kiki Opublikowano 8 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2009 też niedługo będe wymieniał, więc przy okazji spytam: 1) jak ? 2) po co ? Bo zamienniki filtrów mają niestety różne przepustowości. Mi np po zmianie na K&N strasznie falowały obroty. Ktoś z 4um VFR doradził aby zrobić reset i od tego czasu jest ok :) Jak zrobić reset w VFR(dadam ze to działa w tym modelu- jak jest w innym - nie wiem :) - odpalamy motka aby sie nagrzał do takiego momentu abysmy mogli go potem bez gazu odpalic- czyli ok 50-60*C -nastepnie na 10 minut odłączamy klemy aku -po tym czasie przykręcamy klemy, odpalamy motka bez gazu i ssania i czekamy az sie nagrzeje- tzn az załączy się wiatrak i ochłodzi silnik. -wtedy po wyłączeniu wiatraka gasimy motka kluczykiem To by było na tyle :) Może ktoś powie że to głupie ale np u mnie pomogło z falującymi obrotami :) Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 9 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 Wymiana filtra powietrza CBR 600 F4i. 1. Zdemontować siedzenie kierowcy 2 śruby z tyłu siedzenia. 2. Odkręcić śruby pod siedzeniem trzymające zbiornik ale nie do końca. 3. Zdemontować plastiki osłaniające wloty do airboxów. Jedna śruba wkręcona w zbiornik druga w czachę no i zapadki. 4. Odkręcić zbiornik z przodu przy główce ramy (uwaga na gumki i podkładki). Podnieść delikatnie zbiornik uważając na przewody paliwowe i skraplacze. Można przywiązać zbiornik do końcówek na zadupku linką. 5. Zdjąć zapinkę kabli od czujnika na przodzie airboxu. 6. Odkręcić śruby po bokach i na środku (1) plastikowej obudowy airboxu. Część śrub przytrzymuje gumowe fartuchy. 7. Wymienić filtr. Gotowe :biggrin: Cytuj Moto Psycho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolot Opublikowano 14 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 O co chodzi w punkcie 5. Pit ? ;) A czy w Hondzie CBR 600 F SPORT (rok produkcji 2001-2002) są takie same filtry powietrza jak w Hondzie CBR 600 F4i (rok produkcji 2001-2007)? Muszę to wiedzieć bo wydaje mi się ze te filtru czymś się różnią a większość sprzedawców nie widzi żadnej różnicy :biggrin: Może u mnie też warto zrobić taki RESET jak zrobił Kiki? :icon_idea: Cytuj Komar 2320 > WSK 125 > CBR 600F2 > CBR F4I SPORT > Kymco Active > YBR 125 > CBR 600RR PC 40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 14 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 To co za problem wyjąc stary filtr i przejsc sie z nim do sklepu i pokazac go sprzedawcy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolot Opublikowano 14 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 Taki, że w Białymstoku jest jeden sklep i to przy salonie Hondy. Nie dość, że żeby tam wejść to trzeba czasem godzinę czekać, to trzeba jeszcze filtr zamówić i zapłacić za niego kosmiczną cenę (jak to zwykle w ASO). Cytuj Komar 2320 > WSK 125 > CBR 600F2 > CBR F4I SPORT > Kymco Active > YBR 125 > CBR 600RR PC 40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi