Rem0veR Opublikowano 5 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2009 Witam Znowu potrzebuję Waszej pomocy. Otóż mam problem z gaźnikiem (dokładnie z pływakiem i iglicą). Problem polega na tym że paliwo wylewa mi się przez przelew, tak jakby iglica nie tamowała dopływu paliwa do gaźnika. Dzieje się też to podczas jazdy. Natomiast jeśli wleje 2-3l to nic sie nie dzieje. Dzisiaj zatankowałem cały bak i nie mogłem jeździć wgl bo cały czas benzyna sie lała. Więc pytanie: jak wyregulować pływak aby domykał on wystarczająco iglicę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2009 Wyrobil Ci sie zaworek iglicowy, przez co przepuszcza paliwo. Wymien i powinno pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 6 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2009 Jaki masz kranik, podcisnieniowy czy zwykly ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rem0veR Opublikowano 6 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2009 zwykły.. dzisiaj rozbiorę gaźnik podłącze do paliwa i bd ręcznie zamykał iglicę pływakiem i zobaczę czy cieknie jak zamknę na full. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junge Opublikowano 4 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 mam ten sam problem, może podpowie ktoś bo zaworek ten z silikonową końcówką wymieniłem na nowy i dalej jest to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 6 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 A czy przypadkiem wymieniles rowniez gniazdo, ktore ta iglica zamyka ??? Bo jezeli nie to dalej bedzie ciec. Wyrabiaja sie obie czesci tego zespolu i wymiana jednej nie ratuje sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junge Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 Nie wymieniłem bo zestawie naprawczym który kupiłem tego nie ma. Zmieniłem trochę poziom paliwa i narazie jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi