Skocz do zawartości

HeinGericke - gdzie w Polsce?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

czy ktoś z Was orientuje się, gdzie w Polsce można kupić odzież HG? Oficjalnego dystrybutora nie ma, ale być może istnieją niezależni importerzy? Najlepiej w jednym z czterech wymienionych miast.

W przeciwnym razie pozostaje mi wyjazd do Berlina:/

Jeszua, daję słowo, że korzystałem z wyszukiwarki pod kątem HG (i przeglądałem wyniki), zarówno tutaj, jak i na GP;)

z pozdrowieniami

bisc

Dzięki, Piotrku, ale ze względu na to, że bylby to mój pierwszy komplet motocyklowy, wolałbym przymierzyć osobiście. Słabo znam swoje wymiary, a zakładam, że trzeba się liczyć z dodatkowym ryzykiem wynikającym np. ze specyficznego kroju kurtki czy spodni. W zasadzie zdecydowałem się już na konkretne modele - od rękawic, przez kurtkę i spodnie po buty, ale pozostaje kwestia przymierzenia:/

Nie chciałbym kupić czegoś, co później nie będzie pasować.

Niemniej jestem Ci zobowiązany za ofertę pomocy :notworthy:

bisc

jeśli chcesz kupować większą ilość ciuchów, to może warto rozważyć wyjazd do sąsiadów? z przedstawicielem hg się nie spotkałem, ale przyznam, że nie szukałem jakoś specjalnie. natomiast w polskich sklepach nawet dziś trudno znaleźć wybrane rzeczy w kilku rozmiarach do przymiarek - pewnie kilka sklepów odwiedziłeś, to już wiesz; jeśli zakupy mają być większe, to IMHO warto się kopnąć np. do frankfurtu albo berlina, zwłaszcza jeśli bywasz we wrocku

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]

jeśli chcesz kupować większą ilość ciuchów, to może warto rozważyć wyjazd do sąsiadów?

Tak, chcę kupić komplet i jeśli nie znajdę sklepu w PL, to najprawdopodobniej pojadę do Niemiec.

z przedstawicielem hg się nie spotkałem, ale przyznam, że nie szukałem jakoś specjalnie. natomiast w polskich sklepach nawet dziś trudno znaleźć wybrane rzeczy w kilku rozmiarach do przymiarek - pewnie kilka sklepów odwiedziłeś, to już wiesz;

Tak. Prawie tak. Tzn. nie do końca. Właściwie to nie. Nie.

Jak na razie przeglądam oferty w internecie - interesują mnie tekstylia wyposażone w Gore-Tex. I tu oferta jest b. uboga, a ceny z kosmosu. Pewnie w ten weekend powodowany ciekawością poszukam i odwiedzę sklepy z tej branży w Krakowie.

jeśli zakupy mają być większe, to IMHO warto się kopnąć np. do frankfurtu albo berlina, zwłaszcza jeśli bywasz we wrocku

jsz

Zgoda

bisc

Jakiś czas temu trafiłem w Warszawie do sklepu "U Tadka" (chyba tak się nazywa), aczkolwiek nie wiem czy jeszcze istnieje. Sklep jest (był) na Wiertniczej w suterenie domu jednorodzinnego. Kupowałem tam kurtkę HG z dosyć ekskluzywnej linii (Gore+wstawki ze skóry) i muszę powiedzieć, że cena u Tadka zaskoczyła mnie mile - zapłaciłem coś koło 900-1000PLN a w katalogu HG cena oscylowała w granicach 450€. Wówczas ojro było w okolicach 4,50PLN. Do dziś żałuję, że nie kupiłem wówczas również spodni.

Edytowane przez rzemol

Poszukałem troche - chyba chodzi Ci o to:

http://www.motostore.pl

Szkoda, że na stronie nie ma aktualnej oferty. W ogóle nic tam nie ma, zupełnie jakby tworzył ją PT Kononowicz;)

Szczęśliwie jest numer telefonu oraz i adres elektroniczny - może uda się uzyskać wykaz tekstyliów z cenami.

Dzięki za namiary :notworthy:

[...]jeśli zakupy mają być większe, to IMHO warto się kopnąć np. do frankfurtu albo berlina, zwłaszcza jeśli bywasz we wrocku

jsz

Właśnie myślę o Monachium ale nie wiem jaki tam mają asortyment i czy w ogóle warto kupować ciuchy HG.

Jedź do Niemiec, teraz mają wyprzedaże na ciuchy różne i to całkiem ładne i bardzo dużo ciuchów jest nimi objęte. Napewno byłeś na stronie HG i widziałeś SSV, czyli letnią wyprzedaż.

Jeśli chodzi o jakość HG to jest wysoka. Mój ojczym, który jest dość wybrednym motocyklistą używał odzieży i obuwia HG przez nawet kilkanaście lat, aż do dziś z małymi zmianami w odzieży.

Będąc w Niemczech i patrząc się na ciuchy motocyklistów to w texach bardzo dużo można własnie HG zobaczyć :)