Bouli Opublikowano 8 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2004 Nie widziałem go, nie bardzo mam do tego okazję ale wiem, że to Yamaszka turystyk napędzna wałem prawdopodobnie z lat '80. Pytam bo koleś mówi, że u niego taka stoi a w ogóle nie ma pojęcia co to za sprzęt.Wiem trochę lamerskie pytanie ale bardzo mi by pomogła odpowiedź. Z góry dziękuję :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bouli Opublikowano 8 Marca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2004 Aha zapomniałem napisać że pojemność jej to 600ccm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Michał VX800 Opublikowano 8 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2004 cześćCo do pytania to żeczywiście troche mało powiedziałeś :buttrock:Motocykle z tamtych lat ciężko zaklasyfikować jako motocykle turystyczne więc moja odp też nie będzie na 100% ale mogłaby to być Yamaha xj 650 maxim. Nie wiem czy o ten model ci chodzi ale na tamte lata by to podeszło a i wał kardana też ma.Nie wiem czy pomogłem może ci to choć troszkę zawęziło pole poszukiwań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 8 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2004 nie musi być maxim Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pros23 Opublikowano 29 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2004 nie musi być maxim stawiałbym na Yamahe xj650 turbo - lata 80-te , sportowo -turystyczna,wał kardana,kiedys taką śmigałem,a brajdak właśnie kończy taką odresteurowywać :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vx800 Opublikowano 31 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2004 Heloł,może to byc też Yamaha XZ550. Czterocylindrowy widlak napędzany wałem, z lat 80-tych. Były wersje z pełną, typowo turystyczną owiewką z wysioką szybą. Do tego był chyba nawet zestaw firmowych kufrów. Co prawda pojemnośc nie dokładnie 600ccm, ale do opisu pasuje. PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
embe Opublikowano 31 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2004 Zgadzam się z kolegami co do modelu moto. Z wałem Yamahy były XJ650 także w wersji Maxim. Ewentualnie może to być FJ, ale one miały chyba tylko duże silniki 1100 i 1200. Generalnie na 80% jest to XJ650. XZ550 to Twin. "Kupowałem" taki sprzęt rok temu. Ma dokładnie dwa cylindry a z każdego z nich wychodzą po dwa kolektory co robi wrażenie 4 cylindrów. http://www.bikez.com/bike/index.php?bike=12596Nie piszę tego żeby się wymądrzać, broń bossssszz. Po prostu dobrze jest gdy wszyscy mają prawidłowe informacje :) Co do XZ550...dobry silnik, ale ma wady wieku dziecięcego(odkręcające się od wibracji śruby...). Dobry dla majsterkowiczów. Do normalnej jazdy lepsza będzie raczej XJ650 itd. Ogólnie Yamahy czterocylindrowe (chodzi o lata '80). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vx800 Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgadzam się z kolegami co do modelu moto. Z wałem Yamahy były XJ650 także w wersji Maxim. Ewentualnie może to być FJ' date=' ale one miały chyba tylko duże silniki 1100 i 1200. Generalnie na 80% jest to XJ650.[/quote'] FJ poza tym, że maja duże silniki, są pędzone łańcuchem, a nie wałem. XZ550 to Twin. "Kupowałem" taki sprzęt rok temu. Ma dokładnie dwa cylindry a z każdego z nich wychodzą po dwa kolektory co robi wrażenie 4 cylindrów. Racja! :oops: Mój kolega takim sprzetem jeździł, więc sie nim interesowałem. Sam kiedyś się zdziwiłem, jak przeczytałem, że siedzi tam silnik dwucylindrowy. Właściciel twierdził, że to czwórka. No i z tego zamieszania wszystko mi się popier*** ... ale wstyd :oops: :) Dzięki embe za sprostowanie. Tak trzymać. PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
embe Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2004 W tym przypadku Ty masz rację :) Faktycznie FJ z łańcuchem... :oops: ...i też tak trzymać :mrgreen: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi