MatiMateo Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 (edytowane) Witam. Mam nastepujacy problem: Zakupiłem nowe uszczelniacze 50x60x10,5 złozylem w taki sposob jak na zdjeciu a one nadal ciekna, lagi mialy male odpryski zostały one zalane i wypolerowane mimo to uszczelniacze nadal puszczaja. Moze je zle złozyłem nie wiem sam potrzebuje waszej pomocy z gory dzieki pozdrawiam... Laga Adres do zdjecia "Laga" powyzej... Edytowane 22 Sierpnia 2009 przez MatiMateo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 1. Lag z uszkodzonym chromem się nie naprawia, wymiania się na nowe. 2. Masz rurę nośną wyjętą z goleni a na niej założony uszczelniacz? Czy aby napewno robiłeś serwis zgodnie ze sztuką? Wyjścia są dwa. 1. Naprawa nic nie daje i ciekną. 2. Źle wykonujesz czynności. Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatiMateo Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 2. Załozyłęm to tylko tak na sztuke zeby pokazac w jakiej kolejnosci składałem... 2. Co to znaczy ze zle wykonuje czynności? Dziwna sprawa z tymi lagami w moim przypadku. Do tego modelu bedzie problem z dostaniem nowych goleni... Juz z uszczelniaczami mialem problem;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 W jaki sposób nabijasz uszczelniacz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Pierwsza rzecz to czy masz uwzczelniacze do walkow ( ruch obrotowy ) czy do lag ( posuwisto zwrotny ) Druga - naprawa lag przez wypelnianie uszkodzen i polerowanie nie zawsze daje dobre efekty, czasem korund przyczepiony do powierzchni lagi zniszczy nowe uszczelniacze. Wymiana rur +fabryczne uszczelniacze to jedyne dobre rozwiazanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatiMateo Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 toowdie: Za pomoca starego uszczelniacz... Własnie tego sie obawiam ze bedzie konieczna wymiana rur, a z tym bedzie problem;/ Bede probował cos zdziałać dzieki za pomoc.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Z kupnem lagi nowej nie ma problemu - ostatnio stałem przed dylematem czy do siebie kupić nową czy używkę - ale jak zobaczyłem że cena jest praktycznie taka sama to kupiłem nówke - chociaż zastanawiałem się czy nie kupić całej zawiechy od RF 600 :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatiMateo Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Dzieki wszystkim bede probował wszystkich sposobów a jak nie to wymiana... mozna zamknąc temat pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi