Skocz do zawartości

Uszkodzony lakier - nie chca sie przyznać winni

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

w moim samochodzie podczas koszenia trawy przez firmę, uszkodzili mi lakier na drzwiach od kamyczka (przez co powstał odprysk)

byłem w zarządzie i tam powiedzieli żebym zgłosił się do swojego ubezpieczyciela i on skontaktuje sie z ubezpieczycielem tamtej firmy, która kosiła trawe

moj ubezpieczyciel wycenił szkodę, ale przysłali pismo ze tamta firma nie była u nich ubezpieczona i nie mają nic do tego,

skontaktowałem sie osobiście z firmą koszącą trawę, uzgadniałem z nimi wszystko, (nie było problemu),

ale ich szef powiedział ze sie do tego teraz nie przyznają,

co można w tym wypadku zrobić?

czy tylko sąd został?

Edytowane przez Digidy

mialem gorzej - kamyczek trawnika podbity żyłką kosiarki robola WYBIŁ SZYBĘ przednią boczną w aucie.

Z szyby zrobil sie "plaster" z mini dziurką, kamyczek leżał na siedzeniu, sprawa nie do udowodnienia firmie koszącej, koszt szyby - 250pln

witam,

w moim samochodzie podczas koszenia trawy przez firmę, uszkodzili mi lakier na drzwiach od kamyczka (przez co powstał odprysk)

byłem w zarządzie i tam powiedzieli żebym zgłosił się do swojego ubezpieczyciela i on skontaktuje sie z ubezpieczycielem tamtej firmy, która kosiła trawe

moj ubezpieczyciel wycenił szkodę, ale przysłali pismo ze tamta firma nie była u nich ubezpieczona i nie mają nic do tego,

skontaktowałem sie osobiście z firmą koszącą trawę, uzgadniałem z nimi wszystko, (nie było problemu),

ale ich szef powiedział ze sie do tego teraz nie przyznają,

co można w tym wypadku zrobić?

czy tylko sąd został?

Myślę żebyś pojechał do dobrego lakiernika na "wyprawkę", jak dobrze zrobi to nawet nie poznasz co, gdzie i jak. Z powodu drobnego odprysku zaraz lecieć do sądu.. :icon_eek: :icon_rolleyes: :icon_rolleyes: Dajcie na luz.

A jaki to samochód? Bentley? Rolls Royce? Czy Skoda Fabia?

Nie parkowałeś Ty aby na trawniku? :wink:

auto było zaparkowane na podwórku ( oczywiście w dozwolonym miejscu), z dala od ulicy itp,

dosłownie cały bok auta był w trawie, nawet na dachu trawa była

Edytowane przez Digidy

witam,

Hehe... powiem tak, pier...l to bo tylko auta należące do statecznych emerytów nie mają odprysków. Auto bez drobnych usterek na lakierze jest tak samo podejrzane jak 40-letnia dziewica :D

Jak nie masz na papierze potwierdzenia winy to nic nie zrobisz. Na drugi raz łap za szamty goistka z kosą i każ mu podpisać papier albo wzywaj gliny. Bez papieru nic nie zrobisz.

SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE...

szkoda wyceniona przez pzu na prawie 800 zł

Do tego co napisał browarny dodam, że auto z wymienioną/polakierowaną blachą wzbudza podejrzenia przy sprzedarzy i traci więcej na wartości niż auto z odpryskiem - jeżeli oczywiście nie odprysł lakier i zaprawka antykorozyjna.

Współczuję. Wiem jak to wkurza, kiedy trzeba tyle płacić przez czyjąś bezmyślność.

Jak znam życie to założyciel tematu nawet nie myślał o lakierowaniu, tylko o wzięciu odszkodowania - 800 zyli za mały odprysk. Jest to zbójeckie prawo każdego poszkodowanego, niemniej przy takim rozegraniu sprawy chyba z kasy nici...

SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE...