rumburak Opublikowano 31 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2009 ajkiż to olej lejecie koledzy do yamaszek tt. posiadam ttr z 98 i własnie czeka mnie pierwsza wymiana....minerała markowego mozna lać bez problemu?jakies uwagi przy wymianie oleju?i jeszcze pyytanie czy jest tam ten sam filtr oleju co w xt-kach ..pozdrawiam ajkiż to olej lejecie koledzy do yamaszek tt. posiadam ttr z 98 i własnie czeka mnie pierwsza wymiana....minerała markowego mozna lać bez problemu?jakies uwagi przy wymianie oleju?i jeszcze pyytanie czy jest tam ten sam filtr oleju co w xt-kach ..pozdrawiam [/quo dla uzupełnienia....., chodzi mi o ttr 600 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 31 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2009 lej polsynetyka jakies 20/50 np motyl 5100 bodajże, filtr jest ten sam Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumburak Opublikowano 31 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2009 lej polsynetyka jakies 20/50 np motyl 5100 bodajże, filtr jest ten sam dzieki qpa , mam pytanie , kurde mam taki problem z moją ttr-ą....jak odpale .., strasznie długo się musi grzac, silnik juz wydawałolby się gorący jak słonce , zrzuce ssanie i menda gaśnie, potem troche musze pokopac.taka uroda czy jednak powinna trzymac obroty dosc szybko...?lata temu mialem yamaszke sr 500, podobny silnik i nie pamietam zeby tak długo sie pierona grzała. nie wiem czy kwestia gażniorów czy swieczki wymienic?jak juz sie nią troszke pojezdzi to oczywiscie potem odpala spoko ale z zimnego to grzac sie musi strasznie długo.pozdry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 jaki kolor ma swieca? u mnie (przy tej pogodzie) odpalam 30 sekund zrzucam sanie o połowe ruszam i po 100- 200 metrów zrzucam całkiem! jak zrzucasz sanie daje z 1/3 gazu to nie powinna zgasnac Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek85 Opublikowano 2 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2009 Trzeba robić jak kolega wyżej napisał. Jeśli na postoju wciśniesz obrazu ssanie do końca to zawsze gaśnie może być rozgrzany nie wiadomo jak. Najlepiej w czasie jazdy wyłączyć czasami też lubi sobie szarpnąć ale nigdy nie zgaśnie. Można też na luzie wyłączać ale na przygazówce wtedy również sobie parsknie strzeli w tłumik po ustabilizowaniu obrotów odpuścić gaz już na pewno nie zgaśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumburak Opublikowano 3 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2009 dzięki za porade , jeszcze mam pytanie....o serwisówke.macie link z którego mozna ją sciągnąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davin Opublikowano 4 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2009 dzięki za porade , jeszcze mam pytanie....o serwisówke.macie link z którego mozna ją sciągnąć? Ja mam ale od modelu z 2004 roku po angielsku ;) W razie co tu lezy - kliknij Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptr82 Opublikowano 9 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 To ja się w takim razie dopiszę do wątku. Mam taką zagwostkę. W tej chwili w mojej TTRce jest olej 10W50 syntetyk. Czas najwyższy na wymianę i teraz pytanie, czy lać to samo, czy może bliżej tego, co zaleca producent, czyli np. 10W40. No i syntetyk, czy półsyntetyczny? Pozdro, Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 9 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 lej co chce! imo z tanich i dobrych to semi motula 20/50 Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murdoch2 Opublikowano 13 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2009 Ja polecam Motula 10w40 Ester. Chodzi ładnie cicho, nie ma kłopotów ze zbytnim grzaniem pieca. Rumburak: Rozumiem że problemy z gaśnięciem masz tylko jak starujesz z zimnej na początku jak opisałeś, jak odpalasz ciepłą to trzyma wolne jak należy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi