Kleszcz Opublikowano 14 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2004 Na wysokich obrotach, szczegolnie przy przyspieszniu w silniku mojego simsona cos niemiłosiernie dzyndzoli, jest to dźwięk taki jakby ktos z durza prędkościa walił łyżeczka o jakąs szklanke albo raczej kawał cienkiej blachy. Takie same obiawy były też przed remontem ale liczyłem że po remoncie silnika, gdzy wymienie miedzy innymi wszystkie łozyska dziwne i prawie zagluszajace prace silnika dzwieki ustaną tymczasem kolps Jest to strasznie denerwujące i boje sie zeby cos nagle nie strzelilo. Dodając gazu na 2 ma sie wrazenie jakby w środku wszystkie czesci latały sobie luzno i obijały sie o siebie... :buttrock: Mieliscie moze podobne problemy? Wiecie jak sobie tym poradzić....? PS Już niedługo foty mojego dzyndzolącego sprzenta ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rider Opublikowano 14 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2004 Napewno silnik? Może mocowanie wydechu jest gdzieś poluzowane?Mój znajomy kiedyś tak miał ale tylko na wys obrotach jedna osłona dzwoniła. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 14 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2004 rider ma racje to może byc osłona. U mnie w simsonie kiedyś dzwoniły pierścienie więc jak nie wymieniałeś tłoka z nimi to moze one. Czasem takie dziwne odgłosy wydaja z siebie łożyska które sa zabespieczone z boku blaszkami. - takie kryte. Możliwości jest wiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduras Opublikowano 15 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2004 Ja tak miałem jak mi osłona od wydechu latała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kleszcz Opublikowano 15 Marca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2004 Poluzowany wydech wykluczam bo mam dokrencony bardzo mocno i nie rusza sie na pewno ... sprubuje dokrecic oslone rur wydechowej moze to pomoze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trajka66 Opublikowano 15 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2004 Moga to byc pierscienie jesli zle zostal zrobiony szlif. Powiem jedno jesli masz takie niepokojace odglosy z silnika radze Ci rozebrac chocby na poczatek glowice i cylinder i zobaczyc jak to wyglada. Bo jesli cos ci sie stanie w silniku to narazisz sie na wieksze koszty. A dzwonienie w silniku ktory jest dobrze zlozony nie powinno miec miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kleszcz Opublikowano 15 Marca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2004 To jest niemiecka 60cm3 nie mial robionego szlifa. Dzisiaj wykluczylem takze oslone rury, dalem mu ostro w gar i jestm na 100 % pewien ze to odchodzi z silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wojtas Opublikowano 15 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2004 Moze wał... ale zobacz w sprzęgło, mój hałasował jak mu sie zluzowała nakrętka z koła zebatego, które jest na wale, albo masz tam za duzy luz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 15 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2004 To jest niemiecka 60cm3 nie mial robionego szlifa. Dzisiaj wykluczylem takze oslone rury, dalem mu ostro w gar i jestm na 100 % pewien ze to odchodzi z silnika. Nie ma niemieckich 60ątek Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 15 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2004 Wojtas miałem to samo. Tylko u mnie jak wracałem to cos jakby wyło w silniku. Po tym kosz i ta zębatka do wymiany była, bo poluzowała sie też ta zębatka i krzywo współpracowała z koszem i wszystkie zęby sie zdarły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ManiekB Opublikowano 17 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2004 Ja kiedys mialem tez taki problem w simsonie U mnie taki odglos wydawaly podkladki ktore sa pomiedzy glowka korbowodu a tlokiem ale to bylo w 50 nie wiem czy takie podkladki sa stosowane w 60 Najlepiej sobie to sprawdz ale nie polecam wyjmowania tych podkldek bo moj znajomy kiedys tak zrobil i pekla jdna igielka z lozyska ktore jest w glowce korbowodu i wypadla rysujac cylinder Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 17 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2004 U mnie ta podkładka kiedyś pekłą i wypluło ją przez wydech. Na szczescie cylindra nie uszkodziła :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi