michoa Opublikowano 9 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 witam Więc mam skuterek 4 suwowy youkimoto (firma nieistotna ) i cała historia wygląda tak po 500 km zajechałem nim na 1 przegląd i mam wrażenie że zrobiłem go u partaczy. Facet który go oglądał pomacał go pogłaskał i stwierdził że cytuje ,,oleju nie trzeba wymieniać '' co mnie zdzwiło ale nie zamierzałem sie kłocić bo nigdy 4 suwa nie miałem. Jednak obecnie ta myśl nie daje mi spać zwłaszcza że mam już prawie 800km a następny przegląd jest przy 1500 i nadal ten sam olej (skuter był kupiony nowy więc teraz dopiero jest w zasadzie dotarty ). Zmienić ten olej czy nie ?? i bez jaj w stylu jest na gwarancji to sie nie przejmuj bo ja musze nim do roboty jeździć i nie może stanąć. druga sprawa jak to jest z tą mieszalnością oleji w 4paku ?? instrukcja podaje shell advance ultra 4 10w-40 czyli musze koniecznie taki gdzieś dorwać i wlać czy są inne opcje trzecia sprawa on ma 5 min chodzić na wolnych i być ciepły i dopiero sie spuszcza olej tak ?? z góry dzięki za odp pozdro Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek1281 Opublikowano 10 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 Faktycznie partacze robili ci przegląd. Trzeba im było nie płacić za to(chyba że to gratis). 1 wymiana jest cholernie ważna. Sam sobie wymień. Nie musi być to shell. Może być inny tej samej klasy. A z ciepłego silnika po prostu lepiej ścieka olej. Możesz się przejechać 2-3 km i spuszczać. Oprócz tego w silniku powinni ci też wymienić olej w przekładni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba13 Opublikowano 10 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 Jakąś ksiązkę serwisową masz? Tam masz jak i co ile. Zmieniaj , zobaczysz jaki spłynie i powiesz "dobrze że zmieniam" no i filtr oleju też trzeba zmienić . Cytuj Junak dla każdego . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi