bym się nie zastanawiał... Może to byś ten KISS ten "znany" bo ostatnio też u nich był Rammstein ;) Edytowane 2 Września 2009 przez radziok16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwarc Opublikowano 3 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 Ja myślę, że ten park maszyn to nawet dobra sprawa - to, że napisali w regulaminie, że nie ponoszą odpowiedzialności to normalka wszędzie tak jest - ale myślę, że sprzęt będzie odpowiednio pilnowany. A jak se kilka browców walniesz to po co Ci wtedy moto. Ja tam ten pomysł popieram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziok16 Opublikowano 3 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 Ja myślę, że ten park maszyn to nawet dobra sprawa - to, że napisali w regulaminie, że nie ponoszą odpowiedzialności to normalka wszędzie tak jest - ale myślę, że sprzęt będzie odpowiednio pilnowany. A jak se kilka browców walniesz to po co Ci wtedy moto. Ja tam ten pomysł popieram. Ja też nie jeżdzę na zlocie szczególnie jak wypiję... zobacze jak bedzie w Dzierżoniowie najwyżej w sobote wjade do Świdnicy w sumie to niecałe 20 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toolman Opublikowano 4 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 Zlot juz dziś. :crossy: Wybieram sie do Świdnicy, kto będzie niech sie ujawni to łupniemy wspólnie jakiegos browca :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz102 Opublikowano 4 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 Ja jade, będe o 17-18 więc jakoś się znajdziemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toolman Opublikowano 6 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 Wróciłem było super. Był ktoś jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwarc Opublikowano 6 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 (edytowane) No i po zlocie. Na zlot zawitałem w sobotę, więc jak było w piątek nic nie mogę powiedzieć. Cena - policzymy koszt wjazdu na imprezkę dla dwóch osób - full wypas - jeden motor: - wjazd 40 zł kierowca (w tym znaczek zlotowy, naklejka - motocykle są wszędzie, piwo, wstęp do muzeum broni, niedzielne śniadanie, oczywiście wstęp na koncerty, strzeżony parking dla motocykla oraz pole namiotowe, kupon na losowanie nagród), - 20 zł pasażer (w tym wszystko jak kierowca oprócz znaczka) - znaczek zlotowy dla pasażera - 10 zł - dwie koszulki zlotowe - 50 zł (sztuka 25 zł) Co nam daje w sumie 120 zł - więc nie jest to mało ale dużo też nie biorąc pod uwagę co za to mamy. Co prawda w losowaniu nagrody dość kiepskie - minibike, kurtka modeki oraz dwa plecaki - tak dla porównania w Grodzisku Wielkopolskim za los o wartości 5 zł (wjazd na imprezkę był 20 zł) do wygrania był romet 125, quad 100, nawigacje i na prawdę dużo innych nagród, a w Łagowie do wygrania był KAWASAKI 600 (tylko wstęp tam bez niczego kosztował 70 zł) - więc wniosek można sobie łatwo wyciągnąć samemu - mogło by być dużo lepiej. Co do jedzonka - szaszłyki, kiełbaski, karkówka, ziemniaczki, bigos i inne bez zastrzeżeń - ceny też niczego sobie (szaszłyk 7 zł, karkówka 8 zł) - tylko ku ubolewaniu wszystkich szaszłyki szybko się skończyły. Dostęp do alkoholi w miarę przyzwoitych cenach - piwko 4 zł. Występy - cóż mogę napisać - były super - ale widziałem tylko trzy pierwsze kapele - później nie dotrwałem. Ponoć miał być striptiz dla Pań i Panów oraz pokazy ognia - nic o tym nie mogę napisać - może ktoś inny opisze jak było :o). Była też możliwość na bocznej scenie pośpiewać sobie w karaoke - jeden wielki straszny ryk. Pozdrowienia dla zespołu : ŻYWIOŁ z Wałbrzych - chłopaki dawali radę tylko zbyt szybko zaczęli grać i wiadomo nie wszyscy byli w nastroju do zabawy. Masa różnych konkursów - tutaj brawa dla organizatorów - nagrody wielkie nie były ale ubaw po pachy. Prowadzący - czasami przynudzał ale w sumie ok - dobry tekst (przy okazji reklamowania sponsorów) - "A jeśli twoja maszyna popsuje się tak, że nie można będzie jej naprawić - zgłoś się do firmy XXXXX - skup złomu" Park maszyn - tak jak myślałem - super pomysł - maszyny w bezpiecznym pilnowanym miejscu - nikt inny nie mógł wyjechać na Twoim motorze. Zorganizowane - rewelacja. Toalety - super - w miarę czysto - dostęp do bieżącej wody - bez zastrzeżeń. Wielki plus za niedzielne śniadanie - bez limitu i duży wybór - wędlinki, pomidorki, żurek, grochówka, pieczywo, ser, kawa, herbata - byłem mile zaskoczony. Dla porównania w Grodzisku - tylko parówki. Obsługa - motocykliści z klubu RIDER - zajebiści - nic dodać nic ująć. Podsumowując - zlot można zaliczyć do udanych, miła atmosfera, fajne miejsce, pilnowane motocykle, fajne występy, minusy to jednak chyba jeszcze troszeczkę zbyt wysoka cena i słabe nagrody. A i jak zwykle znowu mało zespołów grających polską muzykę - nikt znowu nie zagrał mi - Czerwony jak cegła :banghead: . Skąd się bierze ta moda na zespoły cisnące GŁÓWNIE po angielsku - "Polacy nie gęsi, i swój język mają". W przyszłym roku postaram się też zjawić. Powiem tak : na razie zaliczyłem - Oleńkę w Częstochowie, Łagów, Jicin, Grodzisk Wielkopolski, Świdnicę, Szklarską Porębę i uszeregowałbym to tak: 1. Grodzisk Wielkopolski. 2. Oleńka w Częstochowie 3. Świdnica 4. Łagów. 5. Jicin w Czechach 6. Szklarska Poręba. Z tym, że w Szklarskiej - głównym powodem niepowodzenia była pogoda - lało jak z cebra więc dlatego kiepsko wyszło. Edytowane 6 Września 2009 przez szwarc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz102 Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 No ja też byłem spotkałem się z Toolmanem, nawet jego koleżanka wygrała piwo :D Co do zlotu: to był piknik/festyn a nie zlot motocyklowy, park maszyn to porażka może i było bardzoo bezpiecznie ale nudnoo, nikt nie orał pola, między namiotami cisza, nawet nie było pogadać o motocyklach bo mieliśmy je zobaczyć oczami wyobraźni? Zespoły git, warunki sanitarne też luz, darmowe ognicho z "patykami" do smażenia ogromny plus-świetny pomysł. Obsługa wiadomo 1 klasa, jedzenie dobre, ale podobno w tamtym roku było tańsze. Więc podsumowując, park maszyn zabija atmosferę zlotu. Jak przysłuchiwałem się pewnej rozmowie, że w tamtym roku to wariaci bez wydechów całą noc hałasowali, przeorali trawnik i w ogóle byli źli i be to mi się rzygać chciało i to nie od wódki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hil Opublikowano 8 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2009 (edytowane) Fakt, że zlot bez ryczących nocą motocykli traci, ale wszystko przed organizatorami. Wystarczy by za rok był wyznaczony plac: KATOWISKO :) i po problemie, bo zamknięty parking jest też dobrym pomysłem. Powiem szczerze, że nawet się zjeżyłem wyjeżdżając w niedzielę kiedy ochroniarz zażądał opaski na ręku a ja jej nie miałem i musiałem wyciągać dowód rejestracyjny. Szybko jednak zrozumiałem: tak ma być i koniec, bo to między innymi dla mnie. Jedno jest pewne: inne klub mogły by się uczyć od Red Rider jak powinien wyglądać porządek (sami sprzątali stoły, teren itp. w trakcie), oraz jedzenie. Śniadanie w niedzielę z 3 potrawami na gorąco, kanapkami i jogurtem to już Hilton :biggrin: jak na zloty !!! Ja zlot polecamy - tym bardziej, że okolice fajne. Edytowane 8 Września 2009 przez Hil Cytuj Tak sobie troszeczkę jeździmy: http://motowyjazdy.ubf.pl/news.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi