simtelek Opublikowano 28 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2009 heyka wszystkim w zeszlym tygodniu bylem w servisie yamahyna ogolna kontrole niby wsio ok pare jakis drobnych luzow, w tym przykrecili mi mocniej przednia oske. Mam pytanie bo jak postawilem w domku moto na stojaku to widze ze to kolo chodzi ciezko tarcze ocieraja o klocki -TAK MA BYC czy cos zchrzanili. Jezdze r1 2008r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 28 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2009 To Twoj pierwszy motocykl? Klocki o tarcze zawsze obcieraja. Dokrecenie oski nie ma zadnego wplywu na ruch kola... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simtelek Opublikowano 28 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2009 nie jest to moj pierwszy moto! i wlasnie widze ze nie zrobi nawet obrotu , przedtem mialem nie dokonca dokrecona oske i wsio bylo oki teraz tarcze dosc mocno tra o klocki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba13 Opublikowano 28 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2009 A klocków nie zmieniali (wyciągali ) miałem tak po zakupie cbr -ki i trzeba było wyczyścić tłoczki bo były oblepione pyłem z klocków i innym syfem + zmiana płynu i odpowietrzanie . po tym wszystkim koło robi spokojnie ponad trzy obroty .Oś musi być przykręcona porządnie . Cytuj Junak dla każdego . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariusz L Opublikowano 28 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2009 Na pewno nie ma tak być . Ma prawo tylko lekko obcierać , więc musisz przyjrzeć się sprawie bliżej . Może wystarczy odchylić klocki od tarczy , i potem zahamować . Możliwe ze klocki ułożą się prawidłowo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simtelek Opublikowano 29 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 widze ze to nie jest problem oski czy jak myslalem dystansy, odkrecilem zaciski i bez nich jest ok jutro nasmaruje tloczki smarem silikonowym do tloczkow uzywalem takiego w samochodzie mysle ze bedzie oki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 Dokrecenie oski nie ma wplywu na ruch kola tak jak mowilem. Wyczysc pozadnie te tloczki. Wypchnij je troche, wyczysc szmatka bawelniana z plynem hamulcowym, przesmaruj pasta do tloczkow hamulcowych i powinno byc git. "nie jest to moj pierwszy moto!" - nie burz sie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi