Arni22222 Opublikowano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 Witam Mam taki problem kupiełm Yamahę R1 z 2005/06 r., która jest bardzo słaba. Rozpędza sie do 230 km/h i nawet ciężko ja poderwać przy starcie. Teraz moje pytanie brzmi czy jest możliwość ze jest ona zablokowana? Jeśli tak to gdzie może być założona ta blokada i w jaki sposób ją zdjąć. Z góry dziękuje za wszelkie porady!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 Do ilu obrotów da sie ja rozkręcic? Wkręca sie bez oporów czy ma jakieś opory? To moto na wtrysku, moze sonda coś nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 A skąd sprowadzona? Francja, niemcy? Powinieneś mieć wpisaną w dowodzie wartość mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni22222 Opublikowano 24 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 Motor kreci sie normalnie obroty do końca są . Sprowadzony ze stanów a w dokumentach to mi koles wpisywal wszystko na pierwszym przeglądzie z jakiejś swojej książki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 Motor kreci sie normalnie obroty do końca są . Sprowadzony ze stanów a w dokumentach to mi koles wpisywal wszystko na pierwszym przeglądzie z jakiejś swojej książki . A moto kombinowane? Kręci normalnie, ale nie oddaje mocy? Dobrze rozumiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni22222 Opublikowano 25 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 (edytowane) A moto kombinowane? Kręci normalnie, ale nie oddaje mocy? Dobrze rozumiem? Ja nic nie kombinowalem przynim tak juz kupilem . Kreci się normalnie a mocy brak Edytowane 25 Czerwca 2009 przez Arni22222 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkudlar Opublikowano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 przyczyn moze byc wiele.np; moduł ,exup zobacz czy dziala dobrze napiecie linek, jest tak ze ciagnie np ,do 4tys, rwie a potem tak jakby tylko obroty rosły,to moze byc zdlawiony.wydaje mi sie ze pozostaje ci serwis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 A może to sprzęgło się ślizga. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 Ja nic nie kombinowalem przynim tak juz kupilem . Kreci się normalnie a mocy brak Miałem na myśli czy to typowa amerykańska padaka składana z 3 innych motocykli. Kiedyś na forum się przewinęło, że może być problem ze spalaniem europejskiego paliwa, w jueseju mają 87 oktanów. Nie rozumiem jednego dajesz po obrotach do oporu a się rozpędza wolno? Jak się wkręca na obroty? Naturalnie szybko czy z oporami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szramer Opublikowano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 niema roznicy jezeli chodzi o paliwo, bo w usa zalecaja 93 ( premium tzw) wersje na usa niebyly kastrowane , chyba ze trafil Ci sie model na californie , obadaj czy jakies bzdury sa wybite na wydechach, ewentualnie jakis powercommander zalozony i wgarana inna mapa etc.. Cytuj WERA#111 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni22222 Opublikowano 28 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2009 (edytowane) Nie rozumiem jednego dajesz po obrotach do oporu a się rozpędza wolno? Jak się wkręca na obroty? Naturalnie szybko czy z oporami? Tak obroty normalnie idą do gory. A motor nie jedzie tak jak powinien. Linki dobrze po naciągane. Sprzęglo tez jest ok. Edytowane 28 Czerwca 2009 przez Arni22222 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HunterM Opublikowano 28 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2009 Tak obroty normalnie idą do gory. A motor nie jedzie tak jak powinien. Linki dobrze po naciągane. Sprzęglo tez jest ok. A obadaj Airboxa i filtr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 28 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2009 Nadal nie odpowiedziałeś w jakim stanie jest motocykl? Bo jeśli grzebany to są problemy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni22222 Opublikowano 28 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2009 Nadal nie odpowiedziałeś w jakim stanie jest motocykl? Bo jeśli grzebany to są problemy... Nie nie motor calutki przyjechał !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marabhello Opublikowano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 nie znam sie na tym , ale koleś też kupił z usa r1 która jeden miesiąc płyneła z ameryki itp, tez miał problemy , a odpowiedź była w tym że sprzęt miesiąc czasu leżał na boku, tu co prawda troszke sa inne objawy ale mamy tutaj sporo mechaników może w tym byc problem :biggrin: nie znam sie na tym , ale koleś też kupił z usa r1 która jeden miesiąc płyneła z ameryki itp, tez miał problemy , a odpowiedź była w tym że sprzęt miesiąc czasu leżał na boku, tu co prawda troszke sa inne objawy ale mamy tutaj sporo mechaników może w tym byc problem :biggrin: tzn problem że leżała , nie z mechanikami :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi