kopi800 Opublikowano 3 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 Cześć wszystkim! Od niedawna mam Hondę CBR 1100 XX Blackbird, rocznik 2002. Zauważyłem, że w ciepłe dni silnik bardzo szybko się grzeje, a przy jeździe w mieście praktycznie wentylator chodzi non-stop i temperatura cieczy chłodzącej osiąga wtedy często 110 -115 stopni C. Przy szybszej jeździe: 120 - 150 km/h temp. spada do 85-90 st. Czy ktoś ma podobne doświadczenia z tym modelem? Jak to wygląda w innych motocyklach? Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 3 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 W Twoim przypadku wypada na początek wymienić płyn w układzie chłodzenia na typowy motocyklowy bez dolewania wody destylowanej jak to radzą niektóre instrukcje. Układ należy dokładnie odpowietrzyć i sprawdzić w jakim momencie włącza się wentylator. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemoXX Opublikowano 3 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 (edytowane) Czy ktoś ma podobne doświadczenia z tym modelem? Jak to wygląda w innych motocyklach? Jeżeli od niedawna jesteś użytkownikiem XX-a to proponuję zacząć od przeczytania tego tematu: http://forum.motocyklistow.pl/index.php?showtopic=87573&hl= Tu znajdziesz na pewno wiele odpowiedzi na nurtujące Cię pytania, a co do temperatury to te które podajesz wydają się być całkiem normalne dla XX-a. Pozdrawiam i miłego czytania! :buttrock: Edytowane 3 Lipca 2009 przez przemoXX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopi800 Opublikowano 5 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2009 Jeżeli od niedawna jesteś użytkownikiem XX-a to proponuję zacząć od przeczytania tego tematu: http://forum.motocyklistow.pl/index.php?showtopic=87573&hl= Tu znajdziesz na pewno wiele odpowiedzi na nurtujące Cię pytania, a co do temperatury to te które podajesz wydają się być całkiem normalne dla XX-a. Pozdrawiam i miłego czytania! :buttrock: Dzięki, trochę mnie uspokoiłeś ale i tak nadmierne grzanie się silnika jest denerwującą przypadłością Blackbirda. Tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motobandyta Opublikowano 5 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2009 wprawdzie mam 1000RR ale takie temperatury silnika w mieście to nic niezwykłego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bread Opublikowano 5 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2009 - przy takich upałach takie grzanie silnika jest właściwie w normie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gonzo Opublikowano 6 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 To prawda, mi w mieście również bardzo często włącza się wentylator. To normalne gdy temperatura na zewnątrz oscyluje w górnych granicach 20 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi