Macjek Opublikowano 29 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2009 (edytowane) Witam, Problem jest nastepujacy: przy wkrecaniu rollgazu w przeciwna strone od pozycji 0 obroty spadaja o jakies 300-400rpm. Na rollgazie jest odpowiedni luz. Obroty spadaja, gdy "na chama" krece raczka w druga strone. Problem zauwazylem po synchronizacji gaznikow. Mechank, ktory to robil zna sie na swojej robocie, ale zawsze jest opcja, ze cos poszlo nie tak. Po synchro miaem okazje sie przejechac, po rozgrzaniu obroty weszly powyzej 1500rpm, wiec skrecilem je spowrotem na 1200-1300. Nie wiem czy jedno z drugim ma zwiazek i nie wiem czy problem z rollgazem pojawial sie wczesniej - nie zauwazyl. Jesli nic nie wymysle, oddam spowrotem mechanikowi, zeby poprawil, ale chetnie wyslucham rad i zrobie to sam, uczac sie przy okazji, jesli nie jest to jakis duzy problem. Dzieki za odpowiedzi, pozdr Edytowane 29 Maja 2009 przez Macjek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 29 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2009 Już Ci na PBC napisałem - jak coś to zawsze możesz wpaść do mnie to się zrobi to na biegu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 30 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2009 Yo! Czesto przy rolgazie sa dwie linki - jedna ciagnie gaz, druga zamyka. Moze ta od zamykania sie postrzepila lub w inny sposob cos ja blokuje i stad problemy... Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 30 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2009 Albo linka od gazu za bardzo naciagnieta, przez co przepustnica nie opiera sie na srubie od regulacji niskich obrotow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi