shogun1968 Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2009 :lalag: zauważyłem w swoim motocyklu,że żłobi mi oponę przednią ale z jednej strony, a konkretnie z lewej.Martwi mnie to,bo opona fakt teraz 3-ci sezon ale była założona nówka i ma bieżnik b.dobry, koło też centrowane przed zmianą,bo na starej też żłobiło.Nie jest tylko wyważone,ale czy to może być przyczyną?Podczas jazdy wolniej odczuwam takie drgania jakby coś pracowało owalnie,potem prędkość to pewnie niweluje,bo zanika to zjawisko.Tylna opona natomiast kwalifikuje się do wymiany po tym sezonie,po prostu się kończy.Rozmawiałem z kilkoma kolegami i przymierzam się do wymiany oleju w lagach,choć żadnych wycieków nie ma ale moto jest z 1997r. nie wiadomo,czy ktoś tam zaglądał,bo przód dość miękki ale to ponuć typowe dla ds.Może ktoś z kolegów miał takie dolegliwości w swoim moto i zechce się podzielić radą,jak się tego pozbyć,żeby nie rozebrać niepotrzebnie pół motoru wcześniej. :banghead: :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Co nazywasz zlobieniem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shogun1968 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Co nazywasz zlobieniem ? :lalag: mówiąc żłobienie miałem na myśli,nierówne zużycie bieżnika takimi fałdami,wygląda to podobnie ,jak w samochodzie,gdy amorki się zuzyją.Może trochę niejasno się wyraziłem wybacz :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyborg78 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Wymien olej w lagach, do tego uszczelniacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Czesc opon po prostu taki ma zwyczaj w zuzywaniu sie, ale sprawdz przednie zawieszenie, glownie stan i poziom oleju w lagach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOTOWIT Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Chodzi Tobie o to ze opona jest wyzabkowana?? wymien olej w lagach a do tego kontroluj ciśnienie w ogumieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shogun1968 Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2009 :lalag: dzieki koledzy za podpowiedzi,już jestem w trakcie zamawiania oleju i uszczelniaczy,mam nadzieję,że to zlikwiduje kłopot :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi